7 Aralık 2016
2014
Server Yayınları

2024 23. kitabı
Okunma: 20 Aralık 2024 01:21
Herkese selâm… Şahver Çelikoğlu hanımefendi merhûmun Rabıta kitabını bitirdim. Okumaktan büyük bir muhabbet duydum ve bir mürid olarak çok ders aldım. Müridlik nasıl olur, rabıta nasıl olur, mürşidimizi ne denli sevmeliyiz ve ona olan sevgi bizi nerelere taşır; hepsinin etraflıca anlatıldığı ve büyük bir gıpta ile ve özenmeyle okuduğum; gâh hislendiğim gâh üzüldüğüm -erişemediğim sevgiler, adım atamadığım menziller için- bir kitap oldu… Bir alıntımda #259810978 gelen bir yorum, tam olarak düşüncelerimi ve hislerimi yansıtıyordu: #259851867 Eser; yazar Şahver Çelikoğlu’na sorulan sorulara verdiği doyurucu ve kapsamlı cevaplardan müteşekkil… Yazarın üslûbu öyle annecan ve yol gösterici ki… Okurken ben de sorularıma cevap buldum, bu âna dek nihân kalmış nice mevzu da açıklığa kavuştu… Şunu söylemeden geçemeyeceğim: Okuduğum tüm satırlarda cânım efendilerimi, mürşidlerimi okudum. Sonraaa; Hz. Abdullah Ibn Abbas’ın aynaya baktığında Hz. Rasûl-i Kibriyâ (sav)’yı görecek kadar sevgi sahibi olması, en çok özendiğim şey oldu! Ya Rabb! Ben de o sevgiyi istiyorum, lütfet Allah’ım! Ez-cümle: Rabıta, ehl-i tasavvufun okuması gereken bir eser… Ben de hâl-i hazırda rafa koymadım. Yanımda tutarak ara ara başvurmak istiyorum…
Kitap İncelemesi
RabıtaŞahver Çelikoğlu · Server Yayınları · 20162 okunma
2019 21. kitabı
Rabıta çoğu insanın zihnini meşgul eden ve mahiyeti hakkında pek bilgi sahibi olmayanların kabul etmemekte direndiği bir faaliyet.. Şirk mi değil mi? Ibadet mi, ihanet mi? Aslında olayın trajikomik tarafı rabıtayı reddedenler meditasyonun faydasını onaylar veya ona karşı bir itirazda bulunmaz müslüman!olmasına rağmen.. Telepatiye inanıp onun yöntemlerini de öğrenmekte hiç bir beis görmezler.. Söz uzar kısa keselim.. Merhum Şahver Çelikoğlu hanımefendinin bu eserinde sair konuları soru cevap şeklinde detaylı olarak göreceksiniz ve aydınlanıyor olacaksınız..
RabıtaŞahver Çelikoğlu · Marifet Yayınları · 20142 okunma
Rabıta
2025 2. kitabı
İlim ve gönül dünyamıza derin izler ve öğretiler bırakan, ehl-i hâl ve gönül insanı, hanımlar için numûne-i imtisâl, kelâm ve kalem sahibi, Hazret-i Mevlânâ, Hazret-i Yûnus Emre, Hazret-i Hacı Bektaş-î Veli, Hazret-i Hoca Ahmed Yesevî, Hazret-i Sezâî-yi Gülşenî gibi gönül dünyamızın ulu mimârlarının bakışıyla bakan, görüşüyle gören, sevgiyle yaşayıp sevgiyle bu dünyadan göç eden aşk ehli merhûme Şahver Çelikoğlu hocahanım'ın eşsiz eserlerinden bir tanesi olan Râbıta kitabını bir kaç sefer okumakla nasiblendim. Kitap adından da anlaşılacağı gibi, tasavvuf erbâbının üzerinde önemle durdukları râbıta konusu ele alıyor. Burada şahver hocahanım'a, Hazret-i Pîr Ahmed Ziyâüddin Gümüşhanevi hazretlerinin Ziyâiyye ekolünü ve terbiye metodunu takip eden birbirinden değerli hanımefendilerin tasavvuf, tarikat, rüya, mürid-mürşid ilişkileri ve adâbı hususunda çeşitli soruların yanı sıra özellikle ve çoğunlukla Râbıta konusu ile ilgili sorulan sorulara merhûme Şahver Çelikoğlu Hocahanım'ın verdiği cevaplardan müteşekkil bir kitap. Bu güzide terbiye ocağının başmürebbîsi olan Hazreti Muhammed (s.a.v) ile başlayıp, Muharrrem Nûreddin Coşan ile devâm eden, insan yetiştiren bu kutlu yolun mürebbîlerine karşı sevgi bağının nasıl olması gerektiğini anlatan çok iyi bir eser. İyi okumalar Sonsuz sevgiler.
RabıtaŞahver Çelikoğlu · Marifet Yayınları · 20142 okunma

Şahver ÇelikoğluYazar · 7 kitap
1937 yılında Eskişehir'de doğdu. İlkokulu Eskişehir Turan ve İnönü ilkokullarında okudu. Sanat Enstitüsü'nü bitirdi. İlkokul ile aynı tarihlerde, ilahiyat ilimlerini tahsil, dini ilimleri tedrise başladı. Hasib Sezer Efendi ve Said Şentürk Efendi'den 21 yıl özel eğitimle tefsir, usul-ü fıkıh, fıkıh, akaid, hadis, ilahiyat ve edebiyat ilimlerini tahsil etti. Adı geçen ilim dallarında icazet aldı. Cüneyt Ercin Efendi'den Arapça'yı ikmal etti. Sumru Oktay Hanımefendi'den musiki dersleri aldı. Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan Hocaefendi tarafından kendisine hadis ve tasavvuf dersleri icazeti verildi. Otuz yılı aşkın bir süredir, tasavvuf, tefsir, hadis, fıkıh, akaid ve arabiyat mevzularında sürdürdüğü irşad çalışmalarına halen kitap, tercüme ve telifleriyle devam etti. 5 Ocak 2018 tarihinde Eskişehir'de vefat etti. ESERLERİ: Nefs Terbiyesi (Kendini Arıtma) Marifetullah (Allah'ı Bilme) Muhabettullah (Allah'ı Sevme) Âyet ve Hadisler Işığında Esmâü'l Hüsnâ Şerhi I-II-III Kırk Hadis Şerhi Mezhepsizlik Cereyanları & Sapkın Mezhepler Nefs Tezkiyesi/Kendini Arıtma Ayet ve Hadisler Işığında el-Esmaü-l Hüsna Şerhi 5 Cilt Takım Rabıta Şemail-i Şerif Güzel Ahlak Sahifeleri (Radyo Sohbetleri)