Radio Silence

İngilizce
Ciltli
Sıralamalar

2024 12. kitabı
Kitabı ingilizce okudum tek kelime ile anlaticak olsam relatable olduğunu söylerim, karkaterlerin liseden Üniversiteye, hayata atılmalarını, aile ilişkilerini okuyoruz. İleride ne yapmak istediğini çözememek, neleri sevdiği bilmemek ve sınav sistemi ve ailesinin getirdiği baskı ve stres her gencin yaşadığı sorunlar bu kitaptada bunlara yer verilmiş. (Pek çok açıdan z kuşağını yansıtan bir kitab olmuş diyaloglar açısından özellikle yazıldığı yıl sebebiyle tumblr facebook vs. var bunlar hariç. )
Radio SilenceAlice Oseman · Harper Collins Publishing · 201847 okunma
Radio Silence - Kitap Yorumu
2025 2. kitabı
Okunma: 08 Ocak 2025 01:39
"I wonder - if nobody is listening to my voice, am I making any sound at all?" Kitapları dizi ve filmlere daha çok tercih etmemin sebeplerinden biri de karakterlerin iç düşüncelerini okuma fırsatı bulabilmemizdir. İzlerken analiz yeteneğimizi kullanarak az çok karakterlerin duyguları hakkında yorum yapabiliyoruz ama bu düşünce ve hisleri gerçekten karakterin ağzından dinleyebilmeyi daha çok tercih ediyorum. Radio Silence kitabında da Heartstopper karakterlerinden dizideki ismiyle Isaac, kitaptaki ismiyle Aled'in iç dünyası hakkında daha derin bir yolculuğa çıkıyoruz. Alice Oseman kitapları okuma alışkanlığımı canlandırmada bu sıralar yardımcım oldu. Radio Silence kitabını tamamen Aled karakterini daha yakından tanımak için okumuştum ama Heartstopper kitapları oluşturulmadan bu karakterin yazıldığını bilmiyordum. Kitapta Nick, Charlie gibi karakterlerden hiç söz edilmiyor. Yazarın neden isim değişikliği yaptığını bilmiyorum ama dizide sadece arka planda kitap okuyan sessiz karakter Isaac, kitaplarda Aled ismiyle karşımıza çıkıyor. Başrol karakterimiz olan Frances, Aled'i başlarda sadece okulda gördüğü sessiz bir kişi olarak tanıyor. Sonrasında bu iki içe dönük karakterimiz beraber podcast yapma yolculuğuyla yakın arkadaş oluyor. Kimliklerini gizli tutarak yaptıkları bu işte birbirlerini daha yakından tanıma fırsatları oluyor. Bu süreçte hem iki kişinin arkadaşlık sürecinin ilerlemesine hem de karakterlerin kendilerini keşfetme, sessizliklerinin ardındaki çığlıklarını açığa vurma yolculuğuna tanıklık ediyoruz. Kitabı gerçekten keyif alarak ve olayları merak ederek okuduğum için benim için oldukça sürükleyici bir romandı. Karakterlerin sosyal medya üzerinden gerçek kimliklerini yansıtmadan bir iş yapmaları başta kitabı severek okumamı sağladı. Belki de kendimle bağ
İnceleme
Radio SilenceAlice Oseman · Harper Collins Publishing · 201847 okunma