Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Rasulullah Efendimiz'den Eğitim Düsturları

Osman Nuri Topbaş

Rasulullah Efendimiz'den Eğitim Düsturları Gönderileri

Rasulullah Efendimiz'den Eğitim Düsturları kitaplarını, Rasulullah Efendimiz'den Eğitim Düsturları sözleri ve alıntılarını, Rasulullah Efendimiz'den Eğitim Düsturları yazarlarını, Rasulullah Efendimiz'den Eğitim Düsturları yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
118 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 saatte okudu
-"Yeryüzünde iyi bir muallim olmak istersen gökyüzünün talebesi ol!.. " Kısa öz okunabilir bir eser... Yazım stili, uslup örnekler vs ile hemencecik akıp bitiveren güzel bir eser olmuş Hepimize faydalı olmalı dileğiyle...
Rasulullah Efendimiz'den Eğitim Düsturları
Rasulullah Efendimiz'den Eğitim DüsturlarıOsman Nuri Topbaş · Erkam Yayınları · 202233 okunma
İlim, eşyanın bilgisini zihne depolamak değildir. Yaşanmayan ilim, âyet-i kerîmede buyrdulduğu üzere “kitap yüklü merkep misâli” mânâsız bir hamallıktır.
Reklam
Yüce dînimiz İslâm insana dâimâ moral telkin eder. Meselâ yarıya kadar dolu olan bir bardağın dolu kısmını görmeyi tervîc eder. İnsanı her hâdiseye iyimser olarak baktırarak bedbinlik ve yeisten kurtarır. İnsanı havf ve recâ, yani korku ile ümit arasında bir denge hâlinde dâimâ canlı ve zinde tutar
Yani ilim, kişiyi hakka, hakîkate, fazîlete, takvâya, sâlih amellere sevk ediyorsa ilimdir. Yoksa Şeytan’da da ilim vardı, Kârun da ilim sahibiydi. Fakat ilim, onların benliğini palazlandırdı. Onları dehşetli bir kibir ve gurura sürükledi
İbn-i Haldun şöyle der: "Geçmiş hadiseler, gelecek olanlara, suyun suya benzemesinden daha çok benzer
İmtihanı kaybedenler, daima bahane arayanlar olmuştur. Muvaffak olanlar da bahaneleri unutarak fedakarca gayret edenlerdir.
Reklam
Yine bugünkü felâketlerden bir diğeri de; Yoga ve Meditasyon Bâtıl Uzak Doğu dinlerinin ibadetleri olan yoga, meditasyon ve benzeri uygulamalar, bizim ülkemizde de pazarlanmaya başladı. Maalesef, İslâmî şuurdan mahrum birçok insanımız, bu tuzaklara düşüyor. Bunların îtikâden son derecede tehlikeli olduğunu dahî bilmiyor. Hâlbuki bir insanın rûhen ve bedenen ihtiyaç duyacağı her türlü şifâ ve rahmet, İslâm’da mevcut.
İbn-i Haldun şöyle der: "Geçmiş hadiseler, gelecek olanlara, suyun suya benzemesinden daha çok benzer." Bugün haz ve hız odaklı yaşayan modern câhiliye insanı ile, 14 asır önceki câhiliye insanı arasında bir gardırop farkından başka ne var?
"Eğitim, gelip geçici bir sevdâ değildir. Son nefese kadar aşk ve vecd ile îfâ edilmesi gereken yüce bir vazifedir."
Sayfa 107 - Erkam yayınlarıKitabı okudu
"Eğitimde en büyük sermaye muhabbettir. Muhabbet her problemi çözer. Problemini çözdüğümüz insan bizimdir."
Sayfa 102 - Erkam yayınlarıKitabı okudu
73 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.