Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Reggio Emillia Yöntemiyle Harika Çocuk Yetiştirmek

Louise Boyd Cadwell

Reggio Emillia Yöntemiyle Harika Çocuk Yetiştirmek Gönderileri

Reggio Emillia Yöntemiyle Harika Çocuk Yetiştirmek kitaplarını, Reggio Emillia Yöntemiyle Harika Çocuk Yetiştirmek sözleri ve alıntılarını, Reggio Emillia Yöntemiyle Harika Çocuk Yetiştirmek yazarlarını, Reggio Emillia Yöntemiyle Harika Çocuk Yetiştirmek yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Eser, gerçeğin taklidi değil, eser sahibi ile gerçekliğin ortak ürünüdür. Bu ortak ürün ancak deneyim, hayal gücü, tasarım eğitimi, anılar ve sanatçının ya da yazarın duyguları ile ortaya konur.”
*Ağaçları dinleyin!*
“(Ağaçları) gözlerimizle mi dinlemeliyiz? Kulaklarımızla mı? Ellerimizle mi? Bu bilmeceyi düşünürken bir başka bilmece ile karşılaşırız: Bir kez dinlediğimizde bu defa ağaçları niçin dinlemekte olduğumuza cevap ararız. Bu soruları kelime oyunu oynamak ya da mistisizmle uğraşmak için sormuyorum. Ben, Druid" değilim. Bana kalırsa insanlar ile ağaçlar arasındaki iletişim gayet açık. Ağaçları duyabilmek için onlara dikkatimizi vermemiz, zarafetlerini fark etmemiz gerek. Hepsinin ötesinde hayatlarımıza sağladıkları katkıyı fark etmeliyiz. Ağaçlarla temel iletişimimiz sözcüklere değil, şükran ve minnet hislerine dayanır.”
Reklam
*Müthiş*
“Çocuklar kavanozlara biraz yeryüzü -toprak-, biraz da gökyüzü -hava koymak istediklerini söylüyorlar, oradan oraya koşuşuyorlardı. Bir yerlere tırmanıp gökyüzünden bir parça alıyormuş gibi yapıyorlardı. Etrafta duydukları kokuları önce içlerine çekiyor, sonra kavanoza üflüyorlardı. Bu sırada ben de onların fotoğraflarını çekiyordum.”
*Bir kavanoz dolusu çığlık*
“Haydi, çığlıklarımızı kavanozların içine koyalım!" oldu. Çünkü hepsi heyecanlıydı ve çığlık atıyorlardı. Bu çok akıllıca bir fikirdi. Çocuklar kavanozların içine bağırıp kapaklarını kapattılar. Ardından kapakları yavaşça açtılar; içine koydukları çığlıkların duyulup duyulmadığını anlamak için kulaklarıni kavanozların ağzına yaklaştırdılar.”
*Büyüdükçe ne çok şeyi önemsizleştiriyoruz*
“Ağaç kabuğu çocuklar için her zaman büyüleyicidir. Belki de onlara etkileyici gelen ağaçların devasa boylarıdır. Ağaç kabuğu eşsiz güzellikte renkleri içinde barındırıyor.”
“Çocuklar için dış dünyadaki imgeler, kahramanlarıyla bütünleştikleri bir kitabın sayfaları gibidir; hatıraları inceden inceye işleyen nakkaşlar gibidirler, Imgeler ne kadar güçlüyse hafızada o kadar kalıcı olurlar.”
Reklam
“Birlikte yaptıkları çalışma, çocukların kimliğinin bir parçası hâline geliyor.”
“Şayet sözcükleri, çıkardıkları sesleri, ağzımızda bıraktikları hissi, içlerinde barındırdıkları çeşitli anlam ve gizemleri, kurdukları metaforları, dillendirdikleri hikâyeleri ve söyledikleri sırları sevmeyi öğrenirsek yeryüzündeki materyalleri kullandığımıza benzer bir şekilde, onları da dünyayla ve birbirimizle ilişki kurmak, kendimiz için bir bağlam oluşturmak için kullanırız.”
"Çocukların potansiyel yeteneklerini geliştirmeleri ve konulara ilgisi bize bağlı görünüyor. Biz öğretmenler kaliteli deneyim ve diyaloglar için en uygun şartları sundukça çocukların konuya odaklanma ve fikirlerini ifade etme kabiliyetleri artıyor. Biz onlara yönelik algımızı değiştirip onları yaramaz ve yeteneksiz bulmak yerine yetenekli, güçlü ve istekli bireyler olarak görmeye başlarsak onların da çalışmalara olan katkıları artar, sözcükleri ve fikirleri akmaya başlar. "
Sayfa 140Kitabı okudu
20 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.