Remarkably Bright Creatures

İngilizce
9780063204157
İngilizce

2025 1. kitabı
Oğlunu denizde bir kazada kaybetmiş, eşi de vefat ettikten sonra bir başına kalmış, akvaryumda geceleri temizlik yapan 70 yaşında bir kadın. O akvaryumda yaşayan, yıllar önce denizden yaralı olarak kurtarılmış bir ahtapot. Aralarında gelişen dostluk, ahtapotun kıvrak zekasının dostunun hayatındaki bazı karanlık olayları aydınlatmasıyla çözülen olaylar. Açıkçası kitabı büyük bir hevesle aldım. Hayvanlar ve yaşlı kadınların ana kahraman olması her zaman ilgimi çekmiştir. Ama maalesef benim için hayal kırıklığı olan bir kitap oldu. Aylarca elimde sürünüp zar sor bitti. Yani ahtapot kitabın ana karakteri bile değildi. Arada sırada dahil olan bir ayrıntıydı. Keza olaylar tahmin edilesi ve fazlasıyla yavaş ilerleyen cinstendi. O yüzden benim için vakit kaybı bir kitap katagorisinde.
2026 18. kitabı
Okunma: 14 Nisan 2026 15:50
Evet söylendiği gibi bir tık ağır ilerliyor ama içinizi ısıtan bir hikaye. Sakin bir kitap. Ben sakin kitapları karakterlerin rutinlerini okumayı seviyorum. Çok sevdiğim bir kitap oldu. Tavsiye ederim. Seni özleyeceğim Marcellius
2025 37. kitabı
Okunma: 05 Temmuz 2025 16:38
Spoiler içerir!Bir insan ile hayvanın birbirine iyi gelme hikayesi.70 yaşında akvaryum temizleyicisi Tova hanım ile son derece zeki ahtapot Marcellus’un arkadaşlığı.

Shelby Van PeltYazar · 0 kitap
When Shelby Van Pelt isn’t feeding her flash-fiction addiction, she’s juggling cats while wrangling children. Her debut novel, REMARKABLY BRIGHT CREATURES, will be published by HarperCollins in May 2022. Born and raised in the Pacific Northwest, she’s currently missing the mountains in the suburbs of Chicago.