Haziran 2022
Odessa Yayınevi

Reva
2023 84. kitabı
Okunma: 24 Eylül 2023 22:59
Merhaba arkadaşlar bugün sizlere Ahmet AYDIN kaleminden odessa.yayinevi tarafından yayınlanan #REVA kitabı ile geldim Daha önce okuduğum Seyid kitabının devamı olan bu kitapta Seyid ve Ahsen’in ilişkisini ve yaşadıklarını tanık olacağız. Seyid ve Ahsen bir ilişki yaşarlar ama işler biraz değişmiştir. Berna hoca tanışmalarına sebep olan Seyid’e kefil olan kadın gitmiş yerine bambaşka biri gelmiştir. Seyid, Ahsen’e olan aşkından bütün engelleri aşmak için çabadadır. Ahsen’in annesi ile tanışır birbirlerini severlerde ara ara uğramaya devam eder Seyid. Ama Ahsen’in ablası önlerinde ki en büyük engeldi. Ahsen, Seyid’e olan aşkından vazgeçmiyor ama baskılardan da bunalmıştır. Ne yapacağını bilemez Seyid’e sarılır onunla konuşur birlikte çözüm ararlar. Seyid ve Ahsen’in aşkı yine sınanıyordur ve üstelik bu seferki çok ağır bir sınavdır bu sınavı geçip aile olup bir yuva kurabilecekler mi yoksa sonu yine ayrılık mıydı? Çok güzelsin. Sen hep güzelsin. Ben yine sana bakıyorum, sen hep başka yere. Beni görmüyorsun. Fark etmiyorsun. Dolaştığın yerlerde dikkat çekmeyen bir nesne gibi bir kenarda duruyorum. Dokunsan can gelecek bedenime. Ben aşıktım ama diğer tarafı bilemem. Belki de sadece seviyordu. Belki sadece sevilmeyi seviyordu. Benim onu sevmemi seviyordu. Çünkü aşık insan hemen gitmez. Hatta bedeni gitse yüreği kalır. Dünyada bulamadıklarını kitaplarda arayan insanlardansınız anladığım kadarı ile. Ahmet AYDIN
Aşk ve Ayrılık
2023 223. kitabı
#reva Reva Herkese Merhabalar... Sizlere #seyid kitabının devamı olan #reva kitabı ile geldim. Yazarımızın kalemi son derece içine alan,sarıp sarmalayan ve verdiği duygular ile de hissettiren bir kalem. Bu kitapta yine birbirinden güzel alıntılar vardı. Onlar ile çok güzel konuyu bağlayıp bizlere sunmuş. Ama ben bu kitabı okuyunca üzüldüm açıkçası. Neden mi? Sanki bir de baglanıp bitse daha iyi olacaktı. Sanki Seyid ile Ahsen az acı çekecekti bilemiyorum. Ama #reva da ayrı bir derinlik ayrı bir mesajlar veriyor. Bu kitaptan çok fazla bahsetmek istemiyorum. Zira önce ilk kitabı okunmalı daha sonra bu kitap ilk kitabı okumayanlarada spoi olsun istemem. Seyid ve Ahsen güzel bir birlikteliğe adım atmıştır. İkili arasında her şey olumlu gidip sağlam ve ciddi adımlar ile yol alırlarken birden onları tanıştıran bilgisinden yararlanmak isteyen hem hocası hem de abla dediği Berna tarafından hüsrana uğrarlar. Ahsen'in ablası olan Berna bu adam seni sever, seni sahiplenir ,seni sarar ve kollar derken iş ciddiye gitmeye başladığı zaman birden değişir. Paroayakça düşüncelere inanıp bunu Ahsen'e de empoze eder. Ahsen de ailesi ne derse onları kırmamak için orta yol bulma çabasına girer. Bir yanda ailesi diğer yanda çok sevdiği onun için her şeyi yapacağını bildiği Seyid arasında kalan Ahsen ne yapacağını bilemez. Ahsen bu süreçte nedenleri öğrenip gerçekler ile de yüzleşecektir. Asla tahmin edemeyeceğiniz bir sona doğru giderler. Seyid ve Ahsen 'i büyük bir sınav bekler bu sınavdan nasıl çıkacakları ise kitapta sizi bekler... Yalnız kitabın ismi harika seçilmiş söylemeden geclçemezdim ve yaşanılanların hiçbiri Seyid'e reva değildi.
2023 46. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2023 18:09
Huzurlu günleriniz olsun..Bugün sizlere; yazar Ahmet AYDIN yazmış olduğu, @odessa.yayinevi bünyesinde çıkan "Reva" kitabının yorumu ile geldim.. Bankın iki ucunda iki kayıp ruh..Birisi acı aşkın yaralı kaybedeni,diğeri ise kendisini görmemesine rağmen o kaybedene sevdayla bağlanmış bir hayat yolcusu..Bu sefer daha yakından daha samimi bir bağ var aralarında..İkisi de kaderdaştı, biri varlığıyla biri yokluğuyla yanmıştı..Seyid,kendisini seven bu kadına sevdiği kadına olan aşkını,aşıklığını anlatıyordu..Bu anlatış bir sona gebe olacaktı.. Seyid,Ahsen'e kavuşmadan önce Mecnun olduğunu düşünmüştü,ama asıl Mecnun'luk onunla diz dize olurken,gözyaşları arasında filizlenecek ve sarmaşık gibi etrafını saracaktı..Bu sarmaşık isterse ölüm,isterse yaşam getirecekti.. Seyid Ahsen'le sevgili olmuştu olmasına ama ablası gibi gördüğü Ahsen'in ablası Berna,Lina,acılar içinde kalmalarında en büyük etkenler olacaktı..Artık kavuştak vakti geldiğini düşünürlerken,çoktan sona geldiklerinin farkında değillerdi.. Berna'nın kardeşlerinin hayatlarını paranoyakça yönetme çabası,Lina'nın nefreti Ahsen'den çok iyi kalpli Seyid'i üzmüştür..Beraber olmaları için ön ayak olan Berna,onlar sevgili olunca düşman kesilmiş,Seyid'in etnik kökeninden maddiyatına kadar hakaretvari diyaloglarla Ahsen'i yıpratmış ve Seyid'de onun yürek yangınına katılmıştır..Zamanla Ahsen kendi ruhunu kaybedip bambaşka bir insana dönüşürken,Seyid'in keder mabedini de hazırlıyordu..Ahsen için bazı gerçekleri öğrenmek,bu durumu değiştirmeye yetmemişti..Onların paylarına Leyla ile Mecnun'luk düşmüştü..Tek sorun ise Ahsen hiç Leyla olmamıştı,Seyid'e ise en çok yakışan Mecnun'luktu.. Reva,Seyid kitabının devamını kapsamakta ve ilk kitapta gördüğümüz bazı olayları bu kitapta daha detaylı bir şekilde okuyoruz.. İçerik
2023 64. kitabı
Yazarın yazım dilini sevdim, çok naif bir anlatımı var. Böyle sanki okurken hep şiir okuyormuşsun gibi insanı iyi hissettiriyor. Kurgu, karakterler vs. yerindeydi. Kapak tasarımını da çok sevdim biraz klasik kitap havası katmış ama bence kapak çok güzel. Ahsenin ablasını bu ikiliye yaptığı baskıyı ve hakaretleri çok yersiz buldum. Seyid ve Ahsen aşkı o kadar naif ki, insanın özenesi geliyor. Böyle aşklar kaldı mı dedirtiyor. Kitap bir çok güzel anlam barındırıyor. Sizde öyle güzel hisler uyandırıyor ki kitabı elinizden bırakmak isteyesiniz gelmiyor. Kitabın tasavvufi bir havası da bunu belirtmek isterim ama öyle çok değil az bir şeydi. Damla karakterine çok sinir oldum ya 20 lira için yaptığı tavıra bakın eminim okuyunca sizde beni anlayacaksınız. Birde Lina'nın Damla'ya arka çıkması gelde sinir olma. Sonradan Lina'nın dediklerine ne demeli sırf kendini için Ahsen'i harcamış birde ona arka çıkmıyor yazık. Kitapta yine bir ayrılık söz konusuydu keşke öyle olmasaydı ben daha farklı bir gelecek isterdim onlar için. Tabi hakta veriyorum ama keske öyle bir şey olmasaydı hep o dış etmenler yüzünden. Ayrıca aralarındaki aşkın ince ince işlendiğini hissediyorsunuz umarım seri sonuna kadar mutlu olabilirler. Herşey gönüllerince olur umarım. Ahsen ve ailesi arasındaki gerçeği okuyunca Ahsene üzüldüm ama bir yandanda sevindim onun adına. Seyid ve ikisinin aşkına rağmen bir türlü kavuşmasına çok üzülüyorum ya. Bunlar mutlu mutlu yaşıyorlar sonra biri gelip bunların mutluluğunu bozuyor. Gerçi Ahsen biraz korkuyor ama diğer kitaplarda bu korkusu geçecek gibi. Hele o araçlardaki şiirlere ne demeli kalbimi bıraktım onlara. Sondaki mektuplar hakkında diyecek bir şeyim yok, İçim paramparça oldu kavuşamamalarına. Ayrı bir şok saha yaşadım sonunda onu da söylemeyeyim spoiler olur hemde

Ahmet AydınYazar · 5 kitap
Ahmet Aydın; 1992 senesinde Kars’ın Arpaçay ilçesinin Taşlıağıl Köyü’nde dünyaya geldi. İlk ve ortaöğretimini ilçede, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda gördü. Liseyi sırayla Bursa Orhaneli Lisesi ve BTSO Hüseyin Sungur Lisesi’nde bitirdi. 2014 yılı itibari ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’ne başlayıp 2018 yılında da mezun oldu. Ahmet Aydın, ilk olarak 2000li yılların başında, henüz çocuk denebilecek yaşta yazmaya başladı. İlk olarak şiir ile başlamış olsa da kısa öykü, öykü, kitap incelemeleri, film-dizi incelemeleri alanlarında da yazmaktadır. Şiir, kısa öykü ve kitap incelemeleri alanında kaleme aldığı eserler halihazırda birçok edebi mecrada beğeni ve ilgi ile yayınlanmaktadır.