Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Cep Boy

Riyazüs Salihin, Hadis-i Şerif Tecümesi Cilt 8

İmam Nevevi

Riyazüs Salihin, Hadis-i Şerif Tecümesi Cilt 8 Gönderileri

Riyazüs Salihin, Hadis-i Şerif Tecümesi Cilt 8 kitaplarını, Riyazüs Salihin, Hadis-i Şerif Tecümesi Cilt 8 sözleri ve alıntılarını, Riyazüs Salihin, Hadis-i Şerif Tecümesi Cilt 8 yazarlarını, Riyazüs Salihin, Hadis-i Şerif Tecümesi Cilt 8 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
556 syf.
·
Puan vermedi
Hazreti Peygamberden Tavsiyeler
Haramlardan sakın ki, insanların en abidi olasın. Allah'ın taksimine razı ol ki, halkın en zengini olasın. Komşuna iyilik yap ki, ( Kamil) mü'min olasın. Nefsin için sevdiğini insanlar için de sev ki, (halis) müslüman olasın. Bir de sakın çok gülme. Zira fazla gülme kalbi öldürür. Ravi: Hz. Ebû Hüreyre (r.a.) Sayfa: 13 / No: 7 Ramuz El-Ehadis
Riyazüs Salihin, Hadis-i Şerif Tecümesi Cilt 8
Riyazüs Salihin, Hadis-i Şerif Tecümesi Cilt 8İmam Nevevi · Erkam Yayınları · 202084 okunma
Ebû Saîd ve Ebû Hüreyre’den (ra) rivayet edildiğine göre Hz. Peygamber şöyle demiştir: Allah, Müslüman’ın vücuduna batan bir dikene varıncaya kadar meşakkat, hastalık, endişe, keder, acı ve kaygı gibi musibetleri, onun günahlarına kefâret kılar. (Buhârî, Merdâ, 1; Müslim, Birr, 50)
Reklam
Doğruluk -ticaret
Ebû Hâlid Hakîm b. Hizâm’dan (ra) rivayet edildiğine göre Resûlullah şöyle demiştir: Satıcı ve müşteri, anlaşıp birbirinden ayrılmadıkça, alışverişten vazgeçmekte serbesttirler. Eğer doğru söyler, açıkça konuşurlarsa, alışverişlerinde bereket olur. Eğer saklarlar veya yalan söylerlerse, alışverişlerinin bereketi gider. ( Buhârî, Büyû’, Müslim, Büyû’,)
Doğru söz
İbn Mes’ûd’dan (ra) rivayet edildiğine göre Peygamber şöyle demiştir: Doğruluk iyiliğe, iyilik de cennete götürür. İnsan doğru söyleye söyleye Allah katında “sıddîk (dürüst)” olarak tescillenir. Yalan söylemek kötülüğe, kötülük de cehenneme götürür. İnsan yalan söyleye söyleye sonunda Allah katında “yalancı” olarak tescillenir. (Buhârî, Edeb, 69; Müslim, Birr, 103)
Muâz b. Enes’ten (ra) rivayet edildiğine göre Peygamber şöyle buyurmuştur: Bir kimse, öfkeden dilediğini yapmaya gücü yettiği hâlde öfkesini yenerse, Allah Teâlâ kıyamet gününde halkın gözü önünde onu çağırır, hurilerden istediğini seçmesine izin verir. (Ebû Dâvûd, Edeb, 3; Tirmizî, Birr, 74)
Tövbe
Bir kul can çekişmeye başlamadıkça, Allah Teâlâ onun tövbesini kabul eder . (Tirmizî, Deavât, 98)
Reklam
"Bizi Allah ile aldatmak isteyenlere aldanmaya razıyız." Abdullah b. Ömer
Sayfa 173
"Bugün öyle kimseler vardır ki, benim babam hafızdı. Dedem büyük âlimdi. Büyük annem şöyle kuran okurdu diye onlarla iftihar ederler ve bu sözlerle dindar olduklarını anlatmaya çalışırlar. Böyle dindar insanların soyundan geldikleri için âhiret hayatını garantiye aldıklarını zannederler. Halbuki peygamber efendimiz en yakın akrabalarına ( Kendinizi Allahtan satın alın! Yoksa sizi Allahın azabından kurtarmak elimden gelmez) diye seslenmekte ve kendisine güvenmemelerini hatırlatmaktadır. O dehşetli kıyamet gününde kimsenin kimseye fayda vermeyeceği bir gerçektir. Bu acı gerçeği unutmamak gerekir. "
İbni Abbas radıyallâhu anhüma'dan rivayet edildiğine göre Rasulullah aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "İki nimet vardır ki, insanların çoğu bunları değerlendirmekte aldanmıştır: Sıhhat ve boş vakit." Riyazü's Salihin cilt/1 98.hadis
Sayfa 506 - Erkam yayın