Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Roman Kahramanları Sayı: 1

Roman Kahramanları Dergisi

Roman Kahramanları Sayı: 1 Gönderileri

Roman Kahramanları Sayı: 1 kitaplarını, Roman Kahramanları Sayı: 1 sözleri ve alıntılarını, Roman Kahramanları Sayı: 1 yazarlarını, Roman Kahramanları Sayı: 1 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
175 syf.
·
Puan vermedi
·
13 günde okudu
@heybelisahaf ın sitesinde görüp hemen edinmeliyim dediğim Roman Kahramanları Dergisi'nin 2010'da çıkmış ilk sayısını okudum. Üç ayda bir çıkan bu dergiyi çok geç keşfettiğimi düşünüyorum. İyi ki sahaflar var da sayelerinde güzelliklerden haberdar oluyoruz. Derginin bu sayısında Attila İlhan'ın eseri olan "Kurtlar Sofrası" ndaki Mahmut ve kız arkadaşı Ümid karakterlerinin tahliline bayıldım. Okunacaklar listesine bir kitap daha eklendi. Ayrıca Albery Camus'nün "Yabancı" daki Mersault - neyse ki okumuştum- ve "Veba" daki Rieux katakterletinin tahlilleri oldukça etkileyiciydi. Velhasılı bu dergi edebiyat tutkunu olanlar için biçilmiş bir kaftan sanki. Kesinlikle tavsiye ederim.
Roman Kahramanları Sayı: 1
Roman Kahramanları Sayı: 1Roman Kahramanları Dergisi · Heyamola Yayınları · 20104 okunma
Attila İlhan, Kurtlar Sofrası, s. 69,70
"... bütün insanlığın, diyor, varlığını kendi şahıslarında gören adamlar bedbahttırlar. Besbelli ki o adam, fert sıfatıyla mahvolacaktır. Herhangi bir şahsın yaşadıkça memnun ve mesut olması için lazım gelen şey, kendisi için değil, kendisinden sonra gelecekler için çalışmaktır. Makul bir adam ancak bu suretle hareket edebilir. Hodbinlik, diyor, şahsi olsun milli olsun, daima fena telakki edilmelidir... "
Reklam
Nietzsche'nin ortaya koymaya çalıştığı insani değerlerdir. Onun için, dünya ile insana bağlı kalmak esastır ve dünyaya "evet" demek, "dünyayı yeniden yaratmak; büyük sanatçı olmaktır"
Sayfa 69 - Heyamola Yayınları
Meursault toplumun sığ değerlerini reddeden bir uyumsuz kahramandır. Bu reddediş onu ölüme götürür, toplum kendisinden bekleneni yerine getirmeyeni yargılar.
Sayfa 59 - Heyamola Yayınları
Camus'ye göre başkaldırı ancak insanlar arasında bir dayanışma yaratıyorsa anlamlıdır.
Sayfa 58 - Heyamola Yayınları