Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ruhu`l Furkan Tefsiri 1. Cilt

Mahmud Ustaosmanoğlu

Ruhu`l Furkan Tefsiri 1. Cilt Gönderileri

Ruhu`l Furkan Tefsiri 1. Cilt kitaplarını, Ruhu`l Furkan Tefsiri 1. Cilt sözleri ve alıntılarını, Ruhu`l Furkan Tefsiri 1. Cilt yazarlarını, Ruhu`l Furkan Tefsiri 1. Cilt yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Nakledildiğine göre İmam-ı A'zam (r.a.) Efendimizin bir kişiden alacağı vardı ve ondan alacağını tahsile gitmişti, fakat onun ağacının gölgesinde durmayıp, güneşte duruyordu. Kendisine bunun sebebi sorulduğunda, buyurdu ki: Hz. Ali (r.a.) dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte: ''Fayda getiren her ödünç bir faizdir.'' buyurulmuştur.
"Kendi tatbik etmediği hâlde, sadece sözüyle vaaz edenin sözü boşa gider (kimse onu tutmaz) fiili ile vaaz eden (söylediğini yapan) in sözleri ise ok gibi (milletin kalbine) işler."
Reklam
Bir salik (Allah yolcusu) Mevla Teala'yı kastetmeden bin yıl Allah dese, yani Allah ismini okurken o ismin sahibi olan Zat-ı Pak-i Sübhaniye'yi düşünmeden bin yıl Allah, Allah dese, vakitleri boşa gider, birşey kazanamaz. Çünkü asıl maksat isim değil, o ismin sahibi olan Mevla'yı hatırlamaktır. Allah ism-i şerifini tekrarlarken, bu ismin medlülü (delalet ettiği şey) olan Mevla Teala'yı kasdet ki, Cemal-i bakemale seyredelim." Yani kemal sahibi olan Mevla Teala'nın cemalini müşahedeye (görür gibi olmaya) doğru manen yürüyelim.
Nitekim Aişe (r.a.) rivayete göre Resulullahﷺ : “Kim bir şeyi severse, onu çok anar.” buyurmuştur.
Reklam
ANASIRI ERBAA (dört asıl unsur) demek imiş. .
Mevlâ Tealâ Hazretleri önce su, hava, toprak, ateş (hararet) i icadetti (yarattı) ki bunlara Anasır-ı Erbaa (dört asıl unsur) denilir. Sonra , bu dört şeyden terkip ettiği (birleştirdiği) bir çamurdan, bütün beşerin babası olan Âdem (a.s.) ın bedenini yarattı.
Cabir İbn-i Abdullah'dan rivayet olundu ki, Efendimiz şöyle buyurdu: "Zikrin en üstünü (Lâ İlâhe İllallah), duanın en üstünü de (Elhamdülillah)dır."
Elhamdülillah..
“Elhamdülillahi” diyen bir insan, Cenabı Hakk’ın büyüklüğüne delalet eden bütün isim ve sıfatları sayarak onu yüceltmiş gibi olur. Ancak kişi “Elhamdülillahi” cümlesini lisanen söylerken, bu cümlenin manayı şerifini de kalbiyle düşünmelidir. Zira insan, ruh ve bedenden yaratılıp bu ikisinin bir araya gelmesiyle tamamlandığı gibi “Elhamdülillahi” cümle-i şerifesini lisanıyla okurken kalbiyle de, o cümlenin manasını düşünürse, lafız ile manayı birleştirmiş olacağından, o hamd, Kamil ve tam olur
Ebu Zer(radıyallâhu anh) den rivayete göre, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyururdu: “ Ey Eba Zer ! Allahın kitabından bir ayet öğrenmeye gitmen, senin için yüz rekat namaz kılmandan daha hayırlıdır. İlimden bir mevzu öğrenmek için gitmen, bin rekât nafile kılmandan daha hayırlıdır. O ilimle amel edilsin, edilmesin(yine böyledir).
779 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.