Saatin Susu

Ağustos 2024
Elpis Yayınları

2024 87. kitabı
Okunma: 15 Kasım 2024 20:01
Kitapsever dostlarıma keyifli bir haftasonu ve kitaplarla güzelleşen vakitler diliyorum Sonbahar duygusallığın mevsimi, duygusllığın ise can bulmuş, ete jemiğe bürünmüş hali de şiirlerdir benim için. Şiire de en çok yakışan mevsimdir sonbahar. Bugün sizlere her bir şiirinde farklı duygulara, farklı toplunsal olaylara ve insana dokunmuş şiirlerin yer aldığı şiir kitabı ile geldim. Şiirlerin tema olarak farklılığı her yeni şiiri okurken bende merak duygusunu uyandırdı. Şiir anlatılmaz yaşanır aslında ve bu kitaptaki şiirlerde farklı atmosferleri ve duyguları yaşıyoruz Sevgili Ece Ceren Gültepe ile birlikte okuduğumuz bu kitabı tüm şiir severlere tavsiye ediyorum Kuytularda bıraktık yarınları, Nasılsa iz bırakan anılar süpürmeyecekse kış mevsimlerini, Kelepçeleri bile bile son bir umuttu beklentilerin korkulu rüyaları Peki ya; Doruklara tırmanmak neyi imlerdi düşlerimizin lavlarında, Manzarası ne güzel görünürdü yüksekten bilgeliğin. Aşklara kanmaktı arayışımız. Sanki kaynayan sularımızı soğutup anlamaktı; beynimizin yüklerinde sıralanan hamallığımızı da Sonrası bir ömür böyle geçer Duldalara kanmak için üşüdüğümüz yokuşlarda, Bir üzüm tanesi bile arayana mutluluktur -bunu ben ancak anladım-
Şiir
2024 32. kitabı
Herkese merhaba Bugün sizlere farklı bir şiir kitabı tavsiyesi ile geldim. Sonbahar mevsimi aslında şiir mevsimidir. Hüznün, sevginin ve duygusal yoğunluğun bir parça daha arttığı, kimi zaman bir boşlukta kaybolup kimi zaman bir satırda tüm hayatını bulduğun kimi zaman da şiir de anlatılan acıda hapsolduğun bir mevsimdir, şiir mevsimdir Yazarımız bu eserinde birbirinden farklı ve güzel şiirleri ile biz okurları duygudan duyguya sürüklemeyi ve her satırda kendimizden bir parça bulurken bazen de acıyı en derinde hissettmemizi sağlayarak sayfaların arasında kaybolmamıza izin veriyor AŞK Aşk bir susuzluktur dolu dolu tuzlar basılmış dillerine Susarsın eğer buruk kaldıysan gönlünün içinden. Bir şarkı söylerim kaldırımların sarışın tenlerinden Boş veririm her ne, ne varsa Dalkavukça yürürüm Yüzümün gülücükleri ruhumun acılarına gölge Dilimin şarkıları fırtınalarımın kelepçesi. Dedik ya Aşk yalnız yaşanırsa eğer bir hamala yüz kilo çuvaldır taşıyamayacağı Kim demiş sevilmek önemli değil sevmek yeter diye? Hiç olur mu? İki tekerlekli bir araba yada tek ayaklı bir sandalye Sevmek, sus olsa gerek rüyada sevecek. Yalnızlık, beklemek olsa gerek bir sese değecek Hürmet, riya olsa gerek düşmana gülecek. Yalan, yaşamak olsa gerek ölmemek uğruna yaşayabilmek @elpisyayinlari Ece Ceren Gültepe
Puan vermedi
Filistin Göğsünde kanayan kalp Uğurlar yolcusunu kar yağan çöl rüzgarında Yalnızlık hüküm mü? Fikir zindanı taştığı an Sapan izinde saklıdır her şey apansız da Siz siyahi beyaz yapanlar. Bir ustura olur Korkular ciğerparenizde Birbirinden güzel huzur kokan dizelelerle #saatinsusu #şiir #tavsiyekitap #okudumbitti Şiirler sarsın yaşamınızı,şiirlerle kalın efenim
2024 271. kitabı
Saatin Susu Gökhan Tan Merhaba arkadaşlar #şiirseverler burada mı? Yazarımızın,tüm oğullara ve kızlara kaleme aldığı şiirleri ilgiyle okurken kah #hüzünlü , kah #sevdayüklü ,kah #yalnızlık #siirler iyle gönlüme misafir oldu Ayrıca yazarımız,Dünyada yaşanan güncel olaylarada kayıtsız kalmayıp Gazze ye Uyanış,Altın Gözlü Filistin şiiriyle yüreklere dokunmuş.Duanın gücüne yürekten inanan #gokhantan #duanıngücü şiiri ile mahsun yüreklere umut ışığı ekmiş. Sizler için hemen aşağıya #saatinsusu ndan #siirler bırakıyorum. “Duanın Gücü Taze dualarda inler annemin seccadesi Kim bilir içinde ne gömülüdür çeyizlerin gün görmemiş yanaklarında Bir yas giyiti bazen bazen bir neşe pınarı sonsuz heceler inler Kalbin gömütlerinde Kim bilir hangi göz maviliğini saklar serenatlar boynunu büker Dualar kalkar ayağa Son umut yalnız bendedir der…” * “Gazze’de Uyanan Güneş Yapraklar ağlar hüznün gölgesinde. Ekinlerden akan başaklar sızılar . Sütünü gömmüş kemikten göğüslere Bir sıtma nöbeti çağlar gömleklerimin düğmesinden ağrı Bu bir sınav değil Umutsa dorukların öksürdüğü lavlarda saklı Bir vampire akıl danışmak neyse . Onunla güreşmek sancılı yokuş teli Peki ya bu nedir diye sorarım.