İlm kesbiyle pâye-i rif'at Arzû-yi muhâl imiş ancak Aşk imiş her ne var âlemde İlm bir kıyl u kal imiş ancak * Sanma kim bülbül açar uçmağa bâl ü perini Gül yakıp anı savurmuş göğe hâkisterini * Gamından şem tek yandım sâbâdan sorma ahvâlim Bu ahvâli şeb-i hicrân benimle yâr olandan sor *** Merdüm-i dîdeme bilmem ne füsûn etti felek Giryem, kıldı füzûn eşkimi hûn etti felek Şîrler pençe-i kahrımda olurken lerzân Beni bir gözleri âhûya zebûn etti felek (Tanıtım Yazısından)
Kitabın Konusu:
279 sayfa
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

238 syf.
7/10 puan verdi
·
44 günde okudu
“Olaydım olaydım bir divan şairi olaydım Dikenini kırıp gülü bülbüle alaydım” Efendim malûmunuzdur ki; şah beyit, bir gazelin en en güzel beyitidir. Buna canınız dilerse taç beyit dersiniz,
Şah Beyitler
Şah BeyitlerN. Ziya Bakırcıoğlu · Ötüken Neşriyat · 202038 okunma

Yazar Hakkında

N. Ziya Bakırcıoğlu
N. Ziya BakırcıoğluYazar · 8 kitap
Genç yaşlı bütün edebiyat okurlarının öğretmenidir. Derlediği ve telif ettiği eserleriyle edebiyatımız ve edebî türlerimiz üzerindeki alakayı canlı tutup şekillendirmiş, okuyucuya dil zevki kazandırmıştır. Erzurumlu bir ailenin çocuğu olarak 1941 yılında doğar. İlk, orta, lise tahsilini Erzurum'da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden ve Çapa Yüksek Öğretmen Okulu'ndan mezun olur. Anadolu'daki birkaç yıllık öğretmenliğinden sonra 1976'dan itibaren İstanbul'da çeşitli liselerde edebiyat öğretmenliği yapar. 1994 yılında emekli olur. Yazı hayatına çok küçük yaşlarda şiirle başlar. Lise yıllarında deneme ve tenkit türlerine yönelir. Bu çalışmalarını mahalli gazete ve dergilerde yayınlar. Daha sonraki yıllarda yazdığı yazılar Millî Gençlik, Hareket, Hisar, Yönelişler gibi dergilerde yayınlanır. Dergâh Yayınları tarafından neşredilen Türk Dili ve Edebiyatı Ansiklopedisi'nin yayın kurulunda ve yazarları arasında bulunur. Üniversite yılları ve öğretmenlik yaptığı zamanlardaki yazdıklarını emekli olduktan sonra basma kararı almış ve basılan ilk eseri de Yunus Emre Divanı’dır. Emeklilik dönemini güzel verimlerle süslemiştir. "Remzi Oğuz Arık'ın Fikir Dünyası" adlı eseriyle 2001 yılında Türkiye Yazarlar Birliği, Biyografi Yazarlığı Ödülü'ne layık görülür. Ziya Bakırcıoğlu, 17 Eylül 2009 yılında hayata gözlerini yumdu. Cenaze namazı, Cuma namazını müteakip Erenköy Sahrayı cedit Camii’nde kılındı. Cenazesi Karacaahmet Mezarlığı’nda defnedilmiştir.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.