Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Şah Beyitler Hakkında

Şah Beyitler konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

N. Ziya Bakırcıoğlu'nun 30 yılı aşkın bir emeğin mahsulü olan Şah Beyitler kitabı, altı yüz yıldan fazla devam etmiş muazzam bir kültür ve edebiyat birikiminin ardından duyulan bir hasretin ifadesidir. Divan şiiri bizim klâsik şiirimizdir. Ve bütün klâsik sanat geleneklerinde olduğu gibi ruhu, zevki, idraki besleyen bir hazinedir. Divan şiirinden zevk almak isteyen insan çok ufak bir gayretle bu şiirin diline vâkıf olabilir. Ama şiire vâkıf olabilir mi? Bu, o kadar basit değil. Şiire vâkıf olmak için şiire hazır olmak gerekir. Bu gayretin sonunda ulaşılacak estetik zevk her türlü ölçünün üstündedir. İşte elinizdeki bu eser, bu hazırlık safhasına ait küçük bir çalışmadır. Sultan Veled'den Fatih Sultan Mehmed'e, Kanunî Sultan Süleyman'dan Nefi'ye, Nedim'den Şeyh Galib'e, Ziya Paşa'dan Yahya Kemal'e elliden fazla Divan şairimizin en güzel saydığımız beyitleri seçilmiş, bugünkü dille nasıl söylenebileceği gösterilmiş ve mümkün olduğu kadar kolay anlaşılır bir şekilde açıklanmıştır.
Tahmini Okuma Süresi: 6 sa. 45 dk.Sayfa Sayısı: 238Basım Tarihi: 27 Ekim 2020İlk Yayın Tarihi: Haziran 2016Yayınevi: Ötüken Neşriyat
ISBN: 9786051559858Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Ciltli
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 46.9
Erkek% 53.1
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

N. Ziya Bakırcıoğlu
N. Ziya BakırcıoğluYazar · 8 kitap
Genç yaşlı bütün edebiyat okurlarının öğretmenidir. Derlediği ve telif ettiği eserleriyle edebiyatımız ve edebî türlerimiz üzerindeki alakayı canlı tutup şekillendirmiş, okuyucuya dil zevki kazandırmıştır. Erzurumlu bir ailenin çocuğu olarak 1941 yılında doğar. İlk, orta, lise tahsilini Erzurum'da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden ve Çapa Yüksek Öğretmen Okulu'ndan mezun olur. Anadolu'daki birkaç yıllık öğretmenliğinden sonra 1976'dan itibaren İstanbul'da çeşitli liselerde edebiyat öğretmenliği yapar. 1994 yılında emekli olur. Yazı hayatına çok küçük yaşlarda şiirle başlar. Lise yıllarında deneme ve tenkit türlerine yönelir. Bu çalışmalarını mahalli gazete ve dergilerde yayınlar. Daha sonraki yıllarda yazdığı yazılar Millî Gençlik, Hareket, Hisar, Yönelişler gibi dergilerde yayınlanır. Dergâh Yayınları tarafından neşredilen Türk Dili ve Edebiyatı Ansiklopedisi'nin yayın kurulunda ve yazarları arasında bulunur. Üniversite yılları ve öğretmenlik yaptığı zamanlardaki yazdıklarını emekli olduktan sonra basma kararı almış ve basılan ilk eseri de Yunus Emre Divanı’dır. Emeklilik dönemini güzel verimlerle süslemiştir. "Remzi Oğuz Arık'ın Fikir Dünyası" adlı eseriyle 2001 yılında Türkiye Yazarlar Birliği, Biyografi Yazarlığı Ödülü'ne layık görülür. Ziya Bakırcıoğlu, 17 Eylül 2009 yılında hayata gözlerini yumdu. Cenaze namazı, Cuma namazını müteakip Erenköy Sahrayı cedit Camii’nde kılındı. Cenazesi Karacaahmet Mezarlığı’nda defnedilmiştir.