Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sanat Tarihi Ve Feminist Eleştiri

Sanat/Cinsiyet

Kolektif

Sanat/Cinsiyet Gönderileri

Sanat/Cinsiyet kitaplarını, Sanat/Cinsiyet sözleri ve alıntılarını, Sanat/Cinsiyet yazarlarını, Sanat/Cinsiyet yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Feminist eleştiri, kadın bedeninin seyirlik bir nesne haline getirilişini dünyanın en doğal durumuymuş gibi sunan bir tarihin cinsiyet ayrımcı bakışını ortaya koymayı amaçlamış ve bunu başarmıştır."
Sayfa 8
331 syf.
8/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Şöyle ki, bu kitabı 2020 yılında almıştım o zamanlar sanata düşkünlüğüm ve bu alanda farklı kitapları okuma isteği bu kitabı alma isteğimi de kamçılamıştı. Sanat tarihi ve geçmişte önemli heykeltraş ve ressamların yaşan hikayelerine olan merakım olsa gerek. Sanat cinsiyet, sanat tarihini içeriyor olması aynı zamanda feminist eleştirisi getiriyor olmasıyla “dünyada neden hiç büyük kadın sanatçı yok?” Sorusuna yönelik farklı açıklamalarda bulunmuş bir kitap. Bir kaç sayfayı atlamak zorunda kalarak kısa sürede bitirdim.
Sanat/Cinsiyet
Sanat/Cinsiyet
Sanat/Cinsiyet
Sanat/CinsiyetKolektif · İletişim Yayıncılık · 202143 okunma
Reklam
..."erkekler davrandıkları gibi, kadınlarsa göründükleri gibidirler."
Sayfa 45
"John Berger, kadının sanatta erkek korkularının ve arzularının cisimleşmesi olarak var olmasını açık ve sivri bir dille ele alır."
Sayfa 44
"..."kadının sanattaki 'doğal' yönelimleri konusundaki özcü kuramları" reddeden Nochlin, toplumsal düzlemde inşaa edilmiş bir kadın duyarlılığı olduğunu kabul eder ve "bir sanatçının erkek olarak değil kadın olarak dünyaya gelmiş olmasının bir anlamı vardır" der."
Sayfa 38
"Kadınların benlik ve ahlak anlayışlarındaki farklar dikkate alınırsa, hayat döngüsüne farklı bir bakış açısı getirdikleri ve insan deneyimini farklı önceliklere göre düzenlendikleri görülür."
Sayfa 34
Reklam
"Donald Kuspit, dekorasyona dayalı sanatın feminist sanatın eleştiri potansiyelini ve niyetini baltaladığını iddia eder. Dekoratif sanatın artık otoriterleşmiş olan modernist ana-akıma ait olduğunu iddia eder ve buna dayanarak dekoratif sanatı eleştirir."
Sayfa 32
"Kadın kurtuluşu hareketinin birinci dalga üyelerinin yazdığı raporlar... erkeklere entelektüel ve duygusal bağımlılıktan kurtulmak için her kadının tüm gücünü toplaması gerektiğini vurguluyordu."
Sayfa 27
"Neden sanat tarihinin bu kadar büyük bir bölümünü yok saymak, pek çok sanatçıyı dışlamak, sırf sanatçıları kadın olduğu için bu kadar çok sayıda sanat eserini karalamak gerekti?"
Sayfa 18
96 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.