Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Saray Rejiminin Çöküşü ve Türkiye'nin Yükselişi

Ümit Özdağ

Saray Rejiminin Çöküşü ve Türkiye'nin Yükselişi Gönderileri

Saray Rejiminin Çöküşü ve Türkiye'nin Yükselişi kitaplarını, Saray Rejiminin Çöküşü ve Türkiye'nin Yükselişi sözleri ve alıntılarını, Saray Rejiminin Çöküşü ve Türkiye'nin Yükselişi yazarlarını, Saray Rejiminin Çöküşü ve Türkiye'nin Yükselişi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Anadolu coğrafyasında tarihin en uzun kesitinde yaşayan millet, Türk milletidir. Son 1000 yılda Anadolu' da en zayıf olduğu dönem olan Mondros Mütarekesi sonrasındaki süreçte dahi Türk milleti, emperyalizmi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “ iç cephe “ diye nitelendirdiği millî birlik sayesinde aşmıştır.
Millî birliğe sarılırken, millî kimliksiz “teklerin“ arkasına sığınmadan “ Türk milleti, Türk vatanı, Türk devleti, Türk bayrağı“ demeye devam edilmelidir. Türk milleti en kısa zamanda millî birlik ve beraberliği tesis edecek adımları atacaktır.
Reklam
224 syf.
·
Puan vermedi
Örtülü İstila
Baskı altına alınmış Türkiye Cumhuriyetini saray rejimi yaratan akp iktidarı tüm ekonomik ve sosyal sıkıntılar yanında birde demoğrafik düzenimiz ortadan kaldıracak ve arap kültürünü teşvik edecek örtülü bir istilayıda Türkiye ye ilave etti. Türkiye nin güneydoğu illerinde Türk kimliğini kaybederken, arap kültürünü güneydoğumuza enjekte ettiler. Tarihte oy çokluğu ile aldığımız Hatay ı bugünkü arap istilası ile referandum yapılsa Hatay ilimiz Türkiye'den kopma eşşiğinde. Ve en büyük sıkıntı bir yönetim kırizi yaşıyor Türkiye. Çünkü saray rejimi kendisini zengin etmekten başka hiç bir soruna çözüm bulamıyorum.
Saray Rejiminin Çöküşü ve Türkiye'nin Yükselişi
Saray Rejiminin Çöküşü ve Türkiye'nin YükselişiÜmit Özdağ · 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü · 2021161 okunma
İktidar ülkenin yönetiminden sorumludur. Başarılar yapılan hizmet ve eserler iktidarın eseridir başarılanlar iktidarın başarısıdır; yapılamayanlar, hatalar, eksikler, yanlışlar da iktidarın başarısızlığıdır. Peki başarılı başarısızlıktan iktidar sorumlu ise muhalefet neden sorumludur? Muhalefetin ülke siyasetinin gidişinde hiç sorumluluğu yok mudur? Muhalefet ancak iktidara geldiği zaman mı sorumlu tutulabilir? Hayır, muhalefetin de halka karşı büyük sorumlulukları vardır. İktidarın başarılı olduğu alanlarda daha başarılı olmasının yollarını ortaya koymalıdır iktidarın başarısız eksik hatalı olduğu alanlarda da halkın sesini ve taleplerini dile getirmek halkın anayasal haklarını savunmak ile görevlidir. Muhalefetin görevi iktidarın yanlış iç ve dış politikalarını tespit etmek, dile getirmek ve halka kendi iktidarda olsaydı aynı konularda hangi politikayı uygulayacaklarını açıklamaktır. Bu görevi yerine getirmeyen bir muhalefet başarısız muhalefettir.
ÇOĞUNLUKÇU DEMOKRASİ ANLAYIŞINA göre çoğunluğun veya en büyük azınlığın kararları mutlak doğrudur. Kuvvetler ayrılığı değil, kuvvetler birliği zihniyeti tercih edilir... Oysa ÇOĞULCU DEMOKRASİDE demokrasi çoğunluğun/ en büyük azınlığın mutlak hâkimiyeti olarak görülmez... kuvvetler ayrılığı, hukuk devleti ve bugün azınlık olanın yarın çoğunluk olması yollarının açık tutulmasına dayanır.
Sayfa 17
Reklam
...Demokrasiyi söylem olarak kullanır ancak demokrasiyi sadece kendisinin hakları ve rejimin devamına imkân sağlama aracı olarak görür. Demokrasiyi çoğulcu değil, çoğunluğu demokrasi olarak yorumlar.
Sayfa 17
2007'de FETÖ ve Amerikan istihbaratı ile işbirliği yapılarak militarizme karşı demokratikleşme sloganı ile TSK'ya karşı yıkıcı bir saldırıya başlanmıştır. Aslında yapılan devletin yeniden kurgulanması sürecinin başlatılmasıdır.
Sayfa 16
224 syf.
10/10 puan verdi
Pkk, her eylem yaptığında yahut terör konusu her gündeme geldiğinde yapabildiği sadece "Kandili bombalayın!" demek olanlar ile nasıl terör sorunu çözülemez ise iktidarın her hatasından sonra da sadece "İstifa edin!" demeyi yeterli görenler ile de ülke düzlüğe çıkmaz. Ümit ÖZDAĞ, bu kitabı ile ülkedeki sorunların ana kaynaklarını ve temel olarak odaklanmamız gereken sorunları bir nevi öncelik sıralamasına göre veriyor. Böylelikle de muhalefetini lafta değil tam olarak yapıyor. Sorunları ortaya koyup kenarı da çekilmiyor. Çözümü belirtiyor. Sorunlarımız; *Devlet Krizi *Milli Birlik Krizi *Ekonomik Kriz *Sığınmacılar Krizi
Saray Rejiminin Çöküşü ve Türkiye'nin Yükselişi
Saray Rejiminin Çöküşü ve Türkiye'nin YükselişiÜmit Özdağ · 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü · 2021161 okunma
500 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.