AŞIRI GÜZEL BİR KİTAP
Macera dolu bir kitap.Kitabın konusu başlıktan anlayacağınız gibi Sarı Maymunun macerasını anlatıyor.TAvsiye eder miyim diye sorarsanız ben tavsiye ederim.
Sarı MaymunMiyase Sertbarut · Tudem Yayınları · 201138 okunma
Binlerce, hatta milyonlarca kez okumuşumdur, tüm satırları ezberledim. Kesinlikle öneriyorum, kendi macerasını kurgulamak isteyerek yazarına karşı çıkan. Annesi olmadığı halde, Küçük bir kıza, bir sirke kavanozuna, bolivyadan gelen yük gemilerine, bir muz salkımına, iki kaşık fazla koyulmuş toz şekere ve daha bir sürü kişiye anne diyebilecek kadar çok olay yaşayan bir maymunun hikayesi.
Sarı MaymunMiyase Sertbarut · Tudem Yayınları · 201138 okunma
2015'te yayımlanmış. Renkli resimli. Konu açısından sıkıntılı. Direkt olarak küçük bir yerde geçse de evrim teorisi üzerine yazılmış gibi. Gibisi fazla hatta. Başkahramanın maymun olması, minik bir hücreden suda büyüyüp gelişmesi direkt evrim teorisini anlatıyor. Daha doğrusu çocukların zihnine kazıyor, gizli gizli. Zaten çok absürt. Çocuklara eğlenceli gelebilir bu absürtlük. Ama böyle artniyetli olmayan komik, eğlenceli kitaplar da var. Yazarın bile başka kitapları buna tercih edilebilir. Yaş grubundan emin değilim ama zaten çocuklara önermiyorum. Annesinden kopup bir muza yapışan maymun hücresi markette Gümüş adında bir kızla anneannesi tarafından alınıyor. Muz sirkesi kuruyorlar. Maymun da o kavanozun içinde büyüyor. Sirke yapımını ilgi çekici şekilde anlatıyor ama niyet o kadar açık ki. Sonra maymun hücresi maymuna dönüşüp evinde yaşadığı yaşlı kadını türlü çeşit zarara uğratıyor. En son da kaçıp yazarın evine denk geliyor. Onun yazmasını engelleyip başka yazar arıyor. En sonunda kendi hikayesinin yazarı oluyor. Bir de yazar bir yerde fn p90'dan bahsediyor ki bu bir silah. Hem de öyle basit silahlardan değil. Silahın basiti mi olur diyebilirsiniz ama neyse daha uzatmayacağım. Tabii ki her ebeveynin kendi tercihi ama yüzlerce çocuk kitabı okumuş bir yetişkin olarak benim hiçbir çocuğa okutacağım bir kitap değil.
Sarı MaymunMiyase Sertbarut · Tudem Yayınları · 201138 okunma
Miyase Sertbarut, 1963 yılında Ceyhan'da dünyaya geldi. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden 1985'te mezun oldu. Çeşitli illerde öğretmenlik yaptıktan sonra, yazmaya radyo oyunlarıyla başladı.
1996'da Çankaya Belediyesi ve Damar Edebiyat Dergisi'nin ortaklaşa düzenlediği yarışmada ilk ödülü kazanarak "Fasulyem Bulutlara Çıkamaz" adlı ilk kitabını yayımladı. Bu başarıyla birlikte çocuk edebiyatına yönelen yazar, ağırlıklı olarak çocuklara ve gençlere hitap eden eserler üretmeye devam etti.
Deneme, anlatı ve öyküleri Hayalet Gemi, Bir Yeni Biçim, İnsan, Damar gibi çeşitli edebiyat dergilerinde yer aldı. Pek çok ödüle layık görülen Sertbarut, halen Ankara'da yaşamaktadır.