Savaş Dalgaları

Orijinal Adı:
Tides Of War

2008 13. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2008 00:00
Kitaba başlamadan önce itiraf etmeliyim ki yazarın bu kitabdan önce yazdığı ve bu kitabıda onun devamı niteliğinde yazdığı Ateş Geçitleri adlı kitabının etkisi altında onun kadar güzel ve sürükleyesi bir konusu var gibi düşünerek başladım. Ama kitap ilerledikçe biraz yanıldım. Kesinlikle kitaba bu konuda kötü demiyorum, ama öte yandan Ateş Geçitleri kadar iyi değildi. Yunan şehirlerinin Termopoli'de persleri durdurmasından yaklaşık bir asır sonra birbirine girmesini hatta bu birbirine girmede persler ile bile itifak kurulmasını anlatan bir kitap. Kitapda birden fazla kahraman var. Keza iki anlatıcısı olduğundan ilginç bir kitap. Adaletteki eksiklikler, sokratesin ölümü, alkibiades ve kahramanımız peleponnes kitapta geçen isimlerden.
Savaş DalgalarıSteven Pressfield · Bilge Kültür Sanat Yayınları · 200125 okunma

Steven PressfieldYazar · 7 kitap
1943'teTrinidad limanında doğdu. Tarihi kurgu ve kurgusal olmayan Amerikalı Yazar. Duke Üniversitesi'nden 1965 yılında mezun oldu ve 1966'da Deniz Piyadelerine katıldı. Bundan sonraki yıllarda, bir reklam metin yazarı, öğretmen, traktör-römork sürücüsü, barmen, yağmur ormanı rostabatı, akıl hastanesinde görevli, Washington eyaletindeki meyve toplama aracı sürücüsü ve senarist olarak çalıştı. Evsiz kaldığı ve arabasının arkasında yaşadığı dönem de dahil olmak üzere, bir yazar olarak yaşamını sürdürmek için verdiği mücadeleler, The War of Art adlı kitabında detaylandırılmıştır. 2012'de Shawn Coyne ile birlikte Black Irish Books adlı yayınevini açtı.