Saving Noah

9781976189937
İngilizce

2025 32. kitabı
Okunma: 26 Ocak 2025 19:02
Yorum yazmak için kitabı bitirdikten sonra bir kendime gelmem gerekti.Durdum ve birkaç nefes aldım.Çünkü sonlara doğru ciddi sarsılmıştım.Çok çok beğendim. Noah iyi bir aileye ve not ortalamasına sahip,yüzme dereceleri olan,arkadaş çevresi geniş olan,herkes tarafından özellikle de ailesi tarafından çok sevilen ve kollanan bir çocuktur.Zamanla kendisinde bir problem olduğunu hissetmeye başlar ve annesine açılır.O aslında küçük kızlardan hoşlanmaktadır.Bunun kötü olduğunu bilmekte ve kendisinden nefret etmektedir. Hikaye tabi ki konusu itibariyle zor bir hikaye.Böyle bir hikaye asla kolay yazılamaz. Alışkın olduğumuzun dışında bir pencereden bakmış yazar.Kendisinin de belirttiği gibi biz evlatlarımızın hep kurban olacağından endişeleniriz.Ama ya fail olsalardı? Bu kitap aslında bunu anlatıyor. Siz bir çocuğu kucağınıza aldığınızda iyisiyle ,kötüsüyle,doğrusuyla yanlışıyla kabulleniyorsunuz.Ne kadar korkunçta olsa O sizin evladınız.Adrienne böyle bir anneydi.Bütün arkadaşları dışladı,işini,evini hatta kocasını bile kaybetti ama o evladını korumaya çalıştı.Bir annenin evladı için sevgisi ve tiksintisi arasında kalmasını yutkunarak okuduk. Noah ise apayrı bir hikayeydi.Yaptığı şeyden o kadar pişman ve üzgündü ki nefret edemedim.Yaptığını haklı tabi ki çıkarmıyor ama yazar bence burada farklı bir noktaya da değinmek istemiş.Bu çocuk hastaydı,ciddi bir dürtü kontrol sorunu vardı ve kendini bu işin içinden çıkartamıyordu.Ona ayrı ailesine ayrı üzüldüm(baba hariç)Ama bir kız annesi olarak kurbanların ailelerine de hak vermek zorunda kaldım.Oradan oraya savruldum durdum. Okurken tamamen kurgu da olsa ben benzer olayların çok yaşandığını ve sessiz kalındığını düşündüm.Çocuklar ve aileler belirli sebeplerden ötürü susmak zorunda kalıyor.Çocuklarda dürtü kontrol bozukluğu çok
#çevirigiller
Saving NoahLucinda Berry · CreateSpace Independent Publishing Platform · 06 okunma
·173 syf.·
2025 22. kitabı
Epsilonun elinde böyle bir yazar olup basmaması şaka gibi!! Gerilimden daha çok aile draması olmasına rağmen çok üzücü bir konuya sahipti bitirirken içinde bir burukluk oluşuyor , Bir anne oğlunun hatalarını ne kadar görmezden gelebilir ? Herşeye rağmen kurtulmaya değer mi ? Onu okuyoruz Konusuna kısaca anlatırsam , Noah 17 yaşında 2 küçük kızın taciz suçuyla islahevinden dönmesini okuyoruz Babanın oğlunu silmesi küçük kızına da dokunur korkusuyla Annesi Başka eve taşınıp Noah’la ayrı yaşamaya karar veriyor ama geçmiş hiçbir şekilde peşini bırakmıyor Peki Noah herşeye rağmen tüm bu olaylara nasıl göğüs gerip herşey arkasında bırakacak?

Lucinda BerryYazar · 0 kitap
Dr. Lucinda Berry eski bir klinik psikolog ve çocukluk travması alanında önde gelen bir araştırmacıdır. Artık günlerini tam zamanlı olarak yazarak geçiriyor ve klinik deneyimini kurgu ile kurgu dışı arasındaki çizgiyi bulanıklaştırmak için kullanıyor. Okuyucularını insan ruhunun karanlık girintilerinde bir yolculuğa çıkarmaktan hoşlanıyor. Çalışmaları film için seçildi ve birçok dile çevrildi.