Ekim 2022
İthaki Yayınları
Orijinal Adı:

Puan vermedi·48 syf.·
2025 713. kitabı
Radyoda hiç huzurlu insan sesi yok mu… evet, bir an bulmuştum ama şimdi yeniden reklamlar, yalanlar…”. S:27 Amerikan gazeteciliğinin ve edebiyatının yirminci yüzyıldaki en tartışmalı isimlerinden Hunter S. Thompson, “Gonzo gazeteciliği”nin kurucusu olmasının yanı sıra önemli bir altkültür ve siyaset figürü. İçinde üç öykü olan Screwjack ise Thompson’ın 1991 yılında sadece üç yüz yirmi altı nüsha hâlinde, imzalı yayımladığı bir eser. Koleksiyonerlerin uzun zaman boyunca tek bir kopyasına bin doları aşan meblağlar ödediği bu eser neyse ki 2000 yılında tekrar yayımlandı.. Las Vegas’ta Korku ve Nefret, Rom Günlükleri ve Cehennem Melekleri gibi efsanevi yapıtların kalemi Hunter S. Thompson’dan Screwjack hem dokunaklı hem ucube bir mucize.
Seni budala! Sana güvenmiştim ama belli ki hata yapmışım.... .S : 32
Hikaye (Öykü) Edebiyat
2025 14. kitabı
Hunter S. Thompson'ın üslubu "gonzo journalism" olarak geçiyormuş - kendi yarattığı bir anlatı tarzı. Klasik gazetecilikten farklı olarak yazarın kendisini de bir karakter olarak
2022 89. kitabı
Okunma: 04 Aralık 2022 21:02
Herkese merhaba! Bu derleme kitap toplamda 3 adet öyküden oluşuyor: Mescalito, Bir Şairin Ölümü ve Screwjack. Kitaba ismini veren Screwjack öyküsü 1991 yılında sayılı imzalı nüsha ile basılmış. Yazarın ikinci kişiliği olarak bilinen Raoul Duke tarafindan kaleme alındığı biliniyor. Kısacık bir metin olmasına rağmen türünün önemli örnekleri arasında gösteriliyor. Amerikan rüyasına, yaşamına ve bireyin bilinçaltına dair çok fazla alt metne sahip. Bir Şairin Ölümü ise yazarın dostu ile olan ilişkisine ve ona bakış açısına odaklanıyor. Iki kişi arasındaki bağa ve de uzaklığa dair bir yüzleşme bu. Mescalito ise yazarın bir otel odasında uy*ran m*dde kullanımı sonrasında kaleme aldığı bir öykü. 1969'un Amerikasına dair bir panaroma sunarak yaratıcılığın kıyılarında geziniyor. Bu metinlerin her biri kısacık. Ancak yazarın anlatım dili sebebiyle etkileyici bir derinlik kazanıyorlar. Bu metinler her okura hitap eder nitelikte değil. Bu nedenle herkese öneririm diyemiyorum. Yeraltı edebiyatı severlerin bir göz atmasını tavsiye ederim. Keyifli okumalar! Kitaplarla kalın!
Screwjack - Kitap İnceleme
2025 14. kitabı
Okunma: 24 Ağustos 2025 16:01
Hunter S. Thompson'ın 1991 yılında yayımlanan ve "gonzo gazeteciliğinin" en sıra dışı örneklerinden biri olarak kabul edilen Screwjack, üç kısa öyküden oluşan ince bir derleme. Kitap,
ScrewjackHunter S. Thompson · İthaki Yayınları · 202268 okunma
Neden bu kadar peşinde koşulmuş...
2025 12. kitabı
Kitabın arka kapağında yazan; İçinde üç öykü olan Screwjack ise Thompson'in 1991 ylinda sadece üç yüz yirmi altı nüsha hâlinde, imzalı yayımladığı bir eser. Koleksiyonerlerin uzun zaman boyunca tek bir kopyasına bin doları aşan meblağlar ödediği bu eser neyse ki 2000 yılında tekrar yayımlandı. Yine Thompson için söylenen altkültür ve siyaset figürü.. Beklentimi karşılamayan, aynı zamanda bu kadar koleksiyonerin neden peşine düştüğünü anlamadığım,bunu hissettirecek bir eser olmadığını ve 2000 yılında neyseki tekrar yayımlandı diye verilmek istenenin (büyük kazanım olduğunu hissettiren) ne oldugunu anlamadım. Belkide çok şey ifade ediyor ve anlatıyor... Okunabilecek ama büyük beklentiye girilmemesini düşündüğüm bir öykü kitabı..
1000k

Hunter S. ThompsonYazar · 6 kitap
Amerikalı gazeteci ve yazar. Kendisi en çok 1972 yılındakı romanı Fear and Loathing in Las Vegas ile bilinmektedir. Aşırı derecede uyuşturucu ve alkol kullanmakta idi.