Güzel Ahlak

Diyanet İşleri Başkanlığı
Türler:

2021 29. kitabı
Okunma: 28 Haziran 2021 22:27
Riyazus Salihin, Sahih-i Buharî ve Sahih-i Müslim gibi efendimiz (s.a.v)'in yüzlerce hadisinin bulunduğu eserleri gerek zaman gerek maddiyat gibi muhtelif sebeplerden dolayı okuyamayanlar için birçok hadisin bulunduğu muhtasar bir hadis kitabı, bu eserleri okumuş veya okuyacaklar için de hatırlatma babında, bilhassa genç yaşlı demeden herkesin okuyup öğreneceği ve hayatında tatbik edebileceği hadislerin bulunduğu güzel bir kitap.
Din
Puan vermedi·151 syf.·
2022 27. kitabı
Kitabın dizaynını çok beğendim. Metin boyutlarının başlık, hadis, hadisi rivayet edenler ve kaynaklar kısmında farklı seçilmesi asıl konunun dikkat çekmesi açısından çok isabetli olmuş. Sayfa sayısı belirlenen konu olan "Güzel Ahlâk" için yeterli ancak biraz daha genişletilebilirdi. İçerik, hadis-i şeriflerden derlendiği için mükemmel.
2023 6. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2023 19:40
Birbirinden anlamlı, birbirinden faydalı, seçme hadislerden oluşturulmuş bir kitap. Sürekli hadis , tefsir okuyamıyorum o yüzden benim gibiler için bu tip kitapları çok faydalı buluyorum. "Zaten bilmek" yetmiyor bir şeyleri, ben hatırlamanın gücüne inanıyorum. Biri tarafından sevildiğimizi biliriz ama sürekli de duymak isteriz. İlim de böyle bir şey. Bir kere öğrenince bırak artık beni demez. Beni hatırla, beni tekrar et ve benimle amel et der. İşte o yüzden koca bir hadis külliyatı bitiremesem de her zaman okumaya çalışıyorum. Çünkü biliyorum bir hadis, bir sünnet insanın hayatını, ahiretini kurtarır Allah'ın izniyle. Hepsini yazamam ama bir kaçını buraya bırakıyorum. Allah ilmiyle amel edenlerden etsin hepimizi. “Kişi dostunun dini üzeredir. Bu yüzden sizden biri kiminle dostluk kuracağına dikkat etsin.” { Tirmizî, Zühd, 45; Ebû Dâvûd, Edeb, 16 } Mikdâm b. Ma’dîkerib Resûlullah’ı(s.a.s.) şöyle derken işittiğini rivayet etmiştir: “İnsanoğlu, midesinden daha kötü bir kap doldurmamıştır. Hâlbuki birkaç lokma insanın belini doğrultmasına yeter. Eğer mutlaka dolduracaksa midesinin üçte birini yemeğe, üçte birini içeceğe ayırsın ve diğer üçte birini de nefes alıp vermek için boş bıraksın.” { Tirmizî, Zühd, 47 } “Hasetten sakının! Çünkü ateşin odunu yediği gibi haset de iyi amelleri yer bitirir.” { Ebû Dâvûd, Edeb, 44; İbn Mâce, Zühd, 22 } Abdullah b. Mes’ûd’dan rivayet edildiğine göre, Hz. Peygamber(s.a.s.) bir gün şöyle buyurdu: “Kalbinde zerre kadar kibir bulunan kimse cennete giremez.” Ebû Hüreyre’den nakledildiğine göre, Resûlullah(s.a.s.) şöyle buyurdu: “Pehlivan, güreşte insanları yenen değildir. Asıl pehlivan, öfke anında kendisine hâkim olandır.” { Müslim, Birr, 107 } Cerîr b. Abdullah’ın naklettiğine göre, Resûlullah(s.a.s.) şöyle buyurmuştur: “İnsanlara
Din

Huriye MartıYazar · 16 kitap
1974’te Ankara’da dünyaya geldi. Konya İmam-Hatip Lisesi ve Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, aynı üniversitede “Rasûlullah’ın Hanımları Konu Alan Rivayetlerinin Değerlendirmesi-Kadın Konulu Uydurma Rivayetler-” başlıklı tezi ile 1998 yılında yüksek lisansını, “Birgili Mehmed Efendi’nin Hadisçiliği ve et-Tarîkatü’l-Muhammediyye (Tahkik ve Tahlil)” konulu tezi ile 2005 yılında doktorasını tamamladı. 1999-2000 yılları arasında Ürdün’ün başkenti Amman’da Şuayb el-Arnaûd’un tahkik ve tahric merkezinde eğitim aldı. 2011 yılında Yardımcı Doçent, 2012 yılında Doçent, 2017 yılında Profesör oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Hadislerle İslam adıyla yayınlanan Konulu Hadis Projesi’nde editör ve yazar olarak görev üstlendi. 2011 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dinî Rehberlik Daire Başkanı olarak, 2014 yılında Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri, 2017 yılında ise Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı olarak atandı. Sünnet perspektifinden kadın, aile, ahlâk ve değer temalı makale, konferans ve tebliğlere imza attı. “Birgivî Mehmed Efendi, Hayatı, Eserleri ve Fikir Dünyası”, “Osmanlı’da Bir Dâru’l-Hadîs Şeyhi: Birgivî Mehmed Efendi”, “et-Tarîkatü’l-Muhammediyye -Muhteva Analizi, Kaynakları ve Kaynaklık Değeri”, “Gülâbâdî ve Maâni'l-Ahbâr'dan Tasavvufî Hadis Şerhleri”, “Hadis, Usul ve Hayat” , “Hadisler Ekseninde Çevre Ahlâkı” isimli kitapları yayınlandı. Evli ve 3 çocuk annesidir.