2025
Sokak Kitapları Yayınları

2025 49. kitabı
Okunma: 13 Temmuz 2025 10:19
Kitapta yazar okuyucuyu betondan ormanların içine, yalnızlığın en sessiz köşelerine götürüyor. A,B,C ve D karakterlerinin gözünden aktarılan hikâye; sosyal medya, internet, fotoğraf, video ve teknolojinin bireylerin içsel ve düşünsel dünyalarındaki etkilerini sorguluyor. Bir şehrin kalabalığında boğulan bireylerin içsel yolculukları, varoluşsal arayışlarıyla keskin ve sarsıcı bir dille aktarılıyor. Şirketlerin bürokrasiyle örülü gri duvarların arasında sıkışmış hayatlar, trafikte beklerken geçirilen anlamsız saatler, bitmek bilmeyen mesai ve yüzeysel ilişkilerle dolu bir dünya... A, B,C, ve D'nin düşünceleri, şehirde yaşayan herkesin derinlerde hissettiği ama adını koyamadığı duygulara ayna tutuyor. Şehir"; bir yıl boyunca dört mevsimde geçen, xamanın akışıyla birlikte karakterlerin düşünsel dönüşümlerini gözler önüne seren bir roman. Modern insanın kaybolurken kendini bulmaya çalıştığı bu yolculuk, okuyucuya da kendi yaşamının aynasına bakma cesareti veriyor. Bu kitap, sadece bir hikaye değil,; bir yüzleşme, bir itiraf ve belki de bir kaçış. Şehir, modern hayatın kaotik sokaklarında kaybolmuş ruhların hikâyesini anlatıyor. Keyifli okumalar.
2025 316. kitabı
Okunma: 11 Temmuz 2025 00:00
"ŞEHİR" "Dünya dönüyor, saniye, akrep, yelkovan dönüyorlar, hepsi aynı yöne doğru dönüyor, hiç ahenklerini bozmadan beni de beraberlerinde sürükleyerek yanlarında döndürüyorlar. Bu döngünün içine sıkışıp kaldım, dışına çıkamıyorum, aceleyle, endişeyle, bana verilen saatler içerisinde işlerimi, sosyal hayatımı yetiştirmeye çalışırım, genelde doğamdan ötürü geç kalırım." Modern hayatın temposu, kalabalık sokakların gürültüsü, bitmeyen mesai saatleri ve ekranların ardında geçen günler… Bazen durup düşündüğümüzde, hepimiz kendimize şu soruyu soruyoruz: “Bu şehirde gerçekten yaşıyor muyum, yoksa sadece sürükleniyor muyum?” Modern şehirler… Kalabalığın içinde yalnızlık, yapay ışıkların altında derin karanlık, yüzlerce insanın ortasında görünmez olma hâli. Eser, bu modern yaşamın giderek silikleşen bireyini ve onun sessiz çığlığını satırlara taşıyor. A, B, C ve D karakterlerinin gözünden ilerliyor. Büyük kentlerin soğuk ve mesafeli atmosferi, bu dört farklı bakış açısıyla aktarılıyor. Her bir karakter, aslında şehrin içinde yaşayan herkesin ortak duygularına tercüman oluyor. Kalabalığın ortasında ama bir o kadar da yalnız olan bu insanlar, iç dünyalarında sürekli bir arayış içinde. Eserde, dijital çağın bireyler üzerindeki etkisi de çarpıcı bir şekilde sorgulanıyor. Sosyal medya, sanal kimlikler ve sürekli tüketilen görsellik, bireyin kendi benliğini bulma yolculuğunu daha da karmaşık hale getiriyor. Maskelerin ardına gizlenen gerçek yüzler, gündelik hayatın mekanikleşmiş rutinleriyle birleşerek büyük bir boşluğu görünür kılıyor. Kitap boyunca şehrin ritmine kapılan insanların giderek nasıl mekanikleştiği gözler önüne seriliyor. Sabah akşam aynı yolları yürüyen, aynı ekranlara bakan, aynı cümleleri tekrar eden bireyler… Mevsimler değişse de iç dünyalarında hep aynı
2025 25. kitabı
Okunma: 05 Eylül 2025 00:00
neokudum #novellaneokuyor #hediye #pr ŞEHİR @serdarzaman Sokak Kitapları Yayınları Alıntı “Dünya dönüyor,saniye,akrep,yelkovan dönüyorlar,hepsi aynı yöne doğru dönüyor,hiç ahenklerini bozmadan beni de beraberlerinde sürükleyerek yanlarında döndürüyorlar.Bu döngünün içine sıkışıp kaldım,dışına çıkamıyorum,aceleyle,endişeyle,bana verilen saatler içerisinde işlerimi,sosyal hayatımı yetiştirmeye çalışırım,genelde doğamdan ötürü geç kalırım.” Yazarımız aslında bu eserinde bizleri bir içsel yolculuğa çıkarıyor . Bir bakıma betonarme binaların arasına sıkışıp kalmış aynı zamanda o samimiyetten uzak kalan zamanlarımız, teknolojinin verdiği o sıradanlık gerçekten bizlere çok güzel aktarılmış. Farklı farklı karakterlerin kendi içsel yolculuğu varoluşsal arayışlar çok net bir şekilde ifade edilmiş. Şirketler arası koşuşturmacalar , trafikte geçirilen anlamsız saatler, sosyal medyada ve telefonda geçen zaman kaybı gibi gibi bir çok yüzeysel dünya işleriyle dolu bir hayatın A,B ,C ve D nin düşünceleri ile birlikte aslında herkesin içerisinden bir ukte kaldığı içerisinde bir şeyleri hissettiği bazı konuları bizlere resmen bir ayna görevi olarak gösteriyor bu eser. dört mevsimin arayışlarıyla birlikte her bir karakterin içsel yolculuğuna keşfetmeye hazırsanız bu kitapta sizleri bekleyen çok güzel şeyler var #kitapyorumu #bookstagram #books #prgönderisi #kitaptavsiyesi #şehir #serdarzaman #sokakkitapyayınları #edits