Sehiv Secdesi

Bülent Ata
Tahmini Okuma Süresi:
3 sa. 41 dk.
Sayfa Sayısı:
130
Basım Tarihi:
2023
Yayınevi:
Diyanet Vakfı Yayınları
ISBN:
9786254283291
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Puan vermedi·130 syf.··
2023 64. kitabı
Selamun aleyküm. Kitabı ilk gördüğümde namazla ilgili yanılmalardan bahsedecek sanmıştım. Lakin yazarımız sehiv secdesine farklı bir pencereden bakmamızı sağlamıştır. Kitabta, hayatımızda da sehiv secdelerinin bulunduğuna dikkat çekiliyor.İnsanoğlu sürekli hata yapmaktadır. Marifetlerimiz kadar zaaflarımız, sevinçlerimiz kadar kederlerimiz var. Hiçbir şey tekdüze değil ve son nefese kadar da bu yolculukta kah tökezleyeceğiz kah başarıya ulaşacağız. Zira nefsle ile mücadele halindeyiz. Bu mücadelede kazanan hep tek taraf olmayacak maalesef. Bu yolculukta unutmamamız gereken tek gerçek ise her zaman bir sehiv secdesi olduğu gerçeğidir.   Yaptığımızın hatanın farkına varıp bizi bizden iyi tanıyan Rabbimize (terbiye eden) müracaattır. Ki Rabbimiz kendisine yönelmemizi ve dua etmemizi bir çok âyette vurgulamıştır. Ve bunu bizden istemektedir.   ﺏ وَقَالَ رَبُّكُمُ ادْعُونٖٓي اَسْتَجِبْ لَكُمْ " Bana dua edin ki ben de kabul edeyim!” (Mü'min - 60 ) قُلْ مَا يَعْبَؤُ۬ا بِكُمْ رَبّٖي لَوْلَا دُعَٓاؤُ۬كُمْۚ De ki: “Kulluğunuz ve niyazınız olmasa Allah size ne diye değer versin! (Furkan - 77)   Her daim Rabbimizle irtibatımız güçlü olsun. Bir kaç alıntı bırakıyorum. " Karnınız açsa biz doyururuz, Kalbiniz açsa ancak Allah(cc)'ı anmakla doyar." "Kalp neyle doyar, kalp neyle doyar?" dedim, karşıma bir ayet çıktı; *Kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur.* (Rad - 27) Peygamberimiz(sav)'i, onun birbirinden güzel davranışlarını hayatımıza katmak; sütün içine bir kaşık bal katmak, yediğine içtiğine bereket katmak değilse nedir?
Sehiv SecdesiBülent Ata · Diyanet Vakfı Yayınları · 202334 okunma
10/10
·130 syf.··
Beğendi
·
2023 46. kitabı
Yazarın kitaptaki samimi anlatımı öncelikle beni cezbetti. Sayfalarda ilerledikçe bir bakmışım ki sonuna gelmişim. Gerçi baba göre iyi bir kitabın sonu yoktur. Bir sayfasında; “ kendini yetiştirmek diye bir şey var. Şeklen iyi bir şeye benzeyebiliriz. Dünyamızı kurtarabiliriz. Bir takıma girer ve bizim takımdan olmayanları düşman kabul edebiliriz. Oysa biz Hazreti Ömer’in nasıl dönüştüğünü bilmek zorundayız. Efendimizin (s.a.v) duası üzere bize bağışladı iki Ömer’den biri, Hazreti Ömer’i bilelim.” Diyor. Nasılda manidar bir örneklendirme.. Akıntıya kapıldığımız şu hayatın hengâmesinde, yaşadığımız her ne olursa olsun, telafisinin mümkün olduğunu söylüyor. Yaşadığı anılardan örnekler vererek..
Sehiv SecdesiBülent Ata · Diyanet Vakfı Yayınları · 202334 okunma
10/10
·130 syf.··
2024 12. kitabı
Su gibi aktı gitti sayfalar. Sevdiğim bir yazardı kendisi okuduğum ilk kitabı olması engel değildi duruma. Sırada diğer kitabı ‘Bu çocuk kime çekti?’ var.
1000Kitap
Sehiv SecdesiBülent Ata · Diyanet Vakfı Yayınları · 202334 okunma
sehiv secdesi
Puan vermedi·130 syf.··
2024 1. kitabı
·
22 günde okudu
·
Okunma: 23 Ocak 2024 08:18
Esselamü aleyküm yeni senenin ilk kitabıyla geldim Elhamdülillah.. Yaşadığı anılardan örnekler vererek, akıcı bir dille yazılmış olan eserimizde yazarın da dediği gibi kâh çalışıp didinir,başarıdan başarıya koşarız kâh ne yaparsak yapalım belimizi bir türlü doğrultamayız.. Yazarımız,sehiv secdesi eserine farklı bir açıdan bakmıştır. Kitapta anlatılmak istenen, hayatımızın birçok alanında hata yapabiliyor ve yanlışa düşebiliyor olmamızı vurguluyor. Son nefesimize kadar tekamül yolculuğunun son bulmayacağını, mümkün olanın her türlüsünü ve düştüğümüz yerden kalkmayı öğrenmeliyiz. İşte tam da bu nokta da hayatımızda da sehiv secdelerinin bulunduğuna dikkat etmemizi istiyor. Her şeyin bir telafisi olduğuna dikkat çekiyor. Hatadan dönmenin, bozulanın, dağılanın onarılmasını,yoldan sapanların yola koyulmasının mümkün olduğunu anlatıyor.. Keyifli okumalar..
2024 Okuma Raporları
Sehiv SecdesiBülent Ata · Diyanet Vakfı Yayınları · 202334 okunma

Yazar Hakkında

Bülent AtaYazar · 18 kitap
1972 Çankırı doğumlu. Ankara Üniversitesi Matematik mezunu. Şiir ve öyküleri, İzlek, Dize, Varlık, Dergah, Kırklar, Kaşgar, Yedi İklim, Karagöz ve İtibar gibi edebiyat dergilerinde yayınlandı, yayınlanıyor. İnsan Aldanır şiir kitabı, 2004 ile 2012 yılları arasında biriktirdiği şiir sandığından çıkanlar. İnsan Aldanır, Şule yayınlarının 410. kitabı olarak raflardaki yerini aldı.