Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Makaleler

Selçuklular

Erdoğan Merçil

Selçuklular Gönderileri

Selçuklular kitaplarını, Selçuklular sözleri ve alıntılarını, Selçuklular yazarlarını, Selçuklular yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Sultan Melikşah Akdeniz ve Karadeniz kıyılarına kadar ulaşan seferlerinden sonra, babasının Merv'de bulunan türbesini ziyaret etti. Hatta yanında götürdüğü bir avuç deniz kumunu 'Baba müjdeler olsun. Oğlun dünyanın sonuna kadar hakim oldu' diyerek Alp Arslan'ın mezarına koymuştu."
Sayfa 327Kitabı okudu
"Gazneliler döneminde Türkçe konuşmayla tespit edebildiğimiz ilk bilgi hanedanın kurucusu Sebüktegin (977-997) ile başlamaktadır. Hurma yetiştiren bir köylü, hurmalarını alıp götüren bir filci (filbân)den şikayetçi olmuştu. Sebüktegin hemen harekete geçmiş ve bu sırada yanında bulunan (Harezmşah) Altuntaş'a Türkçe olarak, ' yayın kirişini çıkar, önce file sonra da ağaca doğru yürü ve filciyi bu kirişle as' diye emir vermişti. "
Sayfa 100Kitabı okudu
Reklam
Selçuklularda taştdar müessesesi
Ortaçağ Müslüman Türk devletlerinde varlığını gördüğümüz müesseselerden birisi de "taştdârlık"'tır. Ancak taştdârın yine bu dönemde varlığı görülen âbdâr ile aynı görevi yapıp yapmadığı konusu pek açık değildir.
Sayfa 207 - Bilge Kültür Sanat YayıneviKitabı okudu
384 syf.
10/10 puan verdi
·
15 günde okudu
Selçuklu tarihçisi Erdoğan Merçil Hoca'nın Selçuklular ile ilgili çeşitli makalelerden oluşuyor. Eser kaynak hüviyetinde olup Selçuklu tarihi konusunda aranılan bir eserdir. Bu makaleler yazarın çeşitli akademik dergilerden yayınladığı makalelerdir. Bilgi kültür sanat yayınlarınca kitap haline getirilmiştir. Faydalı bir eserdir.
Selçuklular
SelçuklularErdoğan Merçil · Bilge Kültür Sanat · 201115 okunma
Fars Meliki Selçuk-Şah'ın Hayatı ve Paraları
Büyük Selçuklu Sultanı Muhammed Tapar 24 Zilhicce 511'de öldüğü zaman geride beş oğlu kalmıştı. Bunlardan Mahmud II. (1118-1131), Mes'ud (1134-1152), Tuğrul (1132-1134) ve Süleyman (1160-1161) Irak Selçuklu Devleti sultanlığı yapmışlar, sadece Selçuk-şâh bu şerefe erişememişti.
Sayfa 49 - Bilge Kültür Sanat YayıneviKitabı okudu