Evrensel Bir Dil

Puan

6.810 üzerinden
19 kişi
2022 46. kitabı
Size şöyle anlatayım; bu kitabı okurken her sayfasında şaşıracaksınız. Doğru bilinen yanlışları, yerine tam oturmamış bilgileri, doğru atfedilenlerin yanlış olduğunu şaşırarak öğreneceksiniz. Açıkçası büyük ümitlerle almamıştım bu kitabı. Ama şu an bu kitabı aldığım ve okuduğum için kendimi şanslı sayıyorum. Gelişen teknoloji, değişen dünya ile bilgilere artık kolaylıkla ulaşıyoruz. Lakin bir sembolü araştırırken onun sadece hangi anlama geldiğine bakıp tuşları kilitliyoruz. Oysa bahsettiğimiz sembol türlü türlü anlamlara gelebiliyormuş, farklı kültürlerde farklı medeniyetlerde farklı yüzyıllarda değişik veyahut aynı anlamlara gelebiliyormuş. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.
2022 41. kitabı
Okunma: 11 Kasım 2022 11:28
Tahmin ettiğim kadar doyurucu olmasa da, ilginç olabilecek bilgiler vardı. Ancak okumazsanız pek de bir şey kaybedeceğinizi düşünmüyorum. Meraklısına, keyifli okumalar...
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
2025 68. kitabı
Okunma: 13 Ekim 2025 17:33
Adına aldanıp almayın. İçerik olarak size hiçbir şey katmayacak emin olun. Gamalı Haç’ın Oz damgası olabileceği gibi Google’da çok daha derin bilgiler bulabiliriz.
2026 2. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2026 16:53
Eğlenceli, kısa bilgiler veriyor. Ancak sembollerin derin ve tarihi anlamları, gelişimleri hakkında ise çok az ayrıntı var. Bu bakımdan yeterince tatmin edici bir kitap değil.
2024 555. kitabı
Oldukça basit bir kitaptı. Bilinen sembollerden bahsedilmiş. Genel olarak kapakta gözüken semboller vardı. (Başka semboller de var.) Basit bir kitap ancak okunabilir.