Evrensel Bir Dil

İlk Yayın Tarihi:
Aralık 2014
Maya Kitap

2022 46. kitabı
Size şöyle anlatayım; bu kitabı okurken her sayfasında şaşıracaksınız. Doğru bilinen yanlışları, yerine tam oturmamış bilgileri, doğru atfedilenlerin yanlış olduğunu şaşırarak öğreneceksiniz. Açıkçası büyük ümitlerle almamıştım bu kitabı. Ama şu an bu kitabı aldığım ve okuduğum için kendimi şanslı sayıyorum. Gelişen teknoloji, değişen dünya ile bilgilere artık kolaylıkla ulaşıyoruz. Lakin bir sembolü araştırırken onun sadece hangi anlama geldiğine bakıp tuşları kilitliyoruz. Oysa bahsettiğimiz sembol türlü türlü anlamlara gelebiliyormuş, farklı kültürlerde farklı medeniyetlerde farklı yüzyıllarda değişik veyahut aynı anlamlara gelebiliyormuş. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.
2022 41. kitabı
Okunma: 11 Kasım 2022 11:28
Tahmin ettiğim kadar doyurucu olmasa da, ilginç olabilecek bilgiler vardı. Ancak okumazsanız pek de bir şey kaybedeceğinizi düşünmüyorum. Meraklısına, keyifli okumalar...
2025 68. kitabı
Okunma: 13 Ekim 2025 17:33
Adına aldanıp almayın. İçerik olarak size hiçbir şey katmayacak emin olun. Gamalı Haç’ın Oz damgası olabileceği gibi Google’da çok daha derin bilgiler bulabiliriz.
2026 2. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2026 16:53
Eğlenceli, kısa bilgiler veriyor. Ancak sembollerin derin ve tarihi anlamları, gelişimleri hakkında ise çok az ayrıntı var. Bu bakımdan yeterince tatmin edici bir kitap değil.
2024 555. kitabı
Oldukça basit bir kitaptı. Bilinen sembollerden bahsedilmiş. Genel olarak kapakta gözüken semboller vardı. (Başka semboller de var.) Basit bir kitap ancak okunabilir.
2025 60. kitabı
Joseph Piercy / Semboller. Evrensel Bir Dil. Çeviren Cemal Can Tarımcıoğlu. İnsanoğlu alfabe sistemi ile konuştuğu dili yazılı hale getirmesine rağmen, sembol ve işaretlerden vaz geçememiştir. Aslında alfabe sistemi de semboller bütünü değilmidir. Bazen kendimizi, bazen inanç ve değerlerimizi de sembollerle ifade ediyoruz. Beş bölümden meydana gelen kitabın birinci bölümünde İlk İşaretler ve Semboller, ikinci bölümünde İdeoloji, Kimlik ve Aidiyet Sembolleri, üçüncü bölümünde Değer, Sahiplik ve Değişim Sembolleri, dördüncü bölümünde Korunma, Yön Bulma ve Hayatta Kalma Sembolleri, beşinci bölümünde Şimdinin ve Geleceğin Sembolleri örnekleri ile anlatılmaktadır. Kitap baskı kalitesi ve kapağı ile dikkat çekici, ancak içerik itibariyle çok zayıf buldum. Daha da zengin bir eser hazırlanabilirdi. #Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.
Reklam Arası Kitabı…
2021 10. kitabı
Okunma: 11 Ağustos 2021 00:33
Bu kitap bence diğer kitaplardan farklı. Farkı ise; diğer kitaplar sizi bir yerden alıp,bir yere götürürken bu kitap ise hali hazırda olan yani gidilen yerlerin serüvenini soyut düşüncelerin, somut
SembollerJoseph Piercy · Aykırı Yayınları · 201475 okunma

Joseph PiercyYazar · 1 kitap
Joseph Piercy İngiliz dili ve edebiyatı, tarih ve popüler felsefe alanlarında çalışmaktadır. Çeşitli dergi ve akademik olmayan yayınlarda düzenli olarak yazmakta; dili, edebiyatı ve düşünce tarihini geniş okur kitlesine anlaşılır biçimde aktarmayı amaçlamaktadır. Semboller adlı başka bir kitabı Türkçe yayımlanmıştır. Brighton’da eşi ve kızıyla birlikte yaşamaktadır.