Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sen Bilirsin

Çağatay Öztürk

Sen Bilirsin Gönderileri

Sen Bilirsin kitaplarını, Sen Bilirsin sözleri ve alıntılarını, Sen Bilirsin yazarlarını, Sen Bilirsin yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Yaşam kısa üslubunuzun sıradanlığı için, sıradan olmak için. Her an özel, siz özelsiniz.
Kıyaslama eylemi içerisine girdiğinizde farkına varmadan belki de, gerçek potansiyelinizi sabote etmiş olursunuz.
Sayfa 102Kitabı okudu
Reklam
Ne yaşadığınız değil yaşadıklarınıza nasıl tepki verdiğiniz kaderinizi belirliyor.
ilişkiler
Eğlenerek var ettiğiniz her türlü paylaşım size de karşınızdakine de yaşamı daha bir keyifli hâle getirir.
Sayfa 130Kitabı okudu
Yüzleşme
Dünyaya varlığınızı kabul ettirmek için, güç diye adını koyduklarının kölesi oldunuz mu hiç? Anlayın ki, güçlendiğiniz gün güçsüzlüğünüzü kabul ettiğiniz gündür. Kayıpların kazanca dönüşmesi için yüreğinizin parçalandığı ve sizin o parçaları tek tek topladığınız gündür.
Sayfa 139Kitabı okudu
Reklam
Yüzleşme
Kalbimin güzelliğini anlamayanlara, kendimi anlatmak için çirkinleştim.
Sayfa 139Kitabı okudu
144 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
10 günde okudu
Yazarın okuduğum ikinci kitabı. Bir Psikoterapist olması kendi yaşamından ve çevresindeki yaşamlardan örnekleri analiz etmesi birçok bakış açısı sunuyor. Örneğin " yaşamımızda bizi etkileyen şeyin olayın kendisinden çok o an ki verdiğimiz tepkilerin travma yapması ve bunun hayatımızın bütününde şekillendiriyor" vurgusu iyi bir tespitti. Kitapta beğendiğim yerlerde vardı katılmadığım yerlerde. Yeni kitabı çıkarsa da düşünmeden alırım. Teşekkürler.
Sen Bilirsin
Sen BilirsinÇağatay Öztürk · İnkılap Kitabevi · 201926 okunma
Yüzleşme
Mutlu olmadıktan sonra haklı olmanın bir anlamı var mı? Bir ömür mutsuz olmak pahasına, haklı olmak için boşu boşuna yaşanır mı?
Sayfa 138Kitabı okudu
Kendinize ağır geldiğiniz oldu mu hiç? Kendinizden bile kaçmaya çalıştığınız anlar. Sonra bir başkasının derdiyle tasasıyla yeniden yaşama tutunup hızınızla yolunuza devam ettiğiniz oldu mu hiç ? Satır arası gerçeklerle yaşamaya çalışırken, çoğu zaman büyük başlıkları göremediğiniz oldu mu hiç?
Sayfa 132Kitabı okudu
Reklam
İlişkilerde Mottonun Önemi
Eğer ilişkilerinizde bir mottonuz varsa, o zaman ilişkinizde o mottoya göre şekillenir. Yani bir tür parola ya da felsefe. Örneğin ilişkinizin mottosu huzur ise, huzurunuzu bozacak her türlü davranış ya da düşünceden uzak durursunuz. Bir anlamda da bilinçaltınızı "huzur" kaydıyla şartlandırdığınızda, ona aykırı olacak her türlü olumsuzluğa karşı önlem alırsınız. Özelikle, gönül ilişkilerindeki en büyük açmazlar motto eksikliğinden kaynaklanır.
Sayfa 129Kitabı okudu
Karşınızdaki kişiye "sahip olmak" sizinle ilgili kontrolcülük dürtünüzle bağlantılı bir olgudur. Aslında bu dürtü karşınızdaki kişiye verdiğiniz değerin bir parçası gibi gözükse de ilişkilerinizi tüketir nitelikte bir yıkıcılığa sahiptir.
Sayfa 122Kitabı okudu
Sahip Olmadan Ait Hissetmek
Çok küçük yaşlardan bu yana gözlemlediğim çocukken anneme sorduğum sorulardan bir tanesiydi, " Anne neden bu kadar çok patates, soğan alıyoruz "diye. Eskiden özellikle İstanbul başta olmak üzere birçok büyükşehirde sokaklarda oldukça yaygın olan zerzevatçı arabaları aslında sahip olmak konusundaki bilinçaltını çok net bir şekilde ortaya koyuyor.. Daha sonra üniversite öğrenimi için gittiğim Londra'da öğrencilik yıllarımda uzun yıllar yalnız yaşadığım için, evimin yakınındaki süpermarketi ve pazar alışverişine gittiğimde fark ettim ki, insanlar ihtiyaçları kadar alışveriş yapıyor. Özellikle pazar günleri ailece alışverişe çıkıyorlar ya da günlük alışverişe gidiyorlar. O zamanlarda da ya iki adet domates ya da üç adet soğan alıyorlar. Daha sonra Türkiye'den ya da Kuzey Kıbrıs'tan gelen Türklerin yoğun yaşadığı bölgelerdeki semt pazarlarını gezdiğimde gördüğüm resim yine Türkiye'deki resim ile aynıydı. Çuval çuval patatesler, soğanlar yine tezgahlarda. İşte o zaman anladım ki sahip olma hissi biraz da kültürel bir sorun. Daha sonra ki yıllarda ise bir psikoterapist olarak insanların ruhlarını analiz etmeye başladığımda, ilişkilerde de sahip olma hissinin tüm yıpratıcılığına ve işlevselliği olmayan bir tutum olmasına rağmen insanların, genelde sahip olma dürtüsüyle ilişki yaşamaya başladıklarını gördüm. Ebebebeynler bile çocuklarını bu dürtüyle büyütüyor. Karşınızdaki kişiye"sahip olmak" ile ona "sahip çıkmak" arasındaki farkı ve ince nüansı çözdüğünüz zaman karşınızdaki kişiye olan ilişkinin çok daha sağlıklı olduğunu göreceksiniz.
Sayfa 121Kitabı okudu
Yaşama tutunmak varken karamsarlıkla yok oluşu seçmek niye? Dertlerin üzerinden iyileşmeyi bilmeli insan. Kaderci de olmalı biraz, özellikle işin içinden çıkamayınca. Tüm yok oluşlara inat var olmayı bilmeli insan. Ve yine kalbinin sesini dinleyerek her daim ileriye doğru yol almalı insan.
Sayfa 119Kitabı okudu
Bu arada yaşam kalitenizi yakından etkileyecek olan bilimsel bir araştırmanın sonucunu da sizlerle paylaşmak istiyorum: Prof. Moran Cerf'e göre, zamanla gelişen bu " beyin ikizliği" sosyal olduğu kadar duygusal ilişkilerde de oluşabiliyor. Prof. Cerf, çalışmalarının sonucunu ise şöyle açıkladı: " Hayatta alınabilecek en doğru karar, kiminle vakit geçireceğinizi akıllıca seçmek."
Sayfa 118Kitabı okudu
57 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.