Serseri Bakire

The Case of The Vagabond Virgin
Sıralamalar

2025 23. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2025 22:20
Merhaba arkadaşlar. Hepimize günaydın. İncelememiz biraz geç kaldı ama olsun. Hepimize mutlu pazarlar ve güzel bir gün dilerim. İsmi ve çevirisi birebir tutan ve beni bu noktada hayretler içinde bırakan bir Gardner eserini geride bırakmış bulunuyoruz. Veronice Dale karakteri bizim kitaba adını veren karakter. Kitabın konusu biraz geçmiş kitapların tekrarı gibi dursa da 30lu yılların bir panoraması niteliğinde olması sebebiyle diğer kitaplara göre öne çıkıyor. Ayrıca komik diyaloglar bu kitabın artılarından. Hikayemiz ise iş adamı diyebileceğimiz John Racer Addison adında birinin Mason’u ziyaret ederek Veronica Dale adında bir kadını kurtarmak istemesiyle başlıyor. Ancak kadının tutuklanma sebebi, yolda kalmış zor durumda biri gibi gözüküp yolda geçen biri tarafından kendisine yardım edilmesi, daha sonraysa bu adama şantaj yapmaya kalkışmasıyla oluşuyor. İlginç tarafına okurken şahit olacaksınız. Sonra bu kıza kendi mağazasında iş verdiğini okuyacağız. Eric Hansell adında birinin bu durumun altında bir şeyler aradığını ve işi karıştırdığını öğrenecek, devam eden süreçte Addison’un ortağı Edgar Ferrell karakterinin öldürülmesiyle şüphelerin başını çeken Addison olunca Mason’a da savunma işi düşer. Ayrıca bu kitapta bizler Hamilton Burger’i de güçlü bir şekilde gördüğümüz için mutlu oluyoruz diye düşünüyorum. Hatta bu defa o kadar iyi ilerliyor ki ben acaba bu defalık olsun kazanacak mı diye umutlandım desem bile yeridir. Ancak Mason’un gücü ve galibiyeti her daim Burger’i mağlup etmesinden geldiği için böyle bir şey olmasına ihtimal istesem de veremiyorum. Yine de bir vakada birlikte çalıştıklarını görmek isterdim. Diğer yandan yine bir dönem eleştirisi görmek mümkün. İş adamının bir kadın için yaptıklarından yola çıktığımızda ve kitap karakterlerinin tepkilerine
2021 390. kitabı
Yolda otostop çeken masum görünüşlü bir kızı arabasına alan adama daha sonra santaj yapilmaya kalkısilır. Serserilik yapmaktan tutuklanan kiza yardım icin adam tarafından tutulan Perry Mason bu seferde bu santaj olayinin perde arkasinı ortaya çikarmaya çalısir. Her zamanki gibi ic ice gecen olaylari çozen avukatin güzel bir macerası.
2014 177. kitabı
Addison Mağazalarının sahibi John Addison, bir dostu olan bakire bir kadının serserilikten nezarete atılması sebebiyle Perry Mason'dan yardım ister. Mason yardım ederek kadını çıkarır ancak kadının kendini bilerek attırmak istediğini düşünür. Bu arada Addison'un ortağı Edgar Ferrell öldürülür ve olayın baş şüphelisi Addison'dur. Mason müvekkilini kurtarmayı başarabilecek midir? Son derece güzel bir Akba polisiyesi daha

Erle Stanley GardnerYazar · 43 kitap
Erle Stanley Gardner, Amerikalı avukat ve dedektif öyküleri yazarıdır. En çok Perry Mason serisi ile bilinir. Kitaplarını pek çok takma adlarla yayınladı: A.A. Fair, Kyle Corning, Charles M. Green, Carleton Kendrake, Charles J. Kenny, Les Tillray ve Robert Parr. Malden, Massachusetts'te doğan Erle Stanley Gardner on yaşındayken Portland'e taşındı ve 1909 yılında okulu bitirip Hukuk eğitimine başladı. Indiana'daki Valparaiso University'den yumruklu bir kavgadan dolayı atılan Gardner, daha sonra da yasal olmayan boks müsabakalarında boy gösterdi. Bir Hukuk şirketinde çalışmaya başlayan Gardner, 1910 yılında Kaliforniya'da kendi bürosunu açtı. 1911-1918'de Oxnard'da avukat olarak çalışan Gardner'in gelirinin çoğu Çinli vatandaşlardan kazanmıştır. Bir ara satıcı olarak çalıştıysa da 1933 yılına kadar avukatlık yapmaya devam etmiştir. 1921 yılında Natalie Frances Talbert ile evlenir. 1948 yılında haksız olarak mahkum edilmiş olabilecek şahıslara yardımcı olan ve "Court of Last Resort" adını taşıyan bir dernek kurar. 20'li yıllarda Gardner western ve polisiye romanlar yazmaya başlar. A.A. Fair, Carleton Kendrake und Charles J. Kenny takma adlarıyla çok sayıda hikaye yayınlamıştır. Her üç günde bir, bir kısa hikaye yazmayı kendine hedef koymuş ve bu hedefi de büyük ölçüde yerine getirmiştir. 1932 yılından itibaren Diktaphon (bir tür kayıt cihazı) kullanarak, hikayelerini daha da hızlı yazabilmiştir. 1933 yılında avukat Perry Mason kahramanının geçtiği ilk romanını yazar. Aynı karakter ile toplam 82 roman ve üç kısa hikaye yayınlanmıştır. Oldukça şaşalı bir yaşam süren Gardner, daha fazla para kazanabilmek için A.A. Fair takma adıyla yeni bir seriye başlar. Bu serinin baş karakterleri Bertha Cool ve Donald Lam'dır. Başarılı bulunan bu serini 1939-1970 yılları arasında 29 roman yayınlanmıştır. 1962 yılında Grandmaster ödülünü alan Gardner, 1968 yılında sekreteri olan Agnes J. Bethell ile ikinci evliliğini yapar ve 11 Mart 1970'te Kaliforniya'da vefat eder.