Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sevdamız Fenerbahçe

Uğur Dündar

Sevdamız Fenerbahçe Gönderileri

Sevdamız Fenerbahçe kitaplarını, Sevdamız Fenerbahçe sözleri ve alıntılarını, Sevdamız Fenerbahçe yazarlarını, Sevdamız Fenerbahçe yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Atatürk'ün istanbul'dan uzak kaldığı bu dönemin son dört senesinde ise Türk inkılabinin temelleri atılmıştı. Atatürk bu dört senede yeni yönetim şeklinin ve uygulamaya konulan inkılapların yerleşmesi için mücadele veriyordu. Reisicumhur Gazi Mustafa Kemal, 1 Temmuz 1927 tarihinde İstanbul'a geleceğini 2 Haziran 1927'de istanbul Valiliği'ne bildirmişti. Bu bildirimle başlayan seyahat takvimi, planlandığı gibi uygulanmış ve Gazi, Ankara' dan trenle Izmit' e gelmiş, oradan da Ertuğrul yatı araclığıyla İstanbul' a ulaşmıştı Gazi' yi ilk olarak bağrına basanlar, kurtarıcilarını coşkuyla karşılayan ilk kişiler Fenerbahçelilerdir.
Sayfa 86 - Kırmızı Kedi YayınlarıKitabı okudu
Ne zaman Sait Faik'i okusam, İstanbul, Adalar her yer erguvana bürünür, erguvan kokardı. Sait Faik, bana İstanbul'u öğreten yazardı. Henüz babamın tayini ile İstanbul'a yeni gelmiş yeniyetme bir liseliyken, daha İstanbul'u tam tanımamışken, Sait Faik sanki elimden tutar, Beyoğlu'ndan Burgazada' ya, Rumeli Hisarı'ndan Edirnekapı' ya bir bir dolaştırırdı beni. "Kumkapı" nın "Beleş Plaj"ının girişi hâlâ ezberimdedir. İstanbul'un her yokuşu denize inerdi. Ben İstanbul'a geldiğimde "Hristaki Pasajı" çoktan "Çiçek Pasajı" olmuştu.
Sayfa 61 - Kırmızı Kedi YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Münir Nurettin Selçuk anlatıyor:
Batidan gelen opera, tango gibi etkileri, kendi Türk Müzigi okuyuş üslubuna dahil ettim. Türkiye' ye büyük bir aydınlanma çağı yaşatmaya çalışan Aziz Atatürk ün elbette tüm bunlar gözünden kaçmamıştı ve sık sık beni bir akademi gibi işlev gören ve ülkenin aydinlanması için fikirler üretilen akşam sofralarına çağırırdı. Atatürk'ün akşam sofralarinda ülke sorunları konuşulur, çözüm biçimleri aranırdı. Atatürk için gaye sohbetti tartişmalarda, fikir üretmekti, çözüm üretmekti, iyiyi doğruyu bulmaktı Akla yol açmaktı. Her gidişimde bir kitap verirdi okumam için sonra birlikte o kitap üzerinde konuşurduk. Notlar alır; yazılar yazardı Atatürk yazmayı ve okumayı çok severdi. Kitap okurken altını muhakkak kırmızı kalemle çizerek önemli hususları belirtirdi. Önemli olmayan yerleriyse ya mavi ya da kurşun kalemle çizerdi. Ama müthiş hızlı okuma tekniğine sahipti. Normal kalınlıkta bir kitabı başkası iki günde okur bitirirse, o bir gecede bitiriverirdi. Bana kitap verirken kibarca sayfalarını kıvırmamam için bizzat ikaz ederdi. Çünkü sayfa kıvırmaya çok kızardı. Kütüphanesinde beş bine yakın kitap vardı. Her konuda okur ve yazardı.
Sayfa 37 - Kırmızı Kedi YayınlarıKitabı okudu
"Benim yaratılışımda bir fevkaladelik varsa o da Türk olarak dünyaya gelmemdir." Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
Sayfa 31 - Kırmızı Kedi YayınlarıKitabı okudu
Atamız ve Fenerbahçemiz
Fenerbahçe kulübünün her tarafa beğenilip değer verilen, ortaya çıkmış eser ve çalışmalarını duymuş ve bu kulübü ziyaret edip bu işte emeği yardımı olanları tebrik etmeği görev edinmiştim. Bu görev ancak bugün yerine getirilebilmiştir. Takdir ettiğimi ve kutladığımı buraya kaydetmekle övünüyorum. ORDU KOMUTANI MUSTAFA KEMAL 3.5.1918