Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Şiddet Dili

Özcan Köknel

Şiddet Dili Gönderileri

Şiddet Dili kitaplarını, Şiddet Dili sözleri ve alıntılarını, Şiddet Dili yazarlarını, Şiddet Dili yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Terörizm evrensel , dinsel, ulusal kültürlerin dışında bir alt kültürü benimseyen bireylerin ya da topluma yönelik yıldırma eylemidir . Bu eylemin temel öğesi yakmak ,yıkmak , yok etmek olup amacı bireylerde , toplumda dehşet , korku ,panik , şaşkınlık yaratarak bir görüşü hakim kılmak , ülkeyi bölmek , rejimi yıkmak olabilir .
Sayfa 203Kitabı okudu
Terör sözcüğü, belirli bir altkültüre dayanan düşünceyi ,fikri ,görüşü , inancı , yetkeyi , baskıyla , korkuyla ,zorla kabul ettirmek amacıyla sistemli biçimde şiddet kullanmayı içeren bir eylem biçimidir . Başka bir deyişle , silah zoruyla politika yapmaktır.
Sayfa 203Kitabı okudu
Reklam
Kadını alçaltan milletlerin yükseldiğine tarih şahit olmamıştır.
Sayfa 201Kitabı okudu
Kazanma içgüdüsünü yüceltmek , insanın bedensel ,ruhsal gelişmesine , beceri kazanmasına , dinç ve sağlıklı ,kendine ve başkalarına güvenmesine ,mutlu olmasına yardımcı olur .
Sayfa 145Kitabı okudu
Bir mezheple ,tarikatla bağlantısı olanlar, inançları doğrultusunda yaşamayı ,dilediği gibi ibadet etmeyi isterler .
Sayfa 120Kitabı okudu
Geldik vatan kavgasına , Düştük rütbe yağmasına N.kemal
Sayfa 113Kitabı okudu
Reklam
Laiklik sadece din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması demek değildir . Dindarın ,din ve ibadet hürriyetini tekeffül etmektir .( Güvence altına almaktır ) M.Kemal
Sayfa 107Kitabı okudu
İslam dininde insan , Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır.
İslam, insanın akıl , düşünce hayatını ve muhakeme yeteneğini geliştirmek için özel bir çaba göstermiştir . Bozulma ve yabancılaşmanın akıl ve düşünme yeteneğinin yetersiz kalmasından başladığı gerçeğinden hareketle , insanların bu yeteneği yeniden kazanmasına büyük önem vermiştir .
Tanrı' nın varlığını kabul etme, dini inancın temelidir.
Reklam
Bir toplumda kavramların farklı değerlendirilmesi kalıpsızlık, normsuzluk, anomi doğurur ,güvensizlik durumu yaratır . İnsanın ilgi ,sevgi , bağımsızlık, özgürlük, özerklik,saygınlık ,kendini geliştirme gibi gereksinimlerine doyum sağlamasını engeller.
İnsanın davranışı,tutumu ve eylemi, düşünce sürecinin ürünüdür.
Bir kişinin düşünce, tutum, duygu, eğilim ve davranışlarının bütünü sadece o kişiye aittir.