Dengeli Dengesiz

Selçuk Serçe
Ağustos 2019
Sokak Kitapları Yayınları

2020 44. kitabı
Bir ressam elinden resim gibi naif şiirler resimleri ile göze şiirleri ile ruha hitap eden yazarımıza çok teşekkür ediyorum. ️️Yolu hep açık olsun ️️
2023 6. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2023 23:12
aslında dili sade ve oldukça güzel betimlemelerle süslenmiş abartılmadan kullanılan bir dil. cümleleri, anlamları gerçekten çok hoşuma gitti. üzerinde çok fazla düşünmeden ufak bir ruhsal yolculuğa çıkmanızı sağlayabilir. onun yanında kitabın sol tarafındaki sözlerin devamını şiirlerimle getirmeyi çok sevdim. iyi okumalar
2023 Okuma Raporları
2020 2. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2020 14:31
Bir anda Ay düştü gözüme, Yıldızlar döküldü kirpiklerimden... Bir de yakamoz vurunca denize Döndüm... Döndüm geceye... Bir rüzgar esti tenime, Tuz buz olmuş hayallerim nerede? Bir de sıcaklığın gidince benden Döndüm... Döndüm deliye... Hayat! Uçurumdan atlamanın Günlere bölünmüş hali gibisin. Zaman! Alıp gidiyor ellerimden Parça parça seni tamam. Yeter artık, Yeter artık ben de güleyim! Hayat! Uçurumdan atlamanın Günlere bölünmüş hali gibisin... Döndüm Geceye - Selçuk Serçe
Şiir-sel (Dengeli Dengesiz)
2020 6. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2020 02:17
"Çiçekler açarım her yanım, aşk kokardım ben sana..." "Yağmur olup yağsan bana, bedenim ıslanmaz ki..." "Hayat! Uçurumdan atlamanın günlere bölünmüş hali gibisin..." "Ne olur girme bir daha cümlelerime, kelimelerimin boynunu bükme..." "Masallar çocukken güzeldi. Bilmediklerine inanmak kolay..." "Gözlerim nemli yakamozlara daldı..." "Yaralarımı önemsemediğimden değil, sadece affetmek istedim." ... Merhabalar, size @sokakyayingrubu 'na ait şiir kitabıyla geldim. Öncelikle bu kitabı bizlere imzalayarak hediye ettiği için yazarımıza ( @siir_sel3 ) teşekkür ediyorum. Bu kitabı @1kadin1kitaplik moderatörlüğünde güzel bir grup ile okumuş bulunduk. ... Birbirinden güzel ve özel şiirleri barındıran bu kitabı okumanızı tavsiye ederim. En az 1 günde bitirileceğiniz bir kitap. Yazarın duygu dolu sözlerini ve aşka dair şiirlerini barındırıyor içlerinden bazılarını şimdi sizlerle paylaşacağım. ... Alıntılar; "Arada bir kalkar gemim bu limandan, sevginin olduğu yere doğru... Gidenlere ve dönenlere aldırmadan, kaybolmuş sokaklar arasında... Dökülmüş yapraklar misali, savrularurum. Hatırlatır bana mevsimlerim bir yağmur, bir kar bir de güneşim var içimde ve ben yolumdayım..." ... "Şimdi ben de demlendim. Demini almadan çay içmiyorum. Sabrım aceleciliği bıraktı. Anı yaşıyorum." "...Yolumun yarısı, saçımın beyazı, toy zamanlarım sende kaldı..." "Hiç hesapta yokken ayrılırdık. Deli fişek gibiydik. Hiçbir şey olmamış gibi, geri dönerdik sonra... Hem öfkeye hem aşka yenilirdik..." "Bitti denilen yerden başlayan aşklara olan inançla, seversin gru yansımanı..." "Senin tenin yaz mevsimiydi, kaldım kışın ortasında, seri serin yağardı yağmurun. Şimdi fırtına." "Şizofrene bağlamadan kaçmak, kurtulmak lazım bu kör karanlıktan..." "Zaman acımasız davrandı. Mecnun'u bekleyen Leylalara..." "Yok öyle
2020 19. kitabı
“ biri var orada biliyorum Sustuklarımı okuyayım, sessizliğimi dinleyen, Biri var diyorum beni tanımayan, Ama anlayan ...BEN... ...SEN... ...BİZ... Şimdi biriz!” . • “ Uçsuz bucaksız hayallerim var benim, Kimsenin dokunmasına izin vermediğim... Paylaşmakdan korktuğundam değil, Sadece anlaşılabilmek istedim... Ah benim zamansız sevincim Sevdiğim kadar sevilmedin... Ah ah benim kadersiz selamım, Kime uzandıysa elin boş kaldı...” • • “Yenibaharın habercisi olurdun sen bana Çiçekler açardı her yanım Aşk kokardım ben sana Mis kokardım... Aşk kokardım...” . • Şiir kitaplarıyla pek aram yoktu aslında benim ta ki okumaktan keyif aldığım kitaplarlar yolum kesişene kadar. Bu incecik şiir kitabında da o kadar güzel şiirler, o kadar anlam dolu mısralar var ki mest oldum. Yazarımız daha doğrusu şairimiz taht kurdu gönlümde adeta. Ara ara okudum, keyifle, tabir-i caizse demlendirerek️ Şunu da söylemeden geçemeyeceğim #selçukserçe Bey’in on parmağında on marifet. Kitabı kendi yaptığı resimlerle sonlandırıyor. Onlarda en az şiirleri kadar güzel ve özenli
2022 80. kitabı
Selam , hastalığımı fırsat buldum diye boşuna demiyorum , ne çok kitap biriktirmisim yorumlanmayi bekleyen ah bu çalışma hayatı , bizi içine yutan kapitalizm sistem ..kargosunda sorun yaşadığım ama sonunda kendisine kavuştugum içimi isitan şiir kitabıyla geldim bu seferde ....sokak yayınlarından çıkan gönlüme yer eden güzel bir kitaptı.. evet şiir kitabı, şiir okumayı seviyorum .. özellikle yağmurlu havalarda , kendisini yağmurlu bir akşamda okuyup bitirdim... sizi en sevdiğim şiiriyle bırakıp kaçıyorum . Kaçmadan önce @siir_sel3 yazarımıza başarılar diliyorum , kalemi daim olsun , yeni şiirlerini en kısa zamanda bekliyoruz. Yolunuz açık olsun Biri var orada, biliyorum… Benzer aşklar, Benzer ayrılıklar, Benzer yıkılışlar, Benzer başkaldırışlar, Benzer yollar, Benzer hikâyeler, Benzer sonlar, Benzer başlangıçlar, Benzer heyecanlar, Benzer yalnızlıklar, Benzer özlemler, Benzer hevesler, Benzer Biri var orada, biliyorum… Sustuklarımı okuyan, sessizliğimi dinleyen, Biri var diyorum beni tanımayan, Ama anlayan Ben Sen Biz Şimdi biriz!
2022 21. kitabı
Okunma: 17 Mayıs 2022 15:05
Sayfa sayısı 79, türü şiir. Bazı şiirleri okurken bestelense de şarkı olsa diye düşündüm. Sanki şarkı sözü gibiydiler. Genel olarak güzel bir kitap. Dili basitti. Çok rahat okunuyor. Ben bir günde bitirdim. Aşk teması ağırlıklı olarak işlenmiş. Kitabın sonunda şairin yaptığı tablolar da yer alıyor. Merak edenler okuyabilir. Keyifli okumalar, kitaplı günler...