Silsile

Enis Batur
Şubat 2020
Kırmızı Kedi Yayınevi

2021 52. kitabı
12 eylül döneminde geçen bir aşk hikayesi ama öyle çetin öyle zorlu ki hayatin zorluklarina karsi mucade verirken hayattan tokat yemis darmadagin olmus insanlari o donemin insanlarini hayatlarina baskalarinin girmesiyle neler yasadiklarini carpici bir bicimde anlatiyor ve bastan sona hic sıkılmadan yormadann okunan cok etkileyici bir kitap
2020 46. kitabı
Okunma: 02 Temmuz 2020 09:37
Üzerinden 40 yıl geçmesine rağmen 12 Eylül darbesinin edebiyatçılar tarfından henüz yeterince işlenmediğini düşünüyorum. Çok güzel romanlar, öyküler yazıldı, bir çok şair şiirlerinde bu konuyu işledi
2021 35. kitabı
Okunma: 28 Kasım 2021 13:51
12 Eylul doneminde yasanip sonrasinda dagilan hayatlari karakterlerin anlatimlarindan okuyoruz kedi de dahil Viyana, Ankara ve Mardin de gecen bu hikaye bana tekrar ayrimin ne kadar geri kafali bir sey oldugunu hatirlatiyor. Fikirleri sana uymayanlari bu tarih daha cok yazacak adi 12 olacak 80 olacak 15 olacak ogrenemezsek birlesmeyi daha cok yasayacagiz bu darbeleri.

Eren AysanYazar · 5 kitap
1976 yılında Ankara dünyaya gelen Eren Aysan, 1993 Sivas katliamında hayatını kaybeden şair ve doktor Behçet AysanBehçet Aysan ’ın kızıdır. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Ankara’da yaptı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. 2001 yılından itibaren Ankara Devlet Tiyatrosu 'nda dramaturg olarak çalıştı. Mezun olduğu bölümde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Birgün Gazetesi'nde başladığı köşe yazarlığına Cumhuriyet Gazetesi'nde devam etmektedir. Pasaj dergisinin yazı kurulunda, Sahne dergisinin danışma kurulunda görev alan Aysan, çeşitli gazete ve dergilerde şiir ve yazılarını yayımladı. “Lâlzaman” adlı şiir dosyasıyla 2007 Cemal Süreya Şiir Ödülünü Özkan MertÖzkan Mert ile paylaştı. “Gece Uyurken” adlı romanıyla 2015 yılında Yunus Nadi Ödülü ’nü aldı. Eren Aysan, 1980 sonrası yaşanan acıların, 1990’ların hırs ve politika çağının, 2000’lerin dönüşüm ve yenilgi duygusunun şiirlerine yansıdığı görüşündedir. Eren Aysan, 7 Aralık 2016 günü Kültür Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından tebliğ edilen evraka göre, 667 sayılı KHK kapsamında “Milli Güvenlik Kurulu’nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara mensubiyeti veya iltisakı, yahut bunlarla irtibatı olabileceği yolunda yapılan değerlendirme” sonucu açığa alındı. Kitapları -Vesikalık Fotoğraf (2008) -Bir Eflatun Ölüm (2013) -Gece Uyurken (2014) -25 Yıllık Ağıt (Zeynep Altıok) (2017) -Hangi Zamandı Unuttum (2018) -Silsile (2020) -Dört Bir Yanım Gökkuşağı (2021)