Aşkın da Bir Görev Olduğunu Biliyor Musun?

Şimdi Yoldayım

Begüm Fırat
2022
Perseus Yayınları

2023 10. kitabı
Şimdi yoldayım ... Öyle farklı, öyle dingin bir kitap ki bittiğinde ne okudum iyi ki okudum dedirtti Kitap yazarın kendi ile sohbeti gibi ilerlerken bir zaman sonra okuyucunun kendini kaptırıp iç sesine dönüşmemesi mümkün değil. Bu arada sayfaları çizmeye kıyamadığımdan Post-it yapıştırmadığım sayfa kalmamış olabilir. Okuyun...okuduktan sonra yazarla geç tanışmışlığın pişmanlığını yaşayacaksınız, benim gibi. "Şimdi öz eleştiri sırası onda Biz birbirimize tanığız. Biz olan biten herşeye tanığız. Yenilenmek için şimdi yoldayım."
2022 54. kitabı
Bir yola girdim önümde neler çıkar diye düşüne düşüne , ağır ağır ilerledim. Bir yerlerden kuş sesi geliyordu. Bir yerden hafif yumuşak bir esinti esiyordu. Bir taraftan ormanın içinde yol alırken bir bakıyordum çorak bir yerdeyim.. Sanmayın bu betimlemeleri içeriyor. Hayal ediyorum. Ne anlatıyor diye odaklandım sayfalardaki sihirli sözcüklere:  Aşka susamış sevgi mi desem; sevgi ile ilgiye hasret kalmış çorak insanlar mı desem; varlığımızın farkındalığını farkına vararak kendimizin, birliğimizin; sevilenlerimizin, güzelliğin, güzelliklerin var  olduğunu anlatması mi desem.  Doğru bilip içinde yüzdüğümüz yanlışların,  hataların farkında olmamızı sağlamasını mı desem... Kitabın içinde şu cümleler daha dikkatli olmama neden oldu kelimeleri kavrayabilmek için: "Anlamlı kelimeleri, sözleri bazı insanlar anlayamaz... Birinin kafasına takılmak istiyorsanız ona anlamayacağı sözlerle dokunun. O sözler sizin için anlamlı, söylediğiniz kişi için eğitici olsun." İlerleyen sayfalardaki sözleri başta anlamaya çalıştıklarımla bütünleştirdiğimde bir anlam bütünlüğü ortaya çıktı: Sevgi ibadet gibi tekrarlardan oluşur... Sürekli güzelliğiyle övülen bir insan kendisini sürekli kusurlu, defolu hissediyor... Evet değişim güzeldir,  gereklidir, önemlidir ama bu neye dönüştüğünüzü bilerek olmalı. Beni sevmiyorsan kendini sev... Aşkın bir görev olduğunu biliyor musun? Hayatta gerçekten sevilmemek kadar insanı yaralayan başka ne olabilir? İyiliğini isteyen kimsenin olmaması... Genell olarak histrionik (ilgisizlik) kişilik bozukluğu üzerinde odaklanmış. Severek, sevilerek ilgi gösterilmeli insanlara. Ki sevmenin, sevilmenin ,  Yaradanın yarattığı güzelliklerin farkına varmak için.
2022 143. kitabı
Okunma: 20 Aralık 2022 14:08
Merhaba arkadaşlar! Bugün size #şimdiyoldayım adlı bir eser ile geldim. Eserin içeriğinde kişi kendi ile sohbet eder gibi ilerlemiş. Bir şeyleri önce kendisine hatırlatıp göstermek ister gibi ilerliyor. Hayatın her anında yaşanan olumlu olumsuz duyguların verdiği etkileri bize aktarırken ders çıkartmamız gereken detaylar okumamın kalitesini ortaya çıkartıyor. Yazarın sade ve anlaşılır dili okuyucuya vermek isteneni rahatlıkla veriyor. Her kitleye hitap eden bir eser. Sizde güzel bir okuma zamanı geçirmek isterseniz buyurun alın ve okuyun. Yazarın kalemi daim olsun.
Kişisel Gelişim
2022 23. kitabı
Merhaba arkadaşlar Yeni haftaya ilk kalemiyle tanıştığım bir kitapla geldim. Farkli bir okuma oldu bana, Begüm Fırat kaleminden Şimdi Yoldayım yazarın üçüncü kitabıdır. Daha önce Coya ve Basiretli Tacir adında iki kitabı mevcut umarım onlarıda okumak kısmet olur. "Bu kitaptaki varlıklar ve olaylar hem gerçektir hem hayal ürünüdür . Gerçek, herkesin bilincine göre değişir. Değişmeyen, anlık uyanışlarda, yolun anlık varışlarında gizli hakikattir." Ben bir yolcuyum... Diye başlamış yazarımız. Okuyunca daha derin düşünmeye başlıyorsunuz. Hepimizin yaşamdaki güzergâhımız bir yolculuk bir de içimizden, ya da dışımıza doğru yaptığımız yolculuk ruhumuzda da bir yolculuk hali var. Bazen biz olarak devam ederiz, bazen ben, bazen sen. "Her bir ömür, uzantımda olanı aramakla geçiyor, Her bir seyehat dış uzantımın yaptığı isyanı dindiriyor. Seyahatlerim kolaydır; ama hiçbir yolculuk sürekli, hareketsiz ve sıkıntısız değildir. Ağlarsınız, incelirsiniz, şaşırsınız, gülersiniz, görürsünüz, gözlemlersiniz, bir an için...Ve hepsini kaydedersiniz." " Bütün varlıklar sonsuz bir yoldadır." Şimdi öz eleştiri yapma sırası onda. Biz birbirimize tanığız. Biz olan biten herşeye tanığız. Yenilenmek için şimdi yoldayım" Anaı.kizli @dilhunn__ @bgmfirat @perseusyayinevi #masalkitapligii Huzurlu mutlu akşamlar diliyorum. Mavi gibi sonsuz yeşil gibi umutlarımız var olsun hep. Sevgiler

Begüm FıratYazar · 3 kitap
1984 İzmir doğumludur. İzmir’de özel bir lisenin yabancı dil bölümünde eğitimini tamamladıktan sonra Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünü bitirdi. 2003-2021 yılları arasında uluslararası şirketlerde çalıştı. Dini, felsefi, sosyolojik, psikolojik, spiritüel, metafiziksel ve bilimsel bilgilere her zaman ilgi duymaktadır. Edebi metinler yazmaya 2016 yılında şiir yazarak başladı. İlk romanı “Coya”yı 2019 yılında, ikinci romanı “Basiretli Tacir”i 2021 yılında tamamladı. “Coya” ve “Basiretli Tacir” Eylül 2021’de yayımlandı. 2022 yılında yazdığı üçüncü romanı “Şimdi Yoldayım” Kasım 2022’de yayımlandı. 2023 yılında yazdığı dördüncü romanı “Bunu Konuşmuyorduk” Şubat 2024’de yayımlandı.