Şimugula

2010
Günışığı Kitaplığı

2022 29. kitabı
Okunma: 23 Şubat 2022 20:01
Şimugula bir çoçuk kitabıdır. Bazen yoğun ve ağır kitap okuduğumda çoçuk edebiyatından kitaplar okuyorum ve çokta hoşuma gidiyor. Bazen bize verdiği mesajlar bazen de bizi çoçukluğumuza götürür bu kitaplar. Okurken çok keyif aldım. Hatta merak ettiğim yerleri bile oldu. Leventin hayalinde olan bir hayal arkadaşıdır Şimigula onla konuşur arkadaşlık yapar. Anne babaların çalışıp hep meşgul olması ve ikinci küçük bir kardeşin olması ilk sıradaki çocuğa olan ilgiyi azaltır ama anne ve babalar bunu kabul etmezler tabiki. Herkesin küçükken belki böyle bir hayal arkadaşı vardır. Onunla oyun oynayıp dertleştiği bir arkadaş. Herkesin bir tarafı hep çocuktur ve büyüdükçe çoçukluğumuzu daha çok özleriz hep bir tarafımızın çocuk kalması dileğiyle iyi okumalar...
Puan vermedi·200 syf.·
2025 240. kitabı
9-10 yaş üzeri için uygun bir çocuk kitabı. Hayali arkadaşı olan bir çocuğun macerası. Başları o kadar hareketli olmasa da sona doğru çok heyecanlı. Kardeşlik, arkadaşlık, ebeveyn-çocuk ilişkisi, yetişkinlere eleştiri... Ne ararsanız var. Başkahraman Levent, en yakın arkadaşı İzi. İzi'yi neredeyse kitabın yarısına kadar kız sandım. Değilmiş. Levent, ailesinin kardeşi Cem'i daha çok sevdiğini düşünüyor. Bunda hayalperest bir çocuk olmasının etkisi büyük. Çünkü anlattığı hayalî şeyler kardeşini korkutunca ailesi Levent'e kızıyor doğal olarak. O da sevilmediğini düşünüyor. Kitabın en ilginç kısmı ismi ama. Ailesinin ilgisizliğinden yakınan Levent'in hayalî arkadaşının adı bu: Şimugula. Şimdimeşgulümsonra, şimdimeşgulümsonra, şimdimeşgulümsonra. Arka arkaya hızlıca söyleyin. Evet, güzel çağrışım. Kitapta çok farklı detaylar var. Levent'in en yakın arkadaşının ailesi mesela. İzi'nin annesi Ester, OKB'li. Temizlik takıntısı var hem de ciddi düzeyde. Adlarından da anlaşılacağı üzere farklı bir aile. Ama buna dair rahatsız edici bir mesaj dikkatimi çekmedi.
2022 49. kitabı
Okunma: 19 Kasım 2022 01:20
Sürekli yaramazlık yaptığı için ailesinin kendisini sevmediğini düşünen, ilgisizlikleri sonucunda kendisine hayali arkadaş edinen küçük bir çocuğun hikayesi, büyüme serüveni. Anlatım yine sürükleyici, yine keyifli. Severek okuyacağınızı umuyorum.
2019 20. kitabı
Okunma: 06 Mart 2019 00:31
Ailesi tarafından kardeşi kadar sevilmediğini düşünen hayalperest, ele avuca sığmaz, resime karşı meraklı ve başına türlü dertler açan Levent'in hikayesi.
2025 2. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2025 23:15
Çocuk kitabı okumak, insana olaylara çocukların gözünden bakmayı öğretiyor. İnsan büyüdükçe çocukları anlayamaz hâle geliyor. Bu eser; ailesi tarafından kardeşi kadar sevilmediğini düşünen Levent'in, kendisine görünmez bir hayal arkadaşı edinip, onunla dertleşip onunla konuşmasına ve başına açtığı olaylara yer veriyor.

Sevgi SaygıYazar · 14 kitap
Yazar Sevgi Saygı, 1957’de İzmir’de doğdu. 1981’de Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü’nü, 1985’te Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü’nü bitirdi. Aynı yıl Atıf Yılmaz’ın filmlerinde yönetmen asistanı olarak çalışmaya başladı, senaryo çalışmalarına katıldı. TRT İstanbul Radyosu’nun Arkası Yarın, Radyo Tiyatrosu ve Çocuk Bahçesi kuşakları için kaleme aldığı oyunların yanı sıra, Tiyatro Ti için “Hayalet ve Başkan” oyununu yazdı. Çalışmalarını senarist olarak sürdüren yazarın Gezgin adlı romanı 2004’te, Koza adlı romanı 2012’de yayımlandı. Çocuklar için yazdığı ilk romanı Babam Nereye Gitti?’yi, devam kitapları Amcama Neler Oluyor? ve Gizemli Günler izledi. Şimugula adlı çocuk romanıyla da dikkat çeken Saygı, İstanbul’da yaşıyor.