Nurhak Dağlarından Sonsuzluğa

2000
Ozan yayıncılık

2022 127. kitabı
Okunma: 20 Haziran 2022 12:37
68 kuşağı... İftihar ettiğimiz insanlar... Bu konuda her okuduğum kitap beni çok huzunlestirse de, hatta bazen ziril ziril ağlatsa da... Yine de o günleri anlamak adına ve bugünleri daha iyi analiz
Yaşasın Halk savaşının zaferi ve Sosyalist Devrim mücadesi
2026 140. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2026 04:46
Sinan Cemgil , 68 devrimci kuşağın yiğit, zeki, yurtsever, cesur neferiydi.Sinan Cemgil, Kadir manga ve Alparslan Özdoğan 31 Mayıs 1971 de Adıyaman’in Nurhak dağlarında hain bir pusuda jandarmayla giriştikleri çatışmada katledildiler. Ölümlerinin üzerinden bu kadar uzun zaman geçmiş olmasına rağmen hala unutulmadılar. Çünkü onların devrimci mücadelesi bizlerin bilincini aydınlatıyor ve bizi kopmaz bağlarla bağlıyor Sosyalist Türkiye inancımıza. Onlar Amerikan emperyalizminin gerçek olduğunu Türkiye’deki Amerikan üsleriyle ve büyükelçiliklerinin gizli planlarını deşifre ederek Amerikan emperyalizmine karşı mücadele ettiler. Bunu teorık olarak Odtü de akademik olarak ve pratikde silahlı mücadele olarak Nurhak dağlarında uyguladılar. Varacakları nokta ölüm olmamalıydı elbette ama onların yaktıkları bu ateş hala yanıyor ve yanmaya devam edecek. Çünkü yeni gençlik daha çok okuyor ve bilinçleniyor. Halk savaşının önemini ve onun arkasından gelecek olan zaferi iyi biliyor. Bu anlamda yolumuzu aydınlatacak olan tam bağımsız ve gerçekten demokratik bir Türkiye ve sonrasında kesintisiz devrimle birlikte devam edecek sosyalizm mücadelesi olmalıdır. Ancak bunun için Türkiye Halklarının bilinçlendirilmesi ve aydınlanması gerekir. Sinan Cemgil, Deniz Gezmiş, Mahir Çayan ve adlarını hepsini buraya yazamadığım diğer öğrenci liderlerinin anısı önünde saygıyla eğiliyorum
'68 devrimci kuşağı
Puan vermedi·478 syf.·
2019 2. kitabı
ODTÜ'nün gençlik hareketlerindeki yeri ve önemini vurgulayan çok değerli bir kitap "Sinan". Sadece Sinan'a değil, ODTÜ'de devrim ateşiyle yanan tüm gençlere ithaf edilebilecek bir kitap. Okuyun...
2018 37. kitabı
Siyasi bir kitap zamanının yürekli bir insanın biyografisi ama hüzünlü tarafıda mevcut babasının cenazesini alırkenki sitemi insanın kalbine dokunuyor gözünüzden yaş gelirse şaşırmayın

Turhan FeyizoğluYazar · 15 kitap
1980 yılında İspir Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu’nda okudu (1980/1983).Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi'nde okudu (1983-1987). Çeşitli işlerde çalıştı. Basında ilk yazısı 28.1.1979 tarihinde Cumhuriyet gazetesinde yayınlandı. Yazıları ve yazı dizilerin yayınlandığı bazı gazeteler: Cumhuriyet, Bizim Gazete, Çağdaş Marmara, Devrim, Alternatif Süreç... Yazıları ve yazı dizilerinin yayınlandığı bazı dergiler: Yarın, Yazın, Berfin Bahar, Özgürlük, İks, Devrimci Gençlik, Sosyal Demokrat, Mustafa Kemal, 68’liler Birliği Vakfı Bülteni, Güney, İleri, Türk Solu, Eski, Dünyada Türk Haber.Türkiye Yazarlar Sendikası(TYS), PEN yazarlar derneği, Edebiyatçılar Derneği, 68'liler Birliği Vakfı ve daha birçok demokratik kitle örgütünün yönetim kurullarında çalıştı, üyesi oldu. Kitapları - Deniz/ Bir İsyancının İzleri, Ozan Yayıncılık, İstanbul, 21.Baskı, Ağustos 2004 - Türkiye'de Devrimci Gençlik Hareketleri Tarihi (1960-68), 1.cilt, Belge Yayınları, İstanbul, Nisan 1993 - Mahir/ On’ların Öyküsü, Ozan Yayıncılık, İstanbul, 8.baskı, Mart 2004 - İbo/ İbrahim Kaypakkaya, Ozan Yayıncılık, İstanbul, Nisan 2000 Sinan/ Nurhak Dağlarından Sonsuzluğa, Ozan Yayıncılık, İstanbul, 3.baskı Kasım 2004 - Fırtınalı Yıllarda Ülkücü Hareket, Ozan Yayıncılık, İstanbul, 2.baskı, Ekim 2003 - Fikir Kulüpleri Federasyonu/ Demokrasi Mücadelesinde Sosyalist Bir Öğrenci Hareketi, Ozan Yayıncılık, İstanbul, 2.baskı, Kasım 2004 - Fırtınalı Yılların Gençlik Liderleri Konuşuyor, Ozan Yayıncılık, İstanbul, 2.baskı, Kasım 2004 - Yılmaz Güney/ Bir Çirkin Kral, Ozan Yayıncılık, İstanbul, 2.baskı, Ekim 2003