Sistem Çaresiz Eğitim Sizde

Erhan Erkut

Sistem Çaresiz Eğitim Sizde Gönderileri

Sistem Çaresiz Eğitim Sizde kitaplarını, Sistem Çaresiz Eğitim Sizde sözleri ve alıntılarını, Sistem Çaresiz Eğitim Sizde yazarlarını, Sistem Çaresiz Eğitim Sizde yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Osmanlı yöneticileri eğitimi dinin etki alanından çıkarmanın önemini kavramışlar, fakat uygulamada toplumun ve özellikle ulemanın tepkileriyle karşılaşmışlardır.
Sayfa 24 - Doğan KitapKitabı okudu
UNESCO’nun hesaplarına göre önümüzdeki 30 yıl içinde formal eğitim alacak olanların sayısı insanlık tarihi boyunca formal eğitim almış olanların sayısını geçecek.
Sayfa 24 - Doğan KitapKitabı okudu
Reklam
1700’lerin sonuna doğru ülke çapında ücretsiz ve zorunlu eğitimi uygulayan ilk ülke Prusya oldu. Temel amaç daha itaatkâr vatandaşlar ve daha iyi askerler yetiştirmekti.
Sayfa 22 - Doğan KitapKitabı okudu
Günümüzde eğitimi düşünürken, akla ilk-orta-lise-üniversite sıralaması gelir. Fakat tarihteki ilk formal eğitim kurumları üniversiteler, formal eğitimin tetikleyicisi de din oldu. Bologna Üniversitesi (1088) ve Paris Üniversitesi (1170), 10. ve 11. yüzyılın manastır ve katedral okullarından doğdular. Birçok kaynağın en eski üniversite olarak Bologna’yı kabul etmesine karşın, Guinness Dünya Rekorları kitabı dünyanın en eski diploma veren üniversiteleri olarak Fas’taki El-Karaviyyin Üniversitesi (859) ile Mısır’daki El-Ezher Üniversitesini (970) işaret ediyor. Tahmin edilebileceği gibi bu iki üniversitenin de temel amacı dini bilgileri yaymaktı.
Sayfa 20 - Doğan KitapKitabı okudu
Bilim insanları arasında görüş ayrılıkları olmakla birlikte, genellikle kabul gören görüşe göre ilk “insansı” tür olan (ve Homo Erectus ile Homo Sapiens’in atası kabul edilen) Homo türü Afrika’da 2.5 milyon yıl önce ortaya çıktı. Ateşi kullanmaya 300 bin yıl önce başlayan insan, dil kullanımına ise 70 bin yıl önce başladı. Dolayısıyla insanlık tarihinin çok büyük bir bölümünde eğitim “dilsiz”di, yani gençlerin öğrenmek için iki alternatifleri vardı. 1)Başkalarını (özellikle büyüklerini) izlemek 2)Deneme yanılma.
Sayfa 17 - Doğan KitapKitabı okudu
Ülkemizde üniversiteye giriş sınavının sonunda adaylar sadece aldıkları puanı görüyorlar. Nerede geribildirim? Öğrenci hangi soruya ne cevap verdiğini hatırlarsa doğru cevap listesi ile kıyas yaparak hangi soruları yanlış yaptığını çıkarabiliyor. Ne kadar ilkel! Bırakın yapay zekayı, çok basit bir sistemle bile öğrencilere bireyselleştirilmiş geribildirim verilebilir, sınava katılanların yüzde kaçının aynı hatayı yaptığı belirtilip seçilen şıkkın neden yanlış olduğu raporlanabilirdi. 2021 yılında hâlâ 1980 yılı metotlarıyla sınav düzenliyoruz.
Sayfa 105Kitabı okudu
Reklam
128 öğeden 131 ile 128 arasındakiler gösteriliyor.