Siyaset Bilimi

Ekim 2016
Beta Yayınları

Sİyaset Bilimi - Prof. Dr. Davut Dursun
2019 56. kitabı
İçindeki konulara göz atalım. Siyaset nedir, siyasetin tanımları ve kuramları, siyasetin kısa tarihi, Türkiye'de siyaset tarihi, Türkiye'de siyaset yapımı ve seçim sistemleri hakkında yazılan bir kitap. Piyasada daha iyi politika bilimi kitapları var, ama bu da iş görür. Yedi bölü on veriyorum. Okuyun derim.
Siyaset
Siyaset BilimiDavut Dursun · Beta Yayınları · 201633 okunma

Davut DursunYazar · 6 kitap
Prof. Dr. Davut Dursun, (d. 1953, Borçka, Artvin) Türk akademisyen, gazeteci. Lisans öğrenimini 1977-1981 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde tamamladı. Meslek hayatına Milli Eğitim Bakanlığı'nda sınıf öğretmeni olarak başladı. 1984-1987 arasında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1994 yılında Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyeliği görevine atandı ve 2005 yılında profesör oldu. Ayrıca 2005 ve 2009 yıllarında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeliğine seçildi. Temmuz 2009'dan itibaren RTÜK başkanlığını yürütmektedir. Gazete köşe yazarlığı ve televizyon programcılığı da yapmıştır.