Sofistler Hiç Bir Zaman Hakikati Öğretmezler ( Çıkarcıdırlar )
( SON ) Sofistlik İkiyüzlülük Sanatının Bir Parçası Olan Ve Karşısındakini Çelişkilere Sürükleyen Bir Sanattır. Fikirlerin Taklidini Konu Alır, Yanılsamalar Üreten Faaliyete Aittir Ve Görüntüler Üretme Sanatına Tabidir.
İnsanın Bilgi Sınırları Vardır. ( Kısıtlılık )
Bir İnsanın Her Şeyi Bilmesinin Mümkün Olup Olmadığını Sormuştum.
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
Ruhun kendisine sunulan bilgilerden yararlanabilmesi için önce kişinin bildiğini sandığı şeylerin çürütülmesiyle ve kendisinden utanmasının sağlanmasıyla öğrenmesine engel olan boş kuruntulardan arınması ve daha fazlasını değil, sadece gerçekten bildiği şeyleri bildiğine inanması gerekir.
Sayfa 25·Kitabı okudu
Sofistlik ikiyüzlülük sanatının bir parçası olan ve karşısındakini çelişkilere sürükleyen bir sanattır. Fikirlerin taklidini konu alır, yanılsamalar üreten faaliyete aittir ve görüntüler üretme sanatına tabidir. Kesinlikle ilahi değil, insan yapımı bir üretici sanattır ve aldatmaya yönelik sözlerin kullanımıyla yapılır. Gerçek sofistin bu soydan ve bu kandan geldiğini söyleyen kişi göründüğü kadarıyla tam olarak doğruyu söyleyecektir.
Sayfa 86·Kitabı okudu
Hakikati Savunmanın En Saf Hâli...
Bilgiyi, Mantığı Ve Aklı İnkar Ederek Herhangi Bir Konuda Herhangi Bir Şey İddia Eden Herkesle Elimizdeki Her Argümanla Mücadele Etmeliyiz.
“Bilgiyi, mantığı ve aklı inkar ederek herhangi bir konuda herhangi bir şey iddia eden herkesle elimizdeki her argümanla mücadele etmeliyiz.”
Sayfa 55·Kitabı okudu
Alıntı