Osmanlı İmparatorluğu'nun Sanremo'da Ölümü

Mart 2016
Timaş Yayınları

2021 1. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2021 05:53
Kitap başlıkta olduğu gibi değil, Vahdettin'den daha az bahsedilmiş. Genelde özel doktorunun ölümü hakkındaki soruşturmalar falan daha çok yer alıyor. Yazar her şeye kaynak göstermiş ama bu kaynakların yarısı başka yazarların kitabı, yani doğruluk payı şaibeli. Yer yer 150likler listesindeki insanlardan, İzmir'deki suikast girişimi, veya Mussolini'den bahsedilmiş. Sıkıcı ve yavan. Konudan konuya geçiyor ve beklediğiniz gibi değil. Kitabın 6 da biri anca Vahdettin ile ilgili. Tavsiye etmiyorum.
Tarih
Son SultanRiccardo Mandelli · Timaş Yayınları · 201625 okunma
Kitaba Dair Görüşlerim
·416 syf.·
2019 1. kitabı
Bu kitabı okurken biraz sıkıldım. Çünkü olayın bütününde çok fazla kişi var. Vahdettin'in hangisiyle sorunu vardı hangisiyle yoktu sorusunu sorunca isimlerden kafam karışıyordu. Vahdettin'in kim tarafından öldürüldüğünü de pek anlamış değildim. Doktorunun ölümünü anlatılan bölüm biraz daha iç açıcı delillerle doluydu. Ama yine de anlamakta zorluk çektim. Olayı araştırmadan ön bilgisiz okuduğum için oldu. Yine de idare eder bir kitap. Son SultanSon Sultan
Tarih
Son SultanRiccardo Mandelli · Timaş Yayınları · 201625 okunma

Riccardo MandelliYazar · 1 kitap
Riccardo Mandelli hikâye ve siyasi analiz yazarıdır. Tarihî nitelikteki eserlerinin ana konusunu İtalyan faşizmi ve özellikle de şans oyunları sanayisinin siyaset, ekonomi ve organize suçlarla olan bağlantıları teşkil etmektedir. Riccardo Mandelli veterinerlik ve felsefe eğitimi aldı. Bir süre, göç üzerine çalıştığı Almanya'da yaşadığı süre zarfında Türkleri tanıdı. Halihazırda bir Imperia Lisesi'nde tariihi felsefe dersleri vermektedir. Bugüne kadar gençler için öyküler yayınlamıştır. İtalyan araştırmacı-yazar. İtalya Arşivlerinde yaptığı çalışmalarda Osmanlı'nın son padişahı Vahdettin'e dair raporlar, belgeler ve soruşturma dosyalarına ulaşmış ve bunları kitaplaştırmıştır.