Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Sonsuz Yolculuk

Stanislav Grof

Sonsuz Yolculuk Gönderileri

Sonsuz Yolculuk kitaplarını, Sonsuz Yolculuk sözleri ve alıntılarını, Sonsuz Yolculuk yazarlarını, Sonsuz Yolculuk yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
344 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Benötesi psikolojinin kurucusu psikiyatrist Stanislav Grof gerçekten çok iyi bir araştırmacı ve yazar. Ölümlü bizlerin düşünmek bile istemediği ölüm deneyimi konusu üzerine yazılmış harika bir kitap. 11 bölümden oluşuyor ve 309 sayfa. Şamanizm, geçiş ayinleri, psikolojik ölüm ve yeniden doguş, beden dışı deneyim, ölüme yakın deneyim, kültürel yaklaşımlar, hipnoz, karma ve reenkarnasyon gizemi ve daha birçok konu işlenmiş. *Parmod Sharma Vakası - 1944 *Dannion Brunkley -1975 (117 kehanet) olayları beni çok etkiledi. Internetten de araştırabilirsiniz
Sonsuz Yolculuk
Sonsuz YolculukStanislav Grof · Ray Yayıncılık · 20147 okunma
Nordik mitolojisinde, öte dünya aleminin güçlü bir askeri vurgusu vardır ve Valhala diye bilinir, Ölüm Odası'na Norveç panteonunun baş tanrısı Odin (Wotan) hükmeder. Valhalla 540 kapısı olan devasa bir salondur. Onun kirişleri mızraklardan ve çatısı da kalkanlardan yapılmıştır. Her yer göğüs zırhlarıyla kaplanmıştır. Bir kurt batı kapısını tutarken, bir kartal üzerinde döner. Odin'in habercileri ve savaş ruhları buradadır.
Reklam
328 syf.
7/10 puan verdi
Her sayfasında uzun uzun notlar aldığım bir kitap oldu. Burada paylaştığım alıntılardan sonra daha fazlasını paylaşmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Kitabın arka kapağında söz edildiği gibi bence de "Bütün ölümlüler mutlaka okumalı" Ben, ( dini ) inançların hepsinin birbirinin kopyasının olduğunu düşündüğüm için ilgimi çekebilecek bilgilerin olduğunu düşünerek okumaya başladım. Farklı (dini) inançlara ait benzer kurguları okudum. Duraksamadan okunursa daha keyifli olabilir. Ölüm sonrasına ait yapılan araştırmalar üzerine bir kitaptır.Düşüncenizi, bakışınızı şekillendirecektir.
Sonsuz Yolculuk
Sonsuz YolculukStanislav Grof · Ray Yayıncılık · 20147 okunma
Mumyalama ve onunla ilgili ayinler, Mısır'ın eskatolojik uygulamalarının ayırılmaz bir parçasıdır. Bilinen en erken mumyalar ( M.Ö. 3200-2780 ) Thinite dönemine aittir. Bu uygulama Piramit metinlerinin oluşturulduğu dönem olan M.Ö. 2400 civarında artık oturmuş bir işlemdi. Mumyalama, Hristiyanlığın etkili olmaya başladığı M.S. dördüncü yüz yıla kadar devam etmiştir.
Sayfa 112 - Ray yayıncılık
Soğuk Cehennem imajlarının, dünya mitolojisinde istisnai bir yeri vardır. Ortaçağ Hristiyanlığında ve Tibet'in yeraltı dünyasında görülürler. Dante, Ortaçağ'daki soğuk cehennem imajını oranın en aşağıdaki mekanı için kullanmıştır ve Şeytanı onun donmuş kanıyla dolu olan bir havuzun ortasında otururken tarif etmiştir.
Sayfa 101 - Ray yayıncılık
Yunanlıların yer altı, Tartarus veya Hades, yeraltındaki kasvetli karanlıkların mekanıdır. Homeros'da "Çürümüşlüğün nefret odaları, tanrıların korkuyla doldurduğu yer" diye geçer. Hades'in girişinde üç başlı bir canavar ta-zı Ceberus muhafızlık eder.
Sayfa 100 - Ray yayıncılık
Reklam
İsrailliler, İ.Ö. 10. ve 7. yüzyıllar arasında Kafadan Bacaklı Tanrı Molockh'a kurban ettikleri çocuklarını, orjinal olarak Kudüs'ün Güney batısındaki bir vadi olan Ghenna'ya gömüyorlardı. İnsanların yanmasıyla ilgili imajlar, Yahudilik ve Hristiyan eskatolojisine "cehennem ateşi" kavramını taşımıştır.
Sayfa 98 - Ray yayıncılık
Yahudi geleneğinde, ölülerin mekanı She'ol,büyük kuyu, yer altında surlarla çevrili kent, "unutulmuşların ülkesi" gibi isimlerle anılıyor. Bedenlerinden ayrılmış insanlar, Yahwen'in unuttuğu her yeri kurtlanmış bu yerde, toz, karanlık ve cehalet içindedir.
Sayfa 97 - Ray yayıncılık
Avustralya Aborjinleri, ölümü somut dünyadan kutsal evrene geçiş töreni olarak görürler. Aborjinlerin mitolojisine göre, insan iki ruha sahiptir. Başlangıçtan beri var olan gerçek ve hayati ruh Öte Dünya'dan gelir ve ölünce doğumundan önce de var olduğu yer olan Sonsuz Düşler ( alcheringa ) alemine geri döner. Diğer ruh yeryüzünde kalır ve başka bir insanın içine girer.
Sayfa 97 - Ray yayıncılık
Eskimolar ölümlerini kuzey ışıklarının ışımasıyla tasavvur ederler ve deniz ayısının kafasıyla eğlenerek vakit geçirirler.
Sayfa 97 - Ray yayıncılık
Reklam
Aztekler ruhların öldükten sonra gittikleri farklı cennetleri ayırt etmişlerdir. Bunların ilk ve en aşağı seviyedeki, Tlalocan'dır. Su ve sisin ülkesi bolluğuni mutluluğun ve huzurun mekanıdır. En yüksel cennet Tonatiuh Ichan'dır. Güneşin evi, tam aydınlanmaya erenlerin yeridir. Bu ayrıcalıklılar güneşin günlük refakatçileri olarak seçilmişlerdir ve saf bir sefahat içinde yaşarlar.
Sayfa 96 - Ray yayıncılık
Hindu mitolojisi Öte Dünya'ya ait ve cennetsi alemleri tarif etme bakımından çok zengindir. Bunlardan en önemlisi Menu Dağı'dır, bu altın dağ evrenin merkezinde ve dünyanın ekseninde bulunur. Tanrıların mekanıdır ve Himalayalar'ın eteklerindedir.
Sayfa 94 - Ray yayıncılık
Antik Vedik geleneklere, özellikle de Rgveda'ya göre, Öte Dünya babaların öldükten sonra gidip tanrılara karıştıkları mekandır. Bu alem gökle ve ölen de yıldızlarla ilgilidir. Ölen ilk insan ve ölülerin hükümdarı Yama, dış gökyüzünde ışığın aleminde saltanat sürmektedir.
Sayfa 93 - Ray yayıncılık
Nordik mitolojisinde, öte dünya aleminin güçlü bir askeri vurgusu vardır ve Valhala diye bilinir, Ölüm Odası'na Norveç panteonunun baş tanrısı Odin (Wotan) hükmeder. Valhalla 540 kapısı olan devasa bir salondur. Onun kirişleri mızraklardan ve çatısı da kalkanlardan yapılmıştır. Her yer göğüs zırhlarıyla kaplanmıştır. Bir kurt batı kapısını tutarken, bir kartal üzerinde döner. Odin'in habercileri ve savaş ruhları buradadır.
Sayfa 92 - Ray yayıncılık
Klasik Yunanlıların Cennetsi alemleri Mutluluk Adaları ve Elysium Platosu'dur. Bunlar, dünyanın sonundaki Atlantik Okyanusu'nun suları üzerindedir. Toprak öyle bereketlidir ki, ağaçlardan yılda üç kez bal tatlısı meyveler alınır. Burada yaşam tahmin edilebileceği gibi kolaydır.
Sayfa 91 - Ray yayıncılık
27 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.