Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Sorun Çözme Teknikleri

Quentin De La Bedoyere

Sorun Çözme Teknikleri Gönderileri

Sorun Çözme Teknikleri kitaplarını, Sorun Çözme Teknikleri sözleri ve alıntılarını, Sorun Çözme Teknikleri yazarlarını, Sorun Çözme Teknikleri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Şimdiye kadar bir satıcıydın; başarın kendi özelliklerine bağlıydı. Ama artık durum çok farklı: başarın başka insanların özelliklerine bağlı.”
Amaca ulaşılmamasının nedenleri 7 başlık altında toplanabilir. 1. Gerekenlerin yapılması için fırsat çıkmamıştır. 2. Amaç kötü seçildiği için ulaşılması olanaksızdır. 3. Strateji kötü seçilmiştir ve adımlar fazla büyüktür. 4. Sorunu olan kişinin daha fazla desteğe gereksinimi vardır. 5. Durum değişmiş ve sorun ortadan kalkmıştır. 6. Sorunu olan kişi değişmiş ve sorun ortadan kalkmıştır. 7. Sorunu olan kişinin motivasyonu ya da özgüveni yeterli değildir.
Sayfa 192Kitabı okudu
Reklam
Basit bir onaylanma neden bu kadar etkilidir? Onun önemini genellikle eksik olduğu zaman anlarız.
Sayfa 189Kitabı okudu
Amaçlar gözlemlenebilir olmalı, yani bunlara ulaşılıp ulaşılmadığını anlamanın bir yöntemi bulunmalıdır. Bu, sorunu olan kişinin başarısını görerek motive olmasını sağlar. Başarıyı değerlendirmenin yolunu bulmak güç de olsa, yılgınlığa kapılınmamalıdır. Başarıyı mümkün olduğunca ölçebilecek bir yöntem bulmak, hiç yöntem olmamasından daha iyidir.
Sayfa 158Kitabı okudu
Aynı anda birçok şey birden yapmaya çalışmak da çok uzak bir hedef seçmek kadar tehlikelidir.
Sayfa 147Kitabı okudu
Amacına ulaşamaması insanın şevkini kırar. Bazen, hedefe ulaşamasanız bile, ne kadar yükseği hedeflerseniz o kadar çok şey elde edeceğiniz söylenir. Ne var ki bu görüş, hedefin sürekli kaçırılmasının, başarıdan kaynaklanan doyumu engelleyeceğini gözardı etmektedir.
Sayfa 146Kitabı okudu
Reklam
Sorun Çözmenin Safhaları: Dinleme, Araştırma, Amaç Saptama, Destekleme, İzleme
Dinleyenin verebileceği asıl ve en değerli karşılık, özetlemedir.
Olumsuz duygular, tavan arasına atılmış eşyaya benzer: Karanlıkta durmadan çoğalırlar. Bunların gün ışığına çıkarılması gerekir. Tam olarak ifade edilen ve dinlenen olumsuz duyguların gücü kırılır.
Söylenenleri dinleyip duygularımıza ve yargı gücümüze başvurarak, aldığımız enformasyonu işlemeye başlarız - tepkimizi ortaya koyarak, işe yarayabileceğini düşündüğümüz kararlar formüle ederiz. Bu ise söylenenleri dinlemediğimizi gösterir - çünkü dinleme, söylenenleri anlamayı ve konuşan kişi gibi hissetmeyi gerektirir. Bunları yaparken aynı zamanda tepkimizi ortaya koymamız ve durumu kendi terimlerimizle çözümlememiz mümkün değildir.