Spoiler Alert #1

Spoiler Alert (#1)
İngilizce

2026 8. kitabı
Okunma: 15 Nisan 2026 15:55
o kadar zor bir kitaptı ki... kimin önerisiyle aldım hatırlamıyorum ama çok yükseldiğim bir kitaptı ama en baştan hayal kırıklığı oldu. Yazarın genel bir amacı var ve kendi değimiyle de ''şişman'' insanların ne kadar zorluğa maruz kaldığını, zorbalığa uğradıklarını ve onları oldukları gibi sevecek insanlara ihtiyaç duyduklarını anlatmak istemiş belki de. Evet müthiş, üzerine değinilmesi gereken bir konu ve güzel yazılırsa da 10/10 olacak bir kitap. Ne yazık ki yazar bunu başaramamış. Sürekli her sayfada bunu okuyorsunuz, sürekli gözünüze zorla sokuluyor. hikayenin gidişatına uygun olarak da değildi bu. Ana karakterimiz birçok travması olan tatlış bir kızdı ama çok agresifti. Ana erkek Spoiler Alert karaktere davranışı adaletsizdi. Aldığı yaralardan kaynaklı otomatik yaptığı davranışlardı ama onu haklı çıkarmıyordu. Galiba en çok kitapta buna sinirlendim. bir de smut sahnelerin beni bu kadar rahatsız edeceğini düşünmüyordum. Son sayfalarda kitap güzel toparlanmıştı ama 300 sayfa boyunca okumakta zorlanınca bir anlamı kalmıyor. ilk defa bir kitabı yarım bırakmayı düşündüm. Benim için kötü bir deneyimdi.
Spoiler AlertOlivia Dade · Avon · 202078 okunma
Lütfen. Artık. Yeter.
2024 47. kitabı
Okunma: 12 Ekim 2024 18:09
Uzuuuuun bir aradan sonra beni eğlendirecek bir kitapla buraya gelmek isterdim. Ne yazık ki duvara tosladım. Spoiler Alarmı sapına kadar klasik bir konuya ve kurguya sahip. Tek farkı ana karakterimiz April'in özgüven eksikliğinin kilosu olması. Eski klasiklerin aksine kızımız 'ne kadar mükemmel olduğunun farkında olmayan bir uçan balon' değil. Yazarımız kilosu konusunda çevresiyle sıkıntı yaşayan bir karakteri ele almış ama onun haricinde bütün bir süreç aynı işliyor. Marcus, yani erkek baş karakter, otuz dokuz yaşında bir oyuncu. Oldukça kibirli ve boş bir adam olarak görülüyor. Kameralar karşısında büründüğü kişilik bu şekilde. Ama aslında Marcus oldukça nazik, utangaç, kendi problemleri olan ve aynı zamanda oynadığı diziyi beğenmediği için hayran kurguları yazan bir adam. April ile bu şekilde tanışıyorlar ve oldukça tesadüfi bir şekilde de Twitter üzerinden linçlenen April'i (hayran kurguları yazdığı platformdaki arkadaşı olduğunu bilmeden) yemeğe çıkarıyor. Velhasıl kelam tahmin edin neler oluyor? Bir iki romantik kitap okuyan herkesin tahmin edebileceği gibi Marcus, April'a tutuluyor. Onun, hayran kurguları yazdığı platformdaki arkadaşı olduğunu anlıyor ve daha da tutuluyor falan filan. Ben kitabı bitirmek için resmen kendimi yedim. İnanılmaz sıkıldım. Kötü olduğundan değil, inanılmaz klişe olduğundan. Yazarımız kilo konusunda hassasiyete dikkat çekmek istemiş, anlıyorum. Böyle kurguları görmek zor ve açıkçası sevdirmek de zor. Fiziksel çekim bir şekilde hepimize hitap ediyor. Hayal dünyamız bu, bir şeyleri mükemmel olarak tasarlıyoruz, o şekilde görmek istiyoruz. Ana karakterin kilolu olmasına takılmadım. Ama kilo bir sağlık problemi oluyorsa da bu "Ben kendimi bedenimde rahat hissediyorum," şeklinde lanse edilmemeli. Bu bana doğru gelmiyor. Bu arada
Romantik
2024 92. kitabı
Son zamanlarda okuduğum en ilginç ve kafa karıştırıcı kitap olabilir bi o kadar samimi ve muhteşem diyalogları vardı. Okurken aşırı eğlendim. Kitabın her bölümde nasıl ilerleyeceğine kendimce sorgulayıp durdum. Karakterlerin yapıları ve birbirlerine olan bakış açıları cidden harikaydı. Özellikle erkek karakterin hayran kurgusunun ne yazmış olduğu ile ilgilenmemesi. Ve tamamen karşısında ki kadının varlığı ile gerçek anlamda ilgilenmesi çok güzeldi. Yaptığı bir Twitter paylaşmandan sonra linçlerle boğulan April’in ünlü aktör olan Marcustan bir akşam yemeği daveti alması ve hayatının değişimi…Paparazzilerden tarafından özel hayatının birden bire görünür hale gelmesi ve Marcus ile çekilen fotoğrafların sosyal medya üzerinde paylaşılıp ilgi toplaması… Ekranların sevilen ve yakışıklı aktörü Marcus Casteel Rupp. Yedi yıldır Geçit tanrıları dizisinde Aeneas rölünde oynuyordu. Dizide ki baş karakteri ise Lavinia rölündeydi. Marcus çoğunlukla ruhsuz ve kibirli bir aktör olarak tanınsa da çok seksiydi. Ama asıl gerçek Marcus’un gerçekte bambaşka bir kimliğe sahip olmasıydı. Ve eğer bu açığa çıkarsa bütün kariyeri sona ererdi. İkinci kimliğinden biran önce vazgeçmesi gerekiyordu. Sözleşme ihlalinin canı cehenneme diyerek Twitter’a giriş yaptığında ise bildirimleri kontrol ederken tuhafına giden bir etiketleme onun dikkatini çekmişti Lavinia kostümlü fotoğrafı görüce eleştirileri okurken kendi bile rahatsız olmuştu. Kilosundan dolayı yargılanan bu kadını savunurken bulmuştu kendisini. Ve onu takip ederek akşam yemeğine davet etmişti bu yemekte hesaba katmadığı şey ise bu kadının O alaycı, muhteşem gülümsemesinden etkilenecek oluşuydu. April Whittier, büyük bir Lavinia hayranı ve bir gün hazırladığı Lavinia köstümü ile çektiği bazı fotoğraflarını Twitter’da paylaştığın da kililo
Kurgu içinde onlarca kurgu
2024 66. kitabı
Okunma: 08 Kasım 2024 01:01
Arkadaşlar her kitabın kapağına aldanmamak gerekiyor. Fuardan severek aldığım kitap ömrümden ömür aldı. Fanların yazdığı hikaye evrenini anlatan bu kitapta yazar kurgu içinde kurgu yazmış. Ana konu bir diziden yola çıkıyor olsa bile bu diziden türetilen onlarca kısa kurgu daha vardı ve bu durum anlayışı güç hale getirdi. Yazar, yazdığı evrene çok hakimdi fakat okuyucunun sıfır bilgiyle kitaba başladığını unutmuş gibiydi. Mesela kitaba başladığında (örnek veriyorum) uçan kuş geçen ayki gibi davranıyordu diyor. İyi de biz geçen ayı bilmiyoruz ki! Bunun gibi karmakarışık betimlemeler vardı. Kısacası yoruldum…
Aşk
2025 59. kitabı
Okunma: 30 Ekim 2025 20:44
Mühendis bir kadın karakteri okumak çok güzeldi. Üstelik meslektaşım sayılır dolayısıyla aynı frekansa sahip olduğumuzu hissettirdi. Bunu çok sevdim. Spoiler Alert Serisinin ilk kitabıydı Spoiler Alarmı. Seri normalde 3 kitaptan oluşuyor ve karakter serisi ancak karakterler birbirleriyle arkadaşlar. Aynı filmin oyuncuları ve onların hikayeleri diyebiliriz de. Sıralı okumanız ise onları tanımak ve kurgusal bütünlük için önemli bence. Çok fazla smut içerik yok, sadece birkaç sahnede vardı dolayısıyla çok rahatsız edici bir durum olmuyordu okurken. Bunu göz önünde bulundurarak alabilirsiniz. Detaylı yorum için: illekitap.blogspot.com/2025/10/olivia-...
2026 3. kitabı
Okunma: 26 Mayıs 2026 21:48
YANI BU KADAR ILGI CEKICI BIR KONU VE OLAY ORGUSUNDEN BU KADAR SIKICI VE BUNALTICI BIR KITAP YAZMAYI NASIL BECERDIN ABLA ANLAMADIM Dedigim gibi konusu beni heyecanlandirmisti ama okumaya basladigim andan itibaren surekli atlayarak ve sıkılarak okudum. Hic akiciligi olmayan, heyecanlandirmayan, potansiyeli harcanmis, okunmaya degmeyecek bi kitap. Fikir guzel ama uygulanamamis mlsf. Indirimden almasam aglardim cunku dedigim gibi okumaya hevesli oldugum bi kitapti ama hayal kirikligi oldu.
Duygu ve Düşünce
2024 109. kitabı
Okunma: 08 Kasım 2024 14:35
Marcus Caster-Rupp, ekranların tanınandan yüzü ve başarılı bir oyuncudur. Onun büyük bir yıldız olması oynadığı Aeneas rolü sayesinde gerçekleşmiştir. Aynı zamanda bir sitede dizideki karakterler için hayran kurguları yazmaktadır. Lakin bu yönünü herkesten saklaması gerekmektedir. Çünkü bir kişinin bile öğrenmesi kariyerinin sonu demektir. April Whittier'ın, bir jeolog olmasının yanı sıra herkesten gizlediği başka bir yönüde vardır. Aeneas ve Lavinia'nın hayran kurgularını yazarken, bir yandan da cosplaye büyük bir tutkusu vardır. Ve büyük bir Lavinia hayranıdır. Birgün ilk defa takipçileriyle Lavinia için hazırladığı bir kıyafeti paylaşmıştır. Ancak kıyafeti kendi giymiş ve kiloları yüzünden kötü yorumlara maruz kalmıştır. Bu olay esnasında hakkında hayran kurguları yazdığı adam Marcus, ona yemeğe çıkmayı teklif etmiştir. Her şey çok hızlı gerçekleşirken, Markus yemeğe çıktığı kadının aslında hayran kurguları yazdığı platformda konuştuğu kişi olduğunu fark etmiştir. April'e bu gerçeği itiraf etmesi ise sandığından daha uzun sürecektir. Olayların hızlıca gerçekleştiği ama karakterler arasındaki ilişkinin slow burn ilerlediği bir kitaptı. Sadece dış görünüş olarak birbirinin zıttı iki insanın ilişkisini okumakla kalmıyoruz. Aynı zamanda da April'in kilosu yüzünden yaşadığı zorlukları ve toplumun onu nasıl gördüğünü de okuyoruz.Ki bu konuda ailesi en büyük desteği vermeliyken April ailesi tarafından da pek çok zorluk yaşıyor.Marcus ise ne yaparsa yapsın asla takdirini kazanamadığı bir aileye sahipti.Onlar değerini bilmese de ben kendisi ile gurur duydum.Özellikle de disleksi olmasına rağmen birçok senaryoyu okumuş ve hikayeler yazmıştı.April ve Marcus puzzle parçaları gibi birbirlerine uyum sağlarken, aralarındaki çekimi çok rahat hissediyordunuz. kısımların olduğunu
2024 212. kitabı
Okunma: 12 Kasım 2024 20:47
#spoileralarmı Aslında klışe bir romantik komedi diyebiliriz Spoiler Alarmı için. Ama romcomların geneli böyle değilmi zaten. Mühim olan karakterlerin özgünlüğü, ve hikayenin sizi içine çekmesi bana göre. Kitabın duyurusunu ilk gördüğümde dedim kesinlikle bu tombik karakterin özgüven sorunu var bu bariz ortada. Ama April bu halinden şuan için memnun görünüyor. Bunu aşana kadar zorluk çekmiş olsa da kendini bulmuş ve bunu kabullenmiş kendiyle barışık. Ayrıca sıkı bir hayran. Hayran kurgularına delicesine inanan, cosplaye duyduğu tutkusunu gerçek hayatından gizleyen biri. Taki sıkı hayranı olduğu Lavinia karakterinin kostümünü, büyük beden olarak Twitterda paylaşana kadar. Bu twitle acayip linçlenmeye başlamış ve ağır eleştirilere maruz kalıyor. Herşey raydan çıkmaya başladığında ise ansızın hayranı olduğu Marcus’tan şok edici bir davet alıyor. Marcus kim mi? Büyük sırların adamı. Ekranların yakışıklı starı. Hayran kurgusu dünyasında bambaşka bir kimlikte olan Aeneas rolüyle tanınıyor. Aslında Hollywood için büründüğü ruhsuz ve kibirli kimlikle, kendi içinde barındırdığı kişiliğin aynı olmadığı aşikar. Duygusal ve çok tatlı bir yapıya sahip olsada kariyeri için diğer kişiliğinide sürdürmek zorunda. Yoksa herşeyi kaybeder. Marcus, dizideki Aeneas ve Lavinia karakteri için internette anonim hikayeler yazarken April’i da takip ediyor. Ve onun yaşadığı bu linç olayında onu yanlız bırakmıyor. Aslında Herşey yaptığı teklif sonrası başlıyor diyebiliriz. Bu iki zıt ama bir okadar da birbirine benzeyen karakterlerin yakınlaşmaları aslında toplumsal normlardan yola çıkıyor. Buda hikayenin komik ve eğlenceli yönünün yanı sıra verdiği şnce mesajlarıda ortaya seriyor diyebiliriz. Keyifliydi…
2026 29. kitabı
Herkese merhabalar canlarımm harika bir kitap önerisiyle geldimm uzun zamandır okuyamıyorum kitap (yks var her like bir başarılar mesajı ahahah) Neysem kitap hayran kurguları yazan april ile oyuncu marcus arasında geçiyor aynı zamanda marcusta hayran kurguları yazıyor olaylar gelişiyor işte okuyun canımmm beğendiğim kısımlara gelirsek seni olduğun gibi sevecek biriileri var ve olacak bu fikrin verilmesi çok özeldi birbirlerine zayıflıklarını, kırgınlıklarını acık bir sekilde okumak çok güzeldi.küstükleri kısımda barıstıkları bölüm çok güzeldi sırıtıyordum ahahah bri de kaayyın üzgün olduğunda ne yapıyorsun sorusuna cevabı (müdevasız lavinia stan) seninle konuşuyorum demesiiii...... bayıldımmm her kitapta bende bir sey yapmaya özeniyorum bakalım bir hayran kurguları deneyebilirim ahahh Kitapla kalın sağlıkla kalın öpüldünüzzz
2024 150. kitabı
SPOİLER ALARMI ~ OLIVIA DADE Künye; Romantik kurgu Hoolywood yıldızı Marcus Hayran kurguları yazarı ve jeolog April Hayran-oyuncu iliskisi Travmalar, kişisel sorunlar Romantizm, aşk, iyileşme 18+ yaş yetişkin içerik 393 sayfa Selam… Yabancı Yayınları nın son çıkanlarından olan #spoileralarmı ile geldim. Hayran kurgularını seviyorsanız ve bir filmi-diziyi izlerken “şöyle olmasaydı, böyle olsaydı, ben olsam burayı şöyle yazardım,” diyorsanız işte bu kitap tam size göre.Baştan söyleyeyim romantizm ve aşkın hudutları yetişkinler için uygun Marcus kırk yaşına gelmiş, dikleksi hastası bir aktördür.Özellikle sinema sektörü ve hayran kitlesinden hastalığını saklamaktadır.Çünkü bunu bir kusur olarak görür.Yaptığı diziden de ölesiye nefret eder ama iş iştir ve dünya çapında ünlüdür.Girdiği roller harici insanlarla konuşmaktan hoşlanmaz ama yazmak onun için tutkudur.Oynadığı dizideki bazı sahneleri değiştirip kimliğini gizleyerek bir platformda yayınlar ve bunu kimseye söylemez.Çünkü gizlilik sözleşmesi uyarınca diziye dair bilgiler vermesi yasaktır.Diğer ana karakterimiz April ise başarılı bir jeolog olmasının yanı sıra hayranı olduğu diziye dair aynı karakterlerden olusan farklı hayran kurguları yazar ve çok popülerdir.Daha önce hiç yapmadığı bir şey yapar ve kendi fotoğrafını yayınlar.Cünkü hayranları onu merak ediyordur.Kilolarından dolayı yine alay edilip hakarete ugrayan April hiç ummadığı birinden,dizinin başrol oyuncusu Marcus’tan yemek daveti alır.Sırf kendisine acıdığı için teklif ettiğini düşünür fakat gerçekler başkadır.Bu yemek ikisinin de geçmişleri ve sırlarıyla yüzleşmelerinin kapısını aralayacaktır.Bir de büyük bir aşkın… İkilinin yaşadıkları travmalar güzel yansıtılmıştı.Böylesi iki farklı karakterin bulunduğu bir aşk hikayesini okumamıştım.Uyumlari

Olivia DadeYazar · 6 kitap
Olivia Dade, çocukluğunda inkar edilemez bir kitap kurdu olarak büyüdü; bulduğu her kitabı okurken etrafındaki dünyayı görmezden gelmeye meyilliydi. Ancak en sevdiği kitaplar her zaman, her zaman romantik romanlardı. Yetişkinliğinde Amerikan tarihi alanında yüksek lisans yaptı ve gerçek pantolon giymeyi gerektiren çeşitli işlerde çalıştı: Colonial Williamsburg tercümanı, lise öğretmeni, akademik özel ders hocası ve (elbette) kütüphaneci. Şimdi ise, münzevi bir yazar ve hevesli bir cadı olarak tüm gün pijamalarıyla dolaşma hayat boyu süren hedefine nihayet ulaştı. Şu anda Stockholm dışında, sevimli ailesi ve sürekli büyüyen kitap koleksiyonuyla birlikte yaşıyor. Olivia , Nancy Yost Edebiyat Ajansı'ndan Sarah Younger tarafından temsil edilmektedir