Stalingrad

Sıralamalar

Olağanüstü...
2018 59. kitabı
Okunma: 13 Eylül 2018 10:16
Çevirmenden mi kaynaklı ya da bazı cümlelerin orijinal dilden Türkçe'ye çevrilmesinde anlam farklılıkları oluşturmasından mı bilemeyeceğim, bazı cümleleri hatta paragrafları başa dönerek tekrar okumak zorunda kaldım. Kitabı yavaş ve sindirerek okumama yarayan kendimce teknik bir sorun olarak gördüğüm bu olumsuzluğu bir kenara bırakacak olursak çok etkileyici ve savaş tarihine meraklı okur kesiminin başucu kitabı olacak güzellikte bir eser olduğunu özellikle belirtmek isterim. Savaş sahnelerinin anlatımı insanı bir film izliyormuş gibi içine çekiyor. "Anlatılmaz, okunur" diyerek bu türün meraklılarına kesinlikle tavsiye ediyorum.
Puan vermedi
Muhteşem ötesi bir kitap. Savasın çirkin yüzünü o kadar güzel işliyor ki okuyan savaş karsıtı olur. Tarafsiz gözle iki cepheden bakıyor olaylara. Gerçekten çok ağır bir cephe. Akli dengesi bozuk birinin milyonları ateşe atması ve çekilen acılar anlatılıyor
2021 6. kitabı
Okunma: 06 Mayıs 2021 09:50
Okuduğum en akıcı 2. Dünya Savaşı kitaplarından diyebilirim, burada çevirmenin de hakkını vermem gerek askeri terminolojiye olan ilgili eseri çok çekici kılmış. Stalingrad' ı mahalle mahalle anlatan savaşı size yaşatan bir yapıt. Kitapta yer alan kısım kısım küçük hikayeler sizi içine çekiyor.
Stalingrad
2018 71. kitabı
Okunma: 29 Ekim 2018 00:15
Beklediğimin ötesinde belgesel tadında bir kitap.2.Dünya Savaşının BARBAROSSA HAREKATI(Stalingrad) ve URANÜS HAREKATI konu alınmış. Her iki taraf için yaşanan onca sivil kayıp yanında milyonlarca askerinde açlıktan, hastalıktan, kötü muamele yüzünden öldüğünü okumak ve bunların gerçek olması insanın içini acıtıyor. Şimdiye kadar okumadığım için kendimi hayıflıyorum. 2.Dünya savaşı meraklılarının ilk okuması gereken kitaplardan biri.
2022 560. kitabı
Bu kitaptan daha kapsamlı bir Stalingrad incelemesi daha önce okumamıştım. Savaşın kaderini etkileyen bu başlıca muharebenin hikayesi akıcı bil dilde anlatılıyor.
2017 173. kitabı
Okunma: 13 Kasım 2017 23:16
#STALINGRAD MASSENGRAB ! #SPOILER # youtu.be/u15JkdnWupg Beevor severim ..hatta abartılı severim Hiç yormadan anlatır savaşları...detaycıdır ama aklınızı karıştırmaz. .aksine keyifle okursunuz hiç bitmesin dersiniz ..Ben okuduğum üç kitabına da kefilim. .. Anthony Beevor tam bir araştırmacı yazardır .. Hem Vasili Grossman adına yazdığı biyografik kitapta hem Berlinin düşüşünde fazlasıyla memnun bırakmıştır okuyucusunu .. Umarım hep yazar .. STALINGRAD 'a gelirsek .. "Ikinci dünya savaşının dönüm noktası denir mi ? "Evet" denir .. Bu savunma sayesinde HITLERIN durdurulabilecegi umudu tüm cephelere yayılmıştır .. " STALINGRAD .. sadece Sovyet kahramanlığının sembolü olması açısından değil ,aynı zamanda savaşın psikolojik dönüm noktasıdır .. "Insanların.. Nazilerin asla kazanamayacağına olan inancının tazelenmesidir " Sonrasında Kızıl Ordu Berline girecek ..Rus askerleri Reicstag duvarına Kiril alfabesiyle "STALINGRAD _Berlin " yazacaktır .. (yazı bu gün bile görülebilir ) Dünyanın nefesini tuttuğu anlarda .. Hitler tam iki kez yanlış karar vermiş ve Moskova ya yürüyüşü ertelemistir ..karşı durulamaz kibri sayesinde verdiği bu yanlış kararlar Alman ordusunun Rus batağına gömülmesine yeter de artar bile ..
2026 6. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2026 23:32
Stalingrad, savaşın yalnızca cephede yaşanan çatışmalardan ibaret olmadığını gösteren çok güçlü bir romandır. Vasily Grossman, II. Dünya Savaşı’nın en kritik dönüm noktalarından biri olan Stalingrad Muharebesi’ni anlatırken sadece askerleri değil; anneleri, çocukları, işçileri ve sıradan insanların psikolojisini de derin şekilde işler. Kitapta açlık, korku, ölüm ve umutsuzluk yoğun şekilde hissedilirken; insanın yaşama tutunma isteği ve dayanıklılığı ön plana çıkarılıyor. Grossman’ın anlatımı oldukça gerçekçi ve ağırdır. Okurken kendinizi yıkılmış sokaklarda, bombalanan evlerin arasında hissediyorsunuz. Karakterlerin yaşadığı çaresizlik okuyucuya doğrudan geçiyor. Romanın en güçlü taraflarından biri, savaşın kahramanlık kadar acı ve yıkım içerdiğini açıkça göstermesi. Kitapta “iyi” ya da “kötü” kavramlarından çok, savaşın insan ruhunda bıraktığı izler ön plandadır. Bu yüzden klasik bir savaş romanından daha derin ve psikolojik bir eser olarak öne çıkıyor. Özellikle savaş tarihi, psikoloji ve insan direnişi üzerine kitap sevenler için oldukça etkileyici bir eser. Ancak dili yer yer ağır ve detaylı olduğu için sabır isteyen bir kitap olduğunu da söylemek gerekir. Genel olarak Stalingrad; savaşın gerçek yüzünü, insanın kırılganlığını ve umudu aynı anda hissettiren unutulmaz bir romandır.
StalingradAntony Beevor · Penguin Book · 1999109 okunma

Antony BeevorYazar · 4 kitap
1946’da Londra’da doğdu. İngiliz Sandhurst Kraliyet Harp Akademisi’nde eğitim gördü. 11. Hussar Süvari Alayı’nda görev yaptı. Teğmen rütbesini aldıktan bir süre sonra askerlik mesleğini bırakarak tarihçiliğe yöneldi. İngiltere’nin en büyük tarihçilerinden biri olarak görülen Beevor, yazdığı önemli kitaplarla adını tarihe altın harflerle kazıdı.