2 Mayıs 2024
Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık

2026 21. kitabı
Okunma: 03 Mayıs 2026 17:13
0 verilebilseydi 0 puan vereceğim bir kitaptı..yani bir yayınevi böyle saçma sapan bir kitabı neden yayımlar ki anlamış değilim. Kitabın hem dili çok basit, hem de kitap bir sürü sinkaf ve argo kelime vs içeriyor. Bence olumsuz örnek olabilecek davranışlar ve fiillere de haddinden fazla yer verilmiş, imkanım olsa bu kitabı yasaklatırdım o derece, inşallah kimse okumaz yanlışlıkla. Yazardan! da bir daha kitap almam kesinlikle!!!
2025 28. kitabı
Okunma: 12 Ekim 2025 17:05
Tercan İmek’in “Süeda”sı, kelimelerin ötesinde bir sızı bırakıyor. Kadının suskunluğunu, insanın iç hesaplaşmasını ve hayatın gölgesinde kalan duyguları zarif bir dille anlatıyor. Her satırında bir yara izi, her cümlede bir umut saklı. Kitap bitti ama etkisi hâlâ sürüyor.
Süeda
Süeda
ter
Tercan İmek
Tercan İmek
2025 31. kitabı
Süeda… Kaderin mi seni ölüme götürdü yoksa sana hayat veren yazarın mı? Evet, bu öyle bir kurgu ki roman kahramanları bir romanın içinde can bulduklarını biliyorlardı, hatta romanın nasıl biteceğini bilen bile vardı. Süeda, güzelliği ve sessizligi ile herkesin aşık olduğu, annesi ile yaşayan, abisini kardeşini bir katliamda kaybeden, kaderi güzel olmayan bir güzel… Süeda , sevgilisi Boranali, Kahraman ve diğerleri… Hepsi tabiri caizse feleğin çemberinden geçip aynı kasabaya yolları düşenler ve birbirinin kaderini acımasızca örenler … Sıra dışı kurgusu, karakter odaklı anlatımı ve psikolojik derinliği ile geçmiş travmalarlarının geleceği nasıl şekillendirdiğini ve bence en önemlisi “kötülük doğuştan mı gelir, intikam bir tutku mudur”,sorularını sormama neden olan bu kitabı okuyun derim . Sonu ile beni oldukça şaşırttı , yalın ve duru anlatımı , karakter derinliği ve içsel konuşmaların çok olduğu kitabı ben beğendim. Okudukça anlam bulan hayatlara …
2026 14. kitabı
Okunma: 13 Mart 2026 19:18
İlk defa farklı bir anlatım tekniği ile bir eser okudum. Düşündürücü ve akıcı bir eserdi. Süeda ve Boranali'nin neler yaşadığını ve nasıl bir kaos ortamının olduğuna şahit olmak isterseniz ve ölüm temalı eserler okumayı seviyorsanız kesinlikle tavsiyemdir.
2026 35. kitabı
Okunma: 09 Mayıs 2026 10:22
Merhaba. Bugün güzel bir kadının hayatının nasıl mahvolduğunu anlatmaya geldim. Süeda bir yaşadığı kasabanın en güzel kızı. Güzelliği dillere destan denir ya işte tam öyle. Her görenin aşık olduğu, dönüp dönüp tekrar baktığı bir güzelliğe sahip. Ancak içinde çok büyük yaraları olan bir kız. Çünkü babası ve kardeşini kaybetmiş annesi ise bu kayıplardan sonra ruh sağlığını yitirmiş bir kız. Bu yüzden tek başına büyümeye çalışmış, kendi kendine yetiştirmiş bir kız Süeda bir pastanede göstermelik olarak çalışıyor. Aslında evlerinin bodrumunda altınların olduğunu biliyor ancak bunları kullanamıyor. Çünkü ailesinin ölmesinin en önemli nedeni zamanında anne ve babasının çeşitli hilelerle bu altınlara sahip olmaları. Süeda bu altınları geleceği için kullanmak istiyor. Ama hiç kimseyi sevemiyor ta ki en az kendi kadar yaralı olan Boranali ile tanışana kadar. Boranali ve Süeda birbirine aşık oluyor. Evlenmeye karar veriyorlar. Ama tam bu sırada buraya birilerini öldürmek için kahraman isimli karakter geliyor. Kahraman Süeda‘yı görür görmez aşık oluyor. Ama bu duyguların aşk mı takıntı mı saplantı mı olduğunun yorumu bize kalıyor. Kahraman’ın aşkına karşılık alamaması onu çok daha kötü ve saldırgan bir hale getiriyor. Kitabın sonunda da kahramanın intikamını görüyoruz. Bu acımasız intikam yolunu seçtikten sonra Kahraman’ın vicdan muhakemesini okuyoruz. Ve en sonunda kitabın son sayfasında yazar bizi gerçekten şaşırtıyor. Yazarın kitap içinde kendisine yer vermesi beni oldukça şaşırttı. Daha önce hiç rastlamamıştım. Kitabın bazı yerleri bana The Truman Show’u hatırlattı. Farklıydı.
2025 105. kitabı
Bugün sizlere “ben ne okudum” dediğim bir kitapla geldim. @_tercan.imek ’in “Süeda”sı, küçük bir kasabanın sessiz sokaklarında başlayıp insanın kalbine dokunan derinliklere uzanan bir hikâye. Merkezde, adını taşıdığı kahraman var: hayatın yüklerini omuzlarında taşıyan, bir yandan aşkın büyüsüne kapılan ama diğer yandan kaderin sert yüzüyle sınanan bir genç kadın. Süeda’nın yaşadıkları aslında sadece onun değil; kasabanın, ailesinin ve çevresindeki insanların da hayatlarına dokunuyor. Bu kitapta yalnızca bir aşk öyküsü değil, sevmenin ve sevilmenin ne kadar ağır olabileceği, yanlış zamanda gelen duyguların insanı nasıl yaralayabileceği ve bazen hayatın bizi kendi rızamız dışında sürüklediği yollar var. Yazar, sade ama yoğun diliyle karakterlerin iç çatışmalarını öyle gerçekçi yansıtıyor ki, okur kendini kimi zaman Süeda’nın kalp atışlarında, kimi zaman da kasabanın dar sokaklarında yankılanan fısıltılarda buluyor. 156 sayfalık kısa bir roman olsa da bıraktığı iz oldukça derin; çünkü kolay bir mutluluk vadetmiyor, aksine kalbimizin kırılgan noktalarına dokunup uzun süre unutulmayacak bir sızı bırakıyor. Süeda, bir solukta okunacak ama etkisi çok daha uzun sürecek bir hikâye. Yazarımızı tebrik eder kalem yolculuğunun uzun olmasını dilerim. İyilikle ve kitapla kalın.
2025 60. kitabı
Güzeller güzeli Süeda yaşadığı yerdeki herkesi kendine hayran bırakıyordu. Hem güler yüzü hem de o yüzle bütünleşmiş güzelliği dillere destandı. Her daim ona aşık olan birileri vardı etrafında. O ise kimseye aşık değildi. Kendini bu yönde yakın hissettiği kimse yoktu. Annesiyle birlikte yaşıyordu Süeda, babası ölmüştü. Bir gün çalıştığı pastaneye gelen ve yine ona aşık olan bir adama karşı oda ilk kez bir şeyler hissetti. Sonunda kalbinin çarpmasına sebep olan biri çıkmıştı karşısına. Sevdiği adam ona evlenme teklifi ettiğindeyse ondan mutlusu yoktu. Her fırsatta buluşup aşklarını yaşıyorlardı artık. Bir gün çalıştığı iş yerine başka bir adam daha geldi. Oda ilk görüşte aşık olmuştu Süeda’ya. Saplantılı bir şekilde Süeda yı kafasına takmıştı. Bütün kötü alışkanlıklarını bir kenara bırakıp onunla kuracağı yuvayı düşünüyordu. Kadının yanına gidip aşık olduğunu söylemeye karar verdi bir gün. Çalıştığı yere gidip onu buldu ve ona aşık olduğunu, onu sevdiğini bağıra çağıra haykırdı. Süeda nın nişanlı olduğunu nasıl görmezdi. Süeda buna çok kızmıştı. Ona nişanlı olduğunu söylediklerinde kabullenmedi adam. Bir hafta sonra düğünü vardı kadının. Adam oturup kasabada yaşayanları kışkırtan bir plan yaptı.. Ve düğün günü büyük bir katliam yaşandı.. • • Farklı zamanları bir arada okuyacağınız ve parçaları birleştirerek ilerleyeceğiniz bir kitap. Sonunda ise sizi oldukça şaşırtacak bir ayrıntı ortaya çıkıyor. Ve uzun süre kitabın etkisinden çıkamıyorsunuz. Okuyunuz, keyifli okumalar
2025 61. kitabı
Okunma: 17 Ağustos 2025 23:30
Okuduğum en garip kurguya sahip bu eserin yazarı @tercanimek kendisiyle kitabı hakkında konuştuk ve kafamın içinde eksik kalan tarafları anlattı. Eserini nasıl yazdığı üzerine de sohbet ettik. Oldukça farklı bir bakış açısıyla yazmış bu eseri. Öyle ki okurken anlandıramadığım noktaları açıklığa kavuşturdu. Amacım okuru düşündürmek dedi. Bende bunu kesinlikle başardı. Kurgusu kolay okunuyor olsa da anlamak için çaba sarfetmek gerekiyor. Karakterleri anlayabilmek ve hikayelerine dahil olabilmek odak istiyor. Süeda, Boranali ve Kahraman... Çok şıradan görünen bir aşk hikayesi. Ama işin hiç bilmediğiniz yönleri var. Örnedğin yaşadıkları köye gelme nedenleri. Kitabı anlatan kişinin kim olduğu... Ufak tefek kurgusal eleştirilerim olsa da genel olarak ilginç bir deneyim oldu bu eser.
2025 36. kitabı
Selam güzel arkadaşlarım. Bugün size Süeda ile geldim. Süeda, güzeller güzeli bir genç kız. Dillere destan güzelliğiyle görenleri kendisine aşık eden cinsten üstelik. Bu güzelliği de başına ne yazık ki türlü dertler açıyor.. Babası yok Süeda’nın. Ruhsal sıkıntıları olan annesi ile beraber sakin bir hayat yaşıyor. Okurken asla zorlanmıyoruz, akıcı ve sade bir dilde anlatıyor yazar. Sanki karşımızda bir çay eşliğinde bize derdini anlatır gibi, öylesine sakin bir üslup içinde.. Kimi zaman mutluluğunu okuyoruz Süeda’nın, hayallerini ve aşık olduğu adamla başından geçenleri, kimi zaman ise kederini.. İlk başta karakterler ve anlatılan kurguyu bağlayamasak da sonlara doğru yazarıyla bile tanışıyoruz kitabın içinde. İşte orada şaşırtıyor kitap bizi.. Eğer siz de kısa ve akıcı bir kitap okumak isterseniz, bu kitaba göz atabilirsiniz. Yalnızca bu kitabın yazarın ilk göz ağrısı olduğunu unutmayarak okumanız gerektiğini de söylemeden geçmek istemem. Hepinize keyifli okumalar dilerim
2026 10. kitabı
Herkese merhaba Süeda, güzelligiyle dikkat çeken genç bir kız. Annesiyle yaşayan bu genç kız, uzun süre kimseye karşı bir şey hissetmezken pastaneye gelen Boranali ile tanışmasıyla ona aşık olur ve evlilik hazırlıklarına başlar. Süeda, bunun hayallerini kurar, evde gelinliğini giyerek provalar yapar. Ancak Süeda'nın hayatı, ona saplantılı bir şekilde aşık olan Kahraman'in ortaya çıkmasıyla tamamen değişir. Düğün gününde yaşanan trajedi kasabalıların hayatında unutulmaz bir iz bırakır. Annesinin öğütlediği; para hiçbir şeymiş aslında önemli olan aileymiş bunu anladım demesi verilecek en güzel derslerdendi. Kitabın intikam ve ölüm üzerine kurulu pesimist bir dili var. Geçmişin karanlığında yaşamak yerine şimdiki güzel anlara tutunmak gerekiyor.