“Öyle ki birilerine yardım edemediğim zaman suçluluk duyuyordum.”
“Birine yardım ettiğimiz için kendimizi iyi hissetmemiz psişik fayda olarak adlandırılır.”
“Bazen kendinizi yardım etmeye öyle ciddiyetle adarsınız ki, bir bakmışsınız herkes her şeyi sizin yapmanıza alışmış.”
“Özgün (dayanıklı) insan, pasif geri çekilmenin ve eylemsizliğin göreceli güvenliğine karşın, düzenli olarak dünyaya katkı sağlamayı ve aktif olarak oyuna dahil olmayı seçer.”
“Şefkat duyguları ağır basan insanlar otomatik olarak diğer kişinin kusurlu olmadığını varsayarlar.”
“Hep beraberken aslında her birimiz kendi sonsuzluğumuzda yapayalnızdık.”
“Kompulasif yardım bilinçli bir seçim değildir. Bu kişiler yardım etmek için fırsat kollarlar.”
“Mutlak verici bireylerin anksiyete depresyonda dahil olmak üzere bir çok sıkıntılı duruma daha yatkın olduklarını ortaya koyuyor. Ayrıca bu kişilerin diyet sigara, eğzersiz ve rahatlama çalışmaları gibi sağlık temelli çeşitli davranışlar söz konusu olduğunda ihtiyaçlarını görmezden gelme ihtimalleri daha yüksek oluyor.”
“Şefkat yorgunu insanlar İki farklı yolla etkili bakım vermekten uzaklaşır. Bazı insanlar katılaşır, tanık oldukları acıyla aralarına mesafe koyar ve hissizleşirler. Empati duygularını kaybederler. Diğer grupsa tam tersi yönde gelişim gösterir ve acının yükünü omuzlamayı seçer.Kendi acılarını dahi danışanlarının veya hastalarının acılarından ayırt edemez hale gelir ve kendilerini kaybederler.”
“Kendini yardım etmeye adayan insanların dengesiz ilişkilere tahammül konusunda yüksek bir eşikleri vardır. Ama kıymetleride bilinmez. Bu esnada yardım eden kişiyse çekip uzatılar bir lastik gibi gerilir.”
“İyi ya da kötü diye bir şey yoktur, düşünceler onları yaratır.”
“Oluruna bırakmak kendi içinizdeki gücü ve neşeyi barındırır.”
“Sizde “iyi