Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Şüpheleri Yok Eden Tevhid Gerçeği

Muhammed B. Salih El-Useymîn

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Avamdan olan bir muvahhid bu müşriklerden bin tane âlime galip gelir. Nitekim yüce Allah şöyle buyurmaktadır: "Muhakkak bizim ordumuz, elbette onlar galip olanlardır." ( es-Saffât,173)
Sayfa 65 - Avamdan olan muvahhid kimse, tevhidi üç türüyle, yani ulûhiyyet, rubûbiyyet ve isim ve sıfatlarla ikrar ederek, kabul eden kimse demektir.Kitabı okudu
Kimi insanlar Müslüman olduğunu iddia etmekle birlikte, Lâ ilâhe illallah sözünün anlamını bilmemektedirler. Çünkü onlar maksadın Lâ ilâhe illallah’ın anlamını bilmeksizin ve ona i’tikâd etmeksizin, sadece harflerini telaffuz etmekten ibâret olduğunu sanırlar.
Reklam
Allah’tan başka hiçbir kimsenin yerine getirmeye güç yetiremediği herhangi bir hususu, Allah’tan başkasından dua ederek isteyen bir kimse, -dua ettiği varlık ister canlı, ister ölü olsun- müşrik ve kâfir olur.
Kâfirlerin en cahilleri bile "La İlahe İllallah"ın manasını kavrıyorlardı.
Allah, Rasûlü Muhammed'i (s.a.v) kendilerini ibâdete veren bir kavme peygamber olarak gönderdi. Fakat onların bu ibâdetleri, Allah’ın hakkında hiçbir delîl indirmediği, bâtıl bir ibâdet idi. Bu kavim, sadakalar veriyor ve pek çok hayır işliyorlardı. Ancak bu hayırların onlara bir faydası olmuyordu, çünkü onlar kâfirdiler. Yüce Allah’a yakınlaşmanın bir şartı, yüce Allah’a yakınlaşmaya çalışan kimsenin Müslüman olmasıdır. Onlar ise Müslüman değillerdi. Onlar, putlara kendilerini yüce Allah’a daha çok yakınlaştırsınlar diye ibâdet ediyorlardı. Onlar, putların, Allah’tan başka varlıklar olduğunu, kendilerine bir fayda sağlayamayacak, bir zarar veremeyecek olduklarını bilmekle birlikte, Allah nezdinde kendilerine şefaatçi olacaklarını kabul ediyorlardı. Ancak onların bu şefaat ümitleri bâtıl bir ümitti.
Reklam
"Âdemoğullarının dinlerini terk edip küfre girmelerinin sebebi, salih zatlar hakkında aşırıya kaçmalarıdır." Aşırıya kaçmak: İbadette, amelde ve övgüde, yermek ya da haddi aşmak demektir.
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.