Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Suriye’de Modern Osmanlı Sağlık Müesseseleri, Hastahaneler ve Şam Tıp Fakültesi

Ekmeleddin İhsanoğlu

Suriye’de Modern Osmanlı Sağlık Müesseseleri, Hastahaneler ve Şam Tıp Fakültesi Hakkında

Suriye’de Modern Osmanlı Sağlık Müesseseleri, Hastahaneler ve Şam Tıp Fakültesi konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
0/10
0 Kişi
1
Okunma
1
Beğeni
399
Görüntülenme

Hakkında

Bu kitap, belirli bir ilginin ve bazı tesadüflerin birleşmesinden doğan bir eserdir. Belirli ilgi, Osmanlı tarihinin haksız yere ilmi olmayan sebeplerden dolayı çarpıtılan çehresini tarihi gerçeklere uygun şekilde yeniden çizme ve Osmanlı medeniyetinin karanlığa gömülen değerlerini gün ışığına çıkarma arzusudur. Bu ilgi, başta İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) olmak üzere, başında bulunduğumuz veya içinde hizmet verdiğimiz birçok akademik ve kültürel müessesede bu hedefe yönelik ferdi veya grup halinde eserlerin hazırlanmasına yol açmıştır. (Sunuş'tan) Şam’da Kurulan Hastaneler 1- Şam Merkez Askerî Hastahanesi ve Askerî Sağlık Hizmetleri 2- Şam Gureba Hastahanesi 3- Şam Gureba Hastahanesi'nin Bir Bölümünde Nisa (Kadın) Hastanesi'nin açılması 4- Şam Hamidiye Gureba Hastahanesi Halep’te Kurulan Hastaneler 1- Halep Ramazaniye Merkez Askerî Hastahanesi 2- Halep Hamidiye Gureba Hastahanesi Osmanlı İmparatorluğunda Modern Tıp Eğitimi Veren Kurumlar 1- Osmanlı İmparatorluğu'nda Modern Tıp Eğitiminin Başlangıcı 2- Osmanlı İmparatorluğu'nda Tıp Eğitimi Veren Diğer Tıp Okulları Mısır Tıp Mektebi Beyrut Amerikan Tıp ve Eczacılık Okulu Beyrut Fransız Katolik Tıp Fakültesi
Tahmini Okuma Süresi: 4 sa. 15 dk.Sayfa Sayısı: 150Basım Tarihi: 1999Yayınevi: Türk Tarih Kurumu Yayınları
ISBN: 9799751611047Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Türler:
Reklam

Yazar Hakkında

Ekmeleddin İhsanoğlu
Ekmeleddin İhsanoğluYazar · 12 kitap
Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu (d. 26 Aralık 1943, Kahire), Türk bilim tarihi profesörü, akademisyen, diplomat, siyasetçi ve yazardır. Türk kültürü, İslam Dünyası ve Batı Dünyası ilişkileri ve Türk-Arap ilişkileri hakkında değişik dillerde çok sayıda eseri vardır. Bilim ve eğitim tarihine katkı ve hizmetlerinden dolayı birçok ödülün yanı sıra Devlet Üstün Hizmet Madalyası sahibidir. 2004 ve 2014 yılları arasında Birleşmiş Milletler'den sonra ikinci büyük uluslararası örgüt olan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın genel sekreterliğini sürdürmüştür. 16 Haziran 2014'te Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi arasındaki, 2014 cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday belirleme görüşmeleri çerçevesinde CHP ve MHP tarafından "çatı aday" olarak gösterilmiştir. Daha sonra da bu partiler tarafından ve bazı meclis dışında kalan partiler tarafından cumhurbaşkanlığına ortak (çatı) aday gösterilmiştir. İngilizce ve Arapçanın yanı sıra orta düzeyde Fransızca ve Farsça bilmektedir. Bazı kaynaklarda ise bu dört dili akıcı olarak konuştuğu belirtilmiştir. Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde MHP İstanbul milletvekili olmuştur.