Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tanıklar ve Uzmanlarla Kadına Yönelik Şiddet

Susma

Nuray Karadeniz

Susma Sözleri ve Alıntıları

Susma sözleri ve alıntılarını, Susma kitap alıntılarını, Susma en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Reklam
Aile kurumunu ve kadın-erkek eşitliğini önemsiyorsak, çocuk yetiştirmenin annenin olduğu kadar babanın da görevi olduğunu kabul etmeliyiz ve çocuk yetiştirmede bir sorun varsa, anneler kadar babalar da bu sorunun sorumluluğunu almalıdır..
Kadınlar, ölmemek için öldürüyorlar..
Biz kadınlar başkalarının mutluluğuyla mutlu olan insanlarız. Seninle mutlu değilse, başkasıyla mutluluğunu kabullenecek kadar... Ama erkekler öyle değil, hazmedemiyorlar.
Kişiliklerini dışarıya kapatanlar aslında daha zalim oluyorlar.
Reklam
Kadınların %30-35'i dayak yiyorsa bunu bireysel bir durum olarak açıklayamayız, toplumsal bir sorun olarak tanımlamamız gerekiyor..
Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin getirdiği birtakım sıkıntılar özellikle kadının çok küçük yaştan itibaren kendisi olmamasına neden oluyor. Kendi özünden uzaklaşmasına neden oluyor. Toplumda bunu çok görürsünüz, kız çocukları hizmet etmek, itaat etmek üzerine eğitirler ve bir başkasının kendilerini sevmesi için çabalarlar. Kadın bir mal gibi alınır, verilir ama oğlan çocuk doğduğu andan itibaren bir kendine yetecek bir şekilde, bir bütün olarak büyütülür.
Kadınlar ölmemek için öldürüyorlar. Erkekler hükmedemedikleri, söz geçiremedikleri ve kendisinden vazgeçmek isteyen kadınları öldürüyorlar, boşanmak isteyen kadınları öldürüyorlar, kendileriyle evlenmek istemeyen kadınları öldürüyorlar, ısrarla takip ettikleri kadınları öldürüyorlar. Kadınlarsa yakın bir ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kalınca, hayatta kalmak için öldürüyorlar. Aralarında belirgin bir fark var.
Bir psikolog, "Erkeklere bakış açın nedir?" diye sordu. O da çok efendi gibi duruyordu. "Tam da sizin gibi insanlardan daha çok korkuyorum. Dışardan çok efendi gözüküyorsunuz ama gerçekte neler yaşıyorsunuz bilemiyorum" dedim.
Reklam
Yazılı olmayan kuralların, geleneğin etkisini görüyoruz. İstediğin kadar yazılı kural yap, toplumsal kurallar değişmedikçe bir şey değişmiyor.
Ne var ki bireyler olarak eşit olmayan bakış açılarıyla birbirimizi yargılamaya devam ediyoruz, farkında olmadan ayrımcılıkları onaylıyor ve yayılmasına destek oluyoruz.
Sayfa 14