Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

21. Yüzyılın Belası

Tabağımızdaki Şeytan

Andrew Nikiforuk

Tabağımızdaki Şeytan Sözleri ve Alıntıları

Tabağımızdaki Şeytan sözleri ve alıntılarını, Tabağımızdaki Şeytan kitap alıntılarını, Tabağımızdaki Şeytan en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Yasal ve yasadışı bilim laboratuvarları artık büyükbaş hayvan fabrikaları kadar hızlı şekilde mekanik ve silahlanmış bakteriler üretebiliyorlar
""Doğru olanı yapmadılar. Yapsalardı bu salgını durdururdu demiyorum ama yapmaları gerekeni yapmadılar."
Sayfa 37 - Destek YayınlarıKitabı yarım bıraktı
Reklam
"Eğer hastalık, bireysel hayattaki olumsuz koşulların ifadesiyse o zaman salgın da kitlesel kargaşanın göstergesi olmalıdır. Rudolf Virchow"
Sayfa 8 - Destek YayınlarıKitabı yarım bıraktı
Her bakteri ve onun ünlü akrabaları küresel ticaret ağından doğuyor gibi görünmüyor mu ?
"Tarihin öyle bir döneminde yaşıyoruz ki dünyadaki binlerce organizma çeşidinin karışması sonucu doğa berbat bir arapsaçı haline geldi."
Patates devrimi, açlığı engelleyip Avrupa'nın küresel genişlemesini roketlemişti. Yani Avrupalıların çoğalmalarını, sanayileşmelerini ve genellikle dünyanın başına bela olmalarını haşlanmış patateslere borçluyuz. Patatesin gücü sayesinde sadece İrlanda'da nüfus 60 yıl içinde 2 milyondan yaklaşık 8 milyona çıkmıştı.
Reklam
Chalk'a göre Amerika'da, fabrika çiftliklerine veya gebelik kafeslerine sıkıştırılmış durumdaki çiftlik hayvanları aşırı kalabalıktan dolayı o kadar baskı altındalar ki viral veya bakteriyel enfeksiyonlara karşı doğal dayanıklılıkları paramparça oldu.
Artık dünyadaki insanların dörtte üçü yabancı kaynaklardan gelen sebze ve meyveleri tüketiyor. (Bu da besin yoluyla taşınan hastalıkların niçin yılda 40 milyon Kuzey Amerikalıyı hasta ettiğini ya da 10.000 kişiyi öldürdüğünü açıklıyor.)
"Niman, antiviral ilaçların ya da aşıların bir salgını fazla yavaşlatabileceğini düşünmüyor. O, kamu sağlığının bu kadar zayıf tepki vermesine, baştan savma incelemelere, hükümetlerin aldatmacalarına, etkili müdahalelerin bu kadar sınırlı sayıda olmasına şaşırıyor: "İnsanlar kuş gribi hakkında sürekli konuşuyor ama hiçbir şey yapmıyorlar."
Sayfa 44 - Destek YayınlarıKitabı yarım bıraktı
İneklere tapan ama yemeyen Hindistan vatandaşları arasındaki Alzheimer riski son derece düşüktü. Kırsal kesimde yetişen etlerle beslenen yerliler ve Afrikalılar arasında da aynı şekilde... Ancak büyük miktarlarda işlenmiş protein tüketen İskoçlar ve kara derili Amerikalılarda olağanüstü yüksek oranlarda Alzheimer görülüyordu.
Reklam
Cenevre'de, Dünya Sağlık Örgütü'ndeki beyaz gömleklilerin, 100 kişinin ölümünü açıklamasından sonra virologlar 1918 'de 50 milyon kişiyi etkileyen küresel grip virüsü fırtınasına benzer bir salgından korkmaya başladılar. Bu arada Çinli yetkililer, modern Çin'in en iyi yaptığı şeyi yapıyor, salgının doğum yerinin Guangdong olduğunu yalanlayan bir sürü tekzip yayınlıyorlardı.
Sonuç olarak, hükümetler, "Öksürük ve hapşırık hastalık bulaştırır" gibi teknolojiden uzak mesaj verme şampiyonu olacaklar. İnsanlara, ellerini yıkamalarını, ağızlarını örtmelerini ve kalabalıklardan uzak durmalarını söyleyecekler. Hastaların yataklarında kalmalarını emredecekler, insanlara da hastaların gözlerine, burunlarına ve ağızlarına dokunmamalarını tavsiye edecekler. Temel hijyen ve temel davranışlar, ölüm kalım meselesi haline gelecek.
Hayvan yemlerinin içeriklerini incelemek hem zahmetli hem pahalı... Ne zaman gönülsüz düzenleyiciler bu işe kalkışsa, listeye girmemiş bir sürü istilacıyla karşılaşıyorlar. 1998'de yapılan bir Amerika araştırması, ABD'deki sığır yemlerinin yüzde 30'unun E. coli bakterileri taşıdığını ortaya çıkardı. 1996 ile 2000 arasında, ABD Hayvan Proteini Üreticileri Endüstrisi kendi ürünlerinin dörtte birinde salmonella virüsü buldu. Avrupa'da yapılan çalışmalar da tehlikeli düzeylerde dioksin, radyoaktif parçacıklar, antibiyotik tortuları ve tarım ilaçları keşfetti. İnsan besin zincirine ginnek için bu tür bir çatlak orada dururken, TSE'lerin her gün küresel ölçekte insan tabaklarına doğru yol almaları hiç de şaşırtıcı değil.
Pek çok bilim insanına göre tavuklara uygulanan insafsız katliam artık etik, ekonomik ve ekolojik zeminlerde hiç yankı bulmuyor. Virüs şimdi burada ve modern tavukçuluk sektörünün bu yapısı devam ettiği müddetçe, yakın zamanda bir yere gidecek gibi de görünmüyor. İyi bir virüs izleme ve inceleme mekanizması olmadığından 200 milyon kanatlıdan bugüne kadar öldürülen, yakılan veya gazlananların kaç tanesinin enfekte olduğunu veya önce hastalanıp sonra iyileştiği halde öldürüldüğünü kimse bilmiyor.
4. Tarım, çiftçi piyasaları, yavaş yiyecekler ve organik üretime ilgi duyun. 5. Sadece yerel veya organik olarak yetiştirilmiş meyve ve sebzeler yiyin.
45 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.