Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Tadao Ando

Kolektif

Tadao Ando Sözleri ve Alıntıları

Tadao Ando sözleri ve alıntılarını, Tadao Ando kitap alıntılarını, Tadao Ando en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Orada yaşayanların hayat koşullarıyla bütünleşen binalar, hatta kalıntılar. Şuraları kendim gezip dolaştım demek ne güzel şey. Arkeolojik alanlarda oturup o zamanın insanlarının hayatını düşünürüm. Değişik coğrafyalardaki binaları gezerken oradaki insanın yaşamlarını öğrenmeye çalışırım.
Sayfa 98 - "Tabi", Gezi, Tadao AndoKitabı okudu
(...) çağdaş Türkiye'de bugün neredeyse tek bir apartman daire plan tipinin bulunduğu hatırlanmalıdır.
Sayfa 12 - "Ando, Modernizm ve 'Japonizm'", Uğur TanyeliKitabı okudu
Reklam
eşya ve mallarla tıka basa doldurulmuş bir çağda asgari bütçeyle ne derecede zengin bir mekanın yaratılabileceğini görmek istiyordum.
Gezi, insanı çeşitli yapılarla tanıştırır; gerçek yapıların dışında, kendi kafanızın içinde imge haline gelmiş binaları da görmemizi sağlar.
Sayfa 100 - "Tabi", Gezi, Tadao AndoKitabı okudu
Ben kendi vücudumu kullanarak doğa, kent ve mimarlık öğrendim.
Sayfa 99 - "Tabi", Gezi, Tadao AndoKitabı okudu
Ando’nun temel geometrik biçimlerinin tekrarına dayanan mekansal kurgusu özgün kişisel dilinin bir başka özelliğidir. Bu ısrarlı soyutlaştırma kimi zaman insan faktörünün dışlandığı, işlevselliğin yaşam biçimlerinin önemsenmediği yolunda eleştiriler almışsa da, kendinin de altını çizdiği gibi, bu bir soyutlamadan çok, mekanın orijinal formuna yönelik bir arayıştır.
Reklam
yapının kimliği, yapının kendisinden çok, yapı ile çevre arasında kurulan iletişimde saklıdır.
(...) Ando'yu diğer Modernistler'den ayırt eden ve mimarlığını "zamansız" kılan asıl özelliği, mimarlıkla doğa arasında kurduğu mekansal kurgu ve iletişimdir.
Sayfa 44 - "Modernizm'in Son Savaşçısı", C. Abdi GüzerKitabı okudu
Mimarın 1987'de tasarladığı Işıklı Kilise'de resmedilmeye değer bulunan da yine, "mimari şekiller" olmaktan çok, karanlık ile aydınlığın şeklidir.
Sayfa 73 - "Tadao Ando'nun Japonca Modernizmi", Aydan BalamirKitabı okudu
Doğal öğeleri ışıkla sınırladım. Çünkü, doğayı en son sınırına kadar soyutlamak ve aynı zamanda mimariyi arıtmak istedim. Işık zeminde de çizgisel bir haç şekli oluşturuyor. Geçici ışıktaki değişiklikler insanlarla doğa arasındaki ilişkiyi yeniden hatırlatıyor.
Sayfa 51 - Işıklı Kilise, Ibaragi, Osaka, Japonya, 1987-1989 (Tadao Ando)Kitabı okudu
Reklam
Günümüzde mimarlık çoğu kez ekonomik ilkelerin diktası altında ve insan duygularına hiç yer bırakmıyor.
Sayfa 50 - Işıklı Kilise, Ibaragi, Osaka, Japonya, 1987-1989 (Tadao Ando)Kitabı okudu
Günümüz Japon mimarlığı, akla gelebilecek her tasarım düşüncesinin cömertçe denendiği bir mimarlık laboratuarı görünümünde. Çeşitli "izm" yaftalarıyla dile getirmektense, farklı beğeni kültürlerine adreslenebilen uç tutumlara ve deneyselliğin türlerine bakarak ayırdetmek belki daha kolay.
Sayfa 72 - "Tadao Ando'nun Japonca Modernizmi", Aydan BalamirKitabı okudu
Mimarlığın giderek imaj oyunlarına dayalı bir yüzeyselliğe indirgendiği, anlamsal zenginliğin tüketim toplumu kavramları içinde "moda"nın geçiciliği içinde kaybolduğu günümüzde (...) Post Modernleştiremediklerimizden biri o.
Sayfa 46 - "Modernizm'in Son Savaşçısı", C. Abdi GüzerKitabı okudu
Yapının kimliği, yapının kendisinden çok, yapı ile çevre arasında kurulan iletişimde saklıdır.
Sayfa 44 - "Modernizm'in Son Savaşçısı", C. Abdi GüzerKitabı okudu