Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Taif'te Ölüm

Hıfzı Topuz

Taif'te Ölüm Gönderileri

Taif'te Ölüm kitaplarını, Taif'te Ölüm sözleri ve alıntılarını, Taif'te Ölüm yazarlarını, Taif'te Ölüm yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Vatanına en büyük hizmet vatandaşları okutmaktır. Yaşadıkça hocalık yapacaksın, kalemi hiç elinden bırakmayacaksın.
Sayfa 202 - Mithatpaşa'nın bu sözü ettiği ve kendi adını Ahmet'e verdiği Ahmet Mithat Paşa gazeteci olacak ve gün geldiğinde Mithat paşa'yı yerden yere vuracaktırKitabı okudu
Rüşvetin zararını anlatan baba
Oğlum, beni iyi dinle, ahlaksızlık ve yolsuzluklar parayı aldıktan sonra başlar. Böyle bir parayı kabul ettim mi değişebilirim, dayanamam, ne istiyorlarsa onu yaparım, devlet zarar eder.
Sayfa 179Kitabı okudu
Reklam
Rüştü Paşa dostları ile birlikteyken babasının geldiğini haber verdiler. O da "babama söyleyin gelip beni evimde görsün, burada değil" diye haber gönderdi. Hasan ağa, olduğuna çok kızdı. -"Ya Rabbi" dedi. "oğluma ekmek ver, ama tuz verme" Rüştü Efendi sadrazam olduğu zaman bile babasının bu sözünü unutmaz. -"babamın duası kabul edildi, her şeyim var ama ağzımın tadı yok" derdi.
Sayfa 177Kitabı okudu
Paris gazetelerinde Mithat Paşa için yazılanlar
Özel konuşmalarından yemek için yaşamadığını ama düşünmek ve çalışmak için yemek yediğini anlıyorsunuz.
Sayfa 132Kitabı okudu
Uygarlık hiçbir dinin tekelinde değildir.
Sayfa 131Kitabı okudu
Reklam
Hükümetin basına karşı izlediği politikayı hiç beğenmiyorum. Basın özgür olmalıdır.
Dünyada insanlar insanlara hizmet etmek için ne kadar iyi niyet ve temiz düşüncelerle uğraşırlarsa uğraşsınlar, yaptıkları işlere, yarattıkları eserlere her zaman dil uzatanlar olacaktır. Hele bizim memlekette buna bir de cehalet ekleniyor, insanları yiyorlar. Bu çok acı bir şey.
İnsanın insana kulluğunu yok etmeye çalış. Kimseyi uşak gibi kullanma. Bu sözlerimi unutma.
Ziraat bankası'nın oluşumu
Mithat Paşa 'memleket sandıkları' denen bir çeşit bankalar kurdu. Ziraat Bankası'nın kökü bu yardımlaşma sandıklarına dayanır. Bu sandıklar köylülerden topladıkları paralarla yüzde bir faizle yine köylüye borç verdiler. Mithat Paşa'nın öldürülmesinden 4 yıl sonra 1888'de memleket sandıkları kaldırılarak yerine Ziraat Bankası kuruldu.
143 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.