Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Obsesif-Kompulsif Bozukluk

Takıntı Kuruntu Vesvese

Ahmet Koyuncu

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
OKB bir anksiyete bozukluğudur. Bütün anksiyete bozukluklarında olduğu gibi, OKB hastalarında da düşünce çarpıtmaları, yani normal bir düşünceyi tehlike olarak algılama ve eğer yapması gerekenleri yapmazsa kötü bir şey olacağını düşünme söz konusudur.
Sayfa 55 - Roza yayıneviKitabı okudu
Reklam
Antidepresan ilaçlarla ilgili mit ve safsatalar: "Antidepresan ilaçlar tedavi etmez, sorunun üzerini örter." “Antidepresan ilaçlar beyni uyuşturur, çözüm değildir." “Antidepresan ilaçlar bağımlılık yapar." "Bir kez antidepresan kullanan ömür boyu ilaç kullanmak zo- runda kalır. " Yukarıdakiler ve buna benzer sözler toplumsal mit, safsata ve bilimsel dayanağı olmayan saçmalıklardır. Antidepresanlar beyni uyuşturan ilaçlar değildirler. Antidepresanlar kesinlikle bağımlılık yapmaz. Ayrıca tedavide de son derece etkili ilaçlardır. Her ne kadar tedavi başlangıcında bazı geçici yan etkileri olsa da, yan etkilerin önemli bir kısmı zaman içerisinde kendiliğinden düzelir. Yani yan etkilerin önemli bir kısmı geçicidir.
NLP- EFT - BİTKİSEL TEDAVİ- BEYİN HARİTALAMASI- MEDİTASYON VE YOGA -AKUPUNKTUR - KİNESİOLOJİ - NEURO BİOFEEDBACK YÖNTEMİ- HİPNOZ Bunlar OKB tedavisinde şu ana kadar Kanıtlanmış olan bir etkinliği yoktur. OKB tedavisindeki etkisi safsatadan ibarettir.
Korkuların düşmanı bilgidir. Bilgiye ulaşan kişi rahatlar.
"OKB olan kişi düşünmüş olmayı, o işi yapmış olarak değerlendirmektedir (Büyüsel düşünce). Kişi, elleri gerçekten kirliymiş gibi düşünür ve besinlere, insanlara ve çevresine bu kiri bulaştırabileceğinden korkar. Bu durum gerçekleşmiş gibi kendini sorumlu tutar ve bu durum da kişide belirgin bir kaygı ve sıkıntı oluşturur."
Reklam
Çünkü kaçtıkça, düşünce daha fazla gelir ve daha şiddetli gelir. Ama yüzleştikçe, sıkıntıya katlandıkça ve düşüncenin gelmesinden korkmadıkça daha az gelir ve zaman içerisinde rahatsızlık azalır ve kaybolur.
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.